felixx Postat Mai 8, 2005 Partajează Postat Mai 8, 2005 Salut!Vreau sa ma apuc de facut un proiect si am o dilema.Un PP cu urmatoarea configuratie: 2x6C33C,2xECC99,6N1Psau 2x6C33C,6BL7,6SN7?Am gasit pe net citeva lucrari care mi s-au parut interesante si le-am comparat cu cele de la BAT(Balanced Audio Technologies),modelul VK75 si cu BURGUNDY de la SUPRATEK. Astia folosesc transformatoare PLITRON cu 152 ohmi impedanta si un driver cu 6H30 care e o lampa de exceptie,dupa cum o lauda netul.Schemele mele folosesc trafuri cu impedanta de 600 ohmi cu ECC99 si 6BL7 driveri care nu stiu cit de depare sunt fata de 6H30 si reusesc o putere sinus de 42W fata de 75 - 100W de la BAT si SUPRATEK. Daca cuplez trafuri cu 152ohmi in loc de 600ohmi se mareste puterea in mod automat dar cum ramine cu celelalte caracteristici? Am inteles ca PETRA face trafuri de iesire, dar cit de bune le face si cine stie daca este sesizabila (la ureche) diferenta fata de trafurile de la 130E in sus?Daca merita SPUNE-MI si mie ce caracteristici ar trebui sa le maidau in afara de: -putere(audio?)--80W-4 infasurari primare-2 infasurari secundare-impedanta in primar-impedanta in secundar-sensul de bobinaj pentru primar si secundarApropo,am incercat la NECOM,cu tole EI si dupa ce le-am dat caracteristicile mi-au zis 95E.Cam mult pentru calitatea romaneasca nu?Astept un raspuns de la voi.Respect[/img][/code][/url] Link spre comentariu
Silviu Sprinceana Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 Daca ai mai facut montaje cu tuburi totul e perfect, pentruca sti ce tensiuni de alimentare trebuiesc aplicate pentodelor, care sunt dimensiunile de gabarit ale unui asemenea ampl. si ce cheltuieli de cost implica.Schemele cu tuburi sunt simple din punct de vedere electric, dar implica componente care sa suporte tensiuni de lucru si temperaturi mari. Din celalalt punct de vedere, al maiestriei, tuburile suporta "maltratari " la care tranzistoarele nici nu se pot gindii( scurturi intre grilee de comanda, scurt intre anod si grila si chiar intre filament si catod(exceptii)).Aspectul realizarii practice ramine la aprecierea constructorului. Aici se pot confectiona cablaje imprimate de dimensiuni mari, cu prelucrari mecanice care sa permita fixarea soclurilor, a trafurilor cu distante care sa n permita interferente si intermodulatii. Varianta mai simpla este realizarea lui in tehnologie "in aer" , dar si aici trebuiesc confectionate sasie metalice care sa sustina montajul.Despre ceea ce vrei sa faci nu te pot consilia pentrca nu cunosc ce schema vrei sa adopti. Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 12, 2005 Partajează Postat Septembrie 12, 2005 salut felixx( tre sa dau o nea ) , mi-am facut si eu rost de 4buc 6s33s si de 6n9s , si 6n2p.. da ns ce schema sa aleg.. trafurile mi le calculez singur si i le dau la unu la bobinat pe tole e+i, zimi si mie ce schema ai inceput sa faci pin la urma. eu am vasut mai multe... da ns care sa o aleg. poate pui un link cu ce ai ales tu sda vad si eu ms . Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 14, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2005 Am inceput proiectul asta: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... eibung.htm Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 14, 2005 Partajează Postat Septembrie 14, 2005 e cam complicat cu 2monoblocuri, trebe 2traf alimentare, si 2carcase,,,,. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 14, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2005 Da dom-le complicat dar ce iese dupa ........super.Ia vezi sa nu uiti de lampa aia.Da-mi un ym inainte cu vreo 2 zile. Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 am mare respect pt, petra dar un traf de iesire toroidal[caci numai asta fac ei] practic nu are intrefier si se va satura repede la frecvente joase,asa ca ramai la E+I daca se poate de calitate foarte buna.calculul trafului de iesire cu toata tehnica de acum ramane totusi cam ca elicea dela vapor; adica o calculez,o incerc,si incep sa o ajustez pt. randament maxim.sant secrete de firma bine pastrate asa ca .............. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum