Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CCS in cazul tuburilor (ccs=constant current source)

blue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

64

• blue

19

• mișa

5

• zal

3

Top autori în acest subiect

Generatorul de curent constant se poate echivala cu un drossel ...,

Cum adica? explicate!

Generatorul de curent constant este o sarcina variabila(rezistiva,NEinductiva,independeta de fregventa) in raport cu sursa de alimentare in regim dinamic!. Ce legatura are cu un drosel, un drosel este o sarcina variabila in raport cu fregventa in regim dinamic si raportat la sursa de alimentare !.Cum poti sa echivalezi un drosel cu Generatorul de curent constant ?!(nemaivorbind de faptul ca droselul nu genereaza nici un curent constant !dinamic sau static).Sint doua lucruri distincte si diferite !.

Generatorul de curent constant este echivalentul unei sarcini variabile si atit !,este considerat in lit. de specialitate ca fiind o sarcina variabila tocmai prin faptul ca nu permite modificarea curentului consumat din sursa de alimentare in regim dinamic sau static.Cu alte cuvinte generatorul de curent constant isi modifica rezistenta interna tocmai pentru a compensa tendinta de crestere sau scadere a curentului (mentinind in acest fel constant curentul)consumat din sursa de alimentare a etajului respectiv.De aici i se trage si denumirea de sarcina variabila.

PS.Din punctul meu de vedere cele doua elemente (droselul si generatorul de curent constant)nu se pot echivala in nici un fel !sau orice echivalare este total fortata !.Generatorul de curent constant nu are nici o legatura cu simulatoarele de inductanta si NU simuleaza o inductanta !.

Link spre comentariu

Regret Valderama, dar comentarile tale sant neconstructive , nu am de gand sa ma angrenez in polemici cu tine, crezi ce vrei, prefer sa i-mi spuna Depanatoru ca nu am dreptate...

Link spre comentariu

Sint liber sa fac comentarii,mai ales atunci cind sint in cadrul temei(subiectului),si anumite expuneri pot genera confuzii ! din pct meu de vedere !.Am asumat acest risc ! si nu vad elementele neconstructive din comentariu,dar ma rog asta e parerea mea personala !.Constructive sau NEconstructive ramane de vazut ?.Nu putem aprecia noi doi !.Mi_am exprimat un punct de vedere personl si atit.(O fi interzis?neconstructiv?stiu si eu?).Aici erau bune comentariile probabil si constructive ?:

Valderama , chiar acest montaj i-l testez de cateva zile, (am amintit ceva pe PM), si daca discutia se va calma, cred ca merita incercata idea lui Misa

sau aici cum erau ?:

Ai incercat sa inlocuiesti sursa de curent constant cu o rezistenta ? Ar fi interesant de masurat diferentele de raspuns a preamplificatorului...

PS.Daca punctul meu de vedere este diferit fata de al tau, si l_am expus ?, inseamna ca am facut un comentariu NEconstrctiv ?.(Probabil,dar in acceptiunea ta,nu e exclus si a altora care se simt jenati de comentariile mele,indiferent cum sint ele).
Link spre comentariu

Scrii mult si prost , tu nu ai citit ce a scris blue ca nu e CCS ? Tu habar nu ai de ce inseamna un gyrator si cum functioneaza , uite schema , e aproape identica cu partea de tranzistoare din schema lui blue , nu ? Deci toate prostiile pe care le-ai scris cad .

E tradus cu "babelfish" din germana , de asta suna ciudat http://babelfish.yahoo.com/translate_ur ... =Translate

blue , chiar daca schemele sunt similare , montajul din cate stiu nu e gyrator , adica nu simuleaza bine o bobina, numai in anumite conditii , cu anumite valori ale pieselor , altfel e un simplu repetor ca partea de sus a unui SRPP . Poate ma insel , ramane de studiat .

In literatura de specialitate partea de sus a etajului SRPP este denumita repetor catodic , de asta zic ca nu stiu daca simuleaza o inductanta .

Link spre comentariu

Cind am facut eu referire la schema lui blue ???????????Si ce prostii am spus ?(Dovedeste prin citat)Vad inca o data ca nu esti capabil sa citesti ! si ai putea sa ma scutesti de dialogul ingrat ,impertinent si deplasat pe care il porti cu mine !

In literatura de specialitate partea de sus a etajului SRPP este denumita repetor catodic , de asta zic ca nu stiu daca simuleaza o inductanta .

Ce inductanta sa simuleze ?tu nu vezi ca tu insuti recunosti prin afirmatia pe care o faci ca habar nu ai cum functioneaza un etaj SRPP.
Link spre comentariu

Asa este, nu sant CCS-uri ci gyratoare ,adica inductante simulate, cred ca tema este interesanta...

Deci tot tamtamul ca sursa de curent constant nu e inductanta simulata e deplasat si stupid . Nu la asta se referea blue . S-a trecut la alta schema ...
Link spre comentariu

blue a fortat o comparatie intre un generator de curent constant si un drosel ! (ca sa te sustina !)nu ti_e clar ? ce tot o aburesti ? uitate la ce e scris(ca n_am scris eu !),nu la ce e in capul tau ?.Eu nu contest cunostintele lui blue in domeniu,eu arat faptul ca o sustinere neconditionata pe care o face pentru tine ! il poate duce in penibil !.Aratatimi in cadrul temei(subiectului) ce neadevar am expimat prin citat !!!!!!!!.Si blue mai spune:

, prefer sa i-mi spuna Depanatoru ca nu am dreptate...

.....Punctuatia ii apartine , ce e greu de inteles ?.
Link spre comentariu

S-a incurcat si el , schemele seamana , totusi comentariile tale au aparut dupa ce si-a dat seama de greseala .Dar maestre , nu te-am mai auzit , cum sta treaba cu montajul nostru ? Cum circula curentii ? Cum e cu tensiunea pulsatorie sau cum i-ai zis ? Astea sunt aberatii de tot rasul .

Link spre comentariu

CIND AM FACUT EU VORBIRE DE CUM CIRCULA CURENTI ????in sarcina sau oriunde(da citat ! )eu am facut referire la tensiunea din anod si tensiunea pe sarcina in regim dinamic,la rezistenta interna a lampi in regim dinamic si la rezistenta interna a generatorului de curent constant in regim dinamic(ca sarcina variabila in raport cu sursa)dar tu NU ai reusit sa citesti !revin si spun : eu ce sa iti fac ?.Daca consideri ca am spus altceva da citat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.si demonstreaza !.

Am aratat unde se afla sau nu se afla TENSIUNE!!!!! ALTERNATIVA!!!!.Am postat chiar si o mica schema in acest sens care arata clar ce TENSIUNE !!!!! se regaseste in anod si pe sarcina in regim dinamic.,le_am desris forma si pozitia in raport cu masa si semnal sinusoidal.Am descris si o situatie in care TENSIUNEA !!! IN ANOD(ANOZI)poate deveni ALTERNATIVA !!! in cazul unei alimentari monopolare.

Ce ma intereseaza pe mine ca tu(depanatorul) vorbesti cu predilectie de curenti si numai in sarcina ?In schimb cind vorbesti de TENSIUNI !!!!! in regim dinamic ! PAAAAAAAAA !.

Te_am contrazis eu la capitolul curentii ? DA CITAT !!!!!demonstreaza !.

PS.Nu stiu de ce iti mai raspund ?probabil in virtutea inertiei !.Iar o sa zica kosmin227 sa te las in pace !.Ca sa intelegi ceva din ce postez eu,tu depanatorul trebuie sa citesti de cel putin citeva ori !Ti_am mai spus cindva la alt timp NU TE GRABI !!!!.dar asta e stilul tau(caracteristic,de cind sint pe forum am vazut de nenumarate ori aceasta chestiune la tine) ai senzatia ca stii prea multe ! si alti gresesc ! si te repezi repede sa etalezi...........,probabil ca de abia acum dupa aceasta disputa in care te_ai comportat josnic,lamentabil si de tot ca....., ai inteles ce se intimpla cu rezistentele interne....?!

Link spre comentariu

Sa fie odata clar pentru totdeauna , intr-un circuit nu pot fi decat surse de tensiune continuua si alternativa care se pot suprapune in unele parti ale circuitului , dar fiecare genereaza curentul propriu si se calculeaza separat . Chiar daca lampa nu e o sursa de tensiune alternativa propriuzisa ( fara sursa de alimentare de tensiune continua nu genereaza putere ) asa cum e un secundar de trafo de exemplu , nu schimba cu nimic lucrurile . Asa se studiaza un circuit. Sa incerci sa demonstrezi ca intr-un punct al circuitului e tensiune pulsatorie , variabila , sau oricum i-ai zice, in loc sa o vezi separat ca tensiune alternativa si tensiune continua suprapuse , la fel si pentru curenti , e o mare prostie si te duce la confuzii - ba ca prin lampa nu trece curent alternativ , deci curentul prin sarcina apare din senin acolo , sau ce s-a mai fabulat pe aici .Apoi , sursa de curent constant e vazuta ca o intrerupere de curentul alternativ , nu ca o rezistenta cu o anumita valoare cum e pentru curentul continuu .Deci despre lucrurile astea de baza ce se studiaza cred prin clasa a XII-a si amanuntit prin anul I de facultate la profil electric mi-am pierdut atata timp cu valderama . Nu-s prea convins ca in momentul de fata a inteles despre ce e vorba , dar nu de dragul contrazicerii am scris aici , ca il lasam in pace de mult , dar e pacat sa intre cineva mai putin pregatit pe forum si sa invete lucruri gresite .

Link spre comentariu

Mai omule daca e vazuta ca o intrerupere ? de ce mai e definita ca sarcina variabila ?CIND VARIAZA MA (rezistenta interna a generatorului de curent constant) IN LIPSA SEMNALULUI MA ? SI CE VARIAZA MA INTRERUPEREA ? CUM STA MA CURENTUL CONSTANT ? CINE IL GENEREAZA MA ? CINE IL MENTINE MA ? CUM IL MENTINE MA ? VARIID CE MA STELELE DE PE CER ?CE TENSIUNE E MA IN ANOD ALTERNATIVA ?VECTORUL DE TENSIUNE DIN ANOD ARE PERMANENT ACELASI SENS MA NUMAI MODULUL LUI VARIAZA MA(in regim dinamic) ! invata MA ,inainte sa vorbesti .Dupa condesator si in sarcina REGASIM NUMAI VARIATIA MA care raportata la masa devine tensiune PUR ALTERNATIVA MA.Anodul trebuie vazut ca un punct ma care descrie un grafic acest grafic este deasupra orizontalei MA si no intersecteaza NICIODATA !(CEL MULT DEVINE TANGENT MA) numai dupa condensator MA acest grafic se situeaza atit desupra cit si sub MA. R_ul ala al tau e compus MA DAIA NU INTELEGI MA Cine compune MA rezistenta etajului care consuma acelasi curent din sursa in regim dinamic sau static,rezistenta interna a tubului cu cine MA (CU INTRERUPEREA)CU REZISTENTA INTERNA A GCC ,in regim dinamic ambele sint variabile MA! dar suma ramine constanta cu sau fara rezistenta de sarcina pe iesire MA.

Link spre comentariu

Pai vezi ca n-ai inteles nimic , daca ar avea o anumita valoare rezistenta sursei curentul alternativ s-ar inchide si prin ea , ori nu se intampla asa . Explicatia babeasca - rezistenta se modifica dar si tensiunea ce cade pe CCS se modifica , astfel incat tot timpul I = U / R se mentine constant . Din moment ce curentul nu poate varia , curentul alternativ fiind variabil , ma crezi ca nu trece ?Sau mai ai nevoie de inca vreo 10 pagini de contraziceri . Tu chiar nu ai o carte de teoria circuitelor electrice ?Fa montajul asta acasa , te vei convinge ca nu trece curentul alternativ prin rezistenta de 5K care e intre sursa de curent constant si sursa de alimentare de tensiune continua .

Link spre comentariu

In cazul in care avem generator de curent constant in anod(nu ma intereseaza schema ta MA fac ceva pe ea) : MA sarcina poate sa fie 0absolut(SCURT MA) MA sau infinit MA nare MA nici o treaba curentul prin sarcina de pe iesire in regim dinamic se ramifica total partial sau de loc in functie de marimea sarcini pe iesire MA.numai pe sarcina de pe IESIRE SI DACA EA EXISTA apare curent variabil MA si implicit prin lampa MA variaza curentul asa cum ai aratat MA atit ca suma lor algebrica tot constanta ramine MA in iesirea din generatorul de curent constant MA considerata nod MA,in lipsa sarcini pe iesire numai exista MA nici o variatie de curent ci numai o variatie de tensiune MA in anod. MA aceasta variatie de tensiune este mai mica sau mai mare(din anod) MA in functie de valoarea sarcini pe iesire MA,daca sarcina de pe iesire este 0 ohmi MA si condensatorul e ideal MA numai variaza MA nimic nici curent prin sarcina nici tesiune pe la anod MA,daca sarcina e infinita MA variatia de tensiune din anod este maxima cu putinta MA, prin sarcina iar navem variatie de curent MA,daca sarcina pe iesire are o valoare data X ohmi apare MA curent prin ea si circula asa cum ai spus MA. Ce trebuie MA sa varieze ca sa ramina curentul ala constant MA ?!.numai poate MA sa varieze decit rezistenta interna MA a generatorului de curent constant MA ! ca altceva nu poate MA sa faca pt a mentine curentul constant MA.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări