Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglare frecventa din sg3525

lucione_cip

Postări Recomandate

Salut, ma numesc Luci Marogel sunt din dabuleni dolj si am o problema , m-am reapucat de electronica (din plictiseala pt ca am avut un nenorocit de accident de masina si sunt imobilizat la pat) si am facut un convertor dc dc si nu stiu cum sa modific frecventa din sg3525. Va rog ajutati-ma. Multumesc pt intelegere

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucione_cip

10

• lorik199

4

• djlove

2

• MATTRIXTHEFT

2

Top autori în acest subiect

atrept raspunsuri pt problema mea :nas: deci am facut un convertor dc-dc schema este aceea de la marian treaba e ca pana acum am ars irfz-urile si am tot bobinat si rasbobinat diferite trafuri. am rebobinat un tr din sursa de pc am pus 7+7 spire in primar dar nu stiu la ce frecventa lucreaza tr, nu am oscilloscop si nici prea multa experienta. in schimb detin un aparat de masurat primit de la un prieten din italia care are si un fel de cleste cu ferita la un capat(masoara A si Hz) si cind introduc hansa de la pistolul de lipit intre lamelele de ferita apare 50Hz dar nu stiu cum sa masor sg-ul. scuze daca am scris gresit dar sunt in pat cu tastatura pe piept din cauza acelui accident.

Link spre comentariu

Salut si cat mai grabnica insanatosire... Nu stiu de ce vrei sa modifici frecventa de lucru a integratului dar o poti face simplu jongland din pinul 5 al acestuia . Ai un condensator acolo de 1nF , cresti valoarea - scazi frecventa , scazi valoarea - cresti frecventa , cu conditia sa suporte si ferita traful-ui o frecventa mai ridicata. SG3525 lucreaza cam la 50 KHz cu condesatorul de 1nF in oscilator ( pin 5 ) , si cu 100nF in comparator ( pin 9 )... deci banuiesc ca vrei sa scazi frecventa , ca mai sus... nu cred ca ai nevoie. Joaca-te din condensatorul de pe pinul 5. Si fa-te bine ! :da

Link spre comentariu

ms mult o sa incerc miine deci nu stiu ce ma faceam daca nu era electronica asta oricum ma plictisesc si asa apropo cam la ce frecventa lucreaza tr de ferita recuperat din sursa pc

Link spre comentariu

Lucra lejer la 50 KHZ , problema este ca miezul de ferita trebuie sa se inchida total , daca ai spatiu liber la jumatatea miezului , frecventa nu e stabila , montajul auto oscileaza si crapa IRF. Eu faceam transformatorul din 2 trafuri chooper identice ca sa completez un miez total... Atunci este stabil si lucreaza la o temperatura onorabila... Sau pe inel de ferita. :aplauze

Link spre comentariu

cu convertizorul cred ca am cam rezolvato. Mai am o intrebare, pot folosi un amp cu 2n3055 100w +,-63v (bineinteles cu convertizor) pt auto. a mai folosit cineva aceasta schema? eu folosesc pt pc acest amp cu traf si m-a gandeam sa il folosesc si pe masina. Astept pereri si sfaturi

Link spre comentariu

nu vad de ce n-ar merge pus amplificatorul acela in masina, poti pune orice amplificator doar sa ai sursa de alimentare destul de puternica sa reziste la consumul amplificatorulinsanatosire grabnica ! :da

Link spre comentariu

multam mult cam asta ar fi problema ca nu stiu ce sursa sa folosesc. am un traf normal tole E+I l-am bobinat in primar cu sarma de 1,4. crezi ca ar trebui sarma mai groasa? traful are sectiunea de 15 cm2 e bun? si mai unul de ferita cum am spus mai sus.

Link spre comentariu

E mult prea groasa sarma de 1.4 pentru primarul trafului cu tole e+1, una de 0,7 sau 0,8 este suficienta, in secundar ai nevoie de sarma mai groasa, in functie de puterea absorbita de amplificator

Link spre comentariu

prea groasa??? cred ca nu m-am exprimat eu corect. vreau sa fac un amp auto si acel traf sa fie un ridicator comandat de irfz44 si sg3525. scuze dar sunt incepator, cum am zi ma ocup de electronica din lipsa de ocupatie poate rac si eu un ban, pt medicamente ca de operati??????????? :jytuiyu

Link spre comentariu

prea groasa??? cred ca nu m-am exprimat eu corect. vreau sa fac un amp auto si acel traf sa fie un ridicator comandat de irfz44 si sg3525. scuze dar sunt incepator, cum am zi ma ocup de electronica din lipsa de ocupatie poate rac si eu un ban, pt medicamente ca de operati??????????? :jytuiyu

Pai in cazul asta ai nevoie de un trasformator de ferita, cand ai spus 15cm patrati, m-am gandit direct la un traf normal, cu tole de siliciu..In cazul tau, ar fi mai bine sa folosesti 3 conductori de 0.7...0.8 bine torsadati pentru a bobina primarul, sau 4 mai subtiri. Daca nu este buna si cea de 1.4mm pentru puterea de care aveti nevoie.
Link spre comentariu

Pai in cazul asta ai nevoie de un trasformator de ferita, cand ai spus 15cm patrati, m-am gandit direct la un traf normal, cu tole de siliciu

chiar este un traf pe tole E+I

am un traf normal tole E+I l-am bobinat in primar cu sarma de 1,4. crezi ca ar trebui sarma mai groasa? traful are sectiunea de 15 cm2 e bun? si mai unul de ferita cum am spus mai sus.

poti incerca o schema de genul daca vrei sa folosesti un traf normal[attachment=0]dc-dc converter.gif[/attachment]
Link spre comentariu

exista asa ceva

amp cu 2n3055 100w +,-63v

?e cam mult prea mare tensiunea pt tranzistorii aiasi daca faci ceva pt auto,foloseste ceva traf de ferita,nu ditamai animalul pe tole de tablaoricum,in cazul trafului pe tole frecventa nu va putea fi prea mare fara pierderi semnificative,asa ca mergi pe la 50Hz...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări