Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CCS in cazul tuburilor (ccs=constant current source)

blue

Postări Recomandate

Asta ramane de vazut , si la lampi mai ai de invatat , ECC808 nu e ECC88 sau 6N1P , si multe altele , trebuie sa-ti fac o lista ca prea destept te crezi . Oricum aici ai intrecut orice masura , astept in continuare raspunsul , care e valoarea curentului debitat de sursa E2 din desen ? In plus , care e valoarea acestui curent daca se elimina rezistenta de 5K pusa in paralel ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

64

• blue

19

• mișa

5

• zal

3

Top autori în acest subiect

Unde ai vazut tu curent alternativ ?????(poate pe filament stiu si eu ?) parca era vorba de curent constant ! ce curent alternativ ai prin anod ???? sau generatorul de curent constant ?????? Hai mai modifica un pic poate i_ti mai vine si alte idei nastrujnice !!!!!!.Ma intreb daca detii toate facultatile men..le !?N_am ce sa invatat de la tine ma baiete !, se vede ce stii !.Decit galgara ! Trebuie sa te mai nasti o data ca sa ma poti invata ceva !. vezi si tu pe aici cine stie: http://tet.pub.ro/mat/an3/cia_lab/lucrarea_2.pdf

Aha , am ajuns la stadiul la care nu mai trece curent alternativ prin lampa daca e sursa de curent constant , dar apare prin sarcina ca altfel nu ar scoate putere audio , interesant .... mai sa fie . Tot timpul invat ceva nou de la tine!
Link spre comentariu

In anod in cazul gen.curent constant nu ai NICI O TENSIUNE ALTERNATIVA !!!!!!(CU SCHIMBARE DE POLARITATE!!!!!),tensiunea alternativa apare dupa condensator si numai daca avem sarcina ! In anod tensiunea variaza intre bara de masa si bara de plus atita timp cit avem semnal pe grila nu este alternativa tensiunea din anod ! variatia ei exista ! crestere si descrestere a acesteia in raport cu momentul de repaos(fara semnal la intrare),variatia tensiuni din anod este tot timpul deasupra axei de masa in crestere sau descrestere fata de punctul static de functionare,Tensiunea din anod indiferent de momentul ales in regim dinamic(t0.... la tn) are numai valori pozitive in raport cu masa(0v)daca vrei raspuns la intrebarea ta deschide topic nou !!! poate ti_l da cineva ?!.Fa o functie cu variabila timp si semnal de care vrei pe intrare si vezi ce descrie anodul si cu ce polaritate !.

UNDE AM SCRIS EU PINA ACUM IN TOT ACEST POST DE TENSIUNI ALTERNATIVE SAU CURENTI ALTERNATIVI(variabili) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Uitate si vezi ce ai scris ca acum nu mai poti modifica TE CRUCESTI !!!.

Link spre comentariu

Lasa schimbarea de polaritate , ar fi culmea sa poata fi negativa tensiunea in anod , fie la SE . PP sau unde vrei tu . E alternativa si centrata pe 200V sau cat vrei sa-i lasi in anod .Am zis clar ca circuitul desenat nu e egal cu un etaj SE cu sursa de curent , seamana numai , am ales ceva mai simplu pentru inceput , dupa ce-l rezolvam pe asta trecem mai departe . Nu conteaza ca tensiunea isi schimba polaritatea , e chestie de principiu .

UNDE AM SCRIS EU PINA ACUM IN TOT ACEST POST DE TENSIUNI ALTERNATIVE SAU CURENTI ALTERNATIVI(variabili) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Uitate si vezi ce ai scris ca acum nu mai poti modifica TE CRUCESTI !!!.

Da , ma crucesc cand aud ca discutia fiind despre functionarea etajului de iesire in curent alternativ cand debiteaza ceva pe iesire si era vorba printre altele de cat trebuie sa fie sarcina ( ca de la asta a inceput discutia ) , tu ai vorbit despre altceva . Poate despre stele .
Link spre comentariu

Lasa schimbarea de polaritate , ar fi culmea sa poata fi negativa tensiunea in anod , fie la SE . PP sau unde vrei tu . E alternativa si centrata pe 200V sau cat vrei sa-i lasi in anod .

Am zis clar ca circuitul desenat nu e egal cu un etaj SE cu sursa de curent , seamana numai , am ales ceva mai simplu pentru inceput , dupa ce-l rezolvam pe asta trecem mai departe . Nu conteaza ca tensiunea isi schimba polaritatea , e chestie de principiu .

Mai baiatule tensiunea in cazul nostru(cu Gcc in anod) in anod nu_i alternativa asa cum scrii si centrata pe 200V ESTE VARIABILA FUNCTIE DE TIMP SI SEMNAL !!!! ,ALTERNATIV INSEAMNA ALCEVA mai bine ai pune mina si ai modifica !ALTERNATIVA DEVINE DUPA CONDENSATOR DE IESIRE SI IN SARCINA !. Numai pe sarcini inductive cuplate la anod apar tensiuni alternative datorita schimbari de directie a vectorului magnetic !.
Link spre comentariu

Lasa , du-te si culca-te omule , cred ca nu mai e nici un dubiu , asta e bomboana de pe coliva , aberatia aberatiilor :aplauze , "tensiunea nu e alternativa" :ras:

Link spre comentariu

Intreaba si tu in stiga dreapta poate te lamureste cineva !!!!! sau poate ca generatorul de curent constant din anod se constitue intro sarcina inductiva si eu nu stiam ?????????TU NU INTELEGI NOTIUNEA DE TENSIUNE ALTERNATIVA CE SA MAI DISCUT CU TINE ????

DA IN ANOD CU SARCINA REZISTIVA SAU CU GENERATOR DE CURENT CONSTANT CA SARCINA IN ANOD(SARCINA VARIABILA) TENSIUNEA NU ESTE ALTERNATIVA !!!!!!!!!!!! SI IMI PERMIT SA O SPUN LA INFINIT, DEVINE ALTERNATIVA NUMAI DUPA CONDENSATORUL DE CUPLAJ SI IN SARCINA !.

Link spre comentariu

Intr-adevar nu mai e nimic de discutat , ce mai pot zice cand pe un forum de electronica cineva imi spune ca tensiunea nu e alternativa decat dupa condensatorul de cuplaj cand e centrata pe 0 volt ? :sparge:

Link spre comentariu

Intr-adevar nu mai e nimic de discutat , ce mai pot zice cand pe un forum de electronica cineva imi spune ca tensiunea nu e alternativa decat dupa condensatorul de cuplaj cand e centrata pe 0 volt ? :sparge:

Aceasta prostie pe care ai spuso va ramine definitorie pentru orcine detine cunostinte de fizica elementare !!!.Tensiune alternativa implica SCHIMBARE DE POLARITATE ,daca nu stiai ! afla acum ! avem alternanta !adica semialternanta pozitiva urmata de semialternanta negativa sau invers cum vrei sa o iei !.CA SA POATA FI TENSIUNE ALTERNATIVA (IN CAZUL NOSTRU) IN ANOZI(adica ar trebui 2 anozi ,doua lampi) ,IESIREA AR TREBUI SA SE FACA DIFERENTIAL DUPA DOI ANOZI COMANDATI IN ANTIFAZA(SEMNALE PE GRILELE DE COMANDA IN ANTIFAZA) !
Link spre comentariu

O chestie asa tipica pt ce inseamna tensiuni alternative in intrare si iesire diferentiala, si nu numai,... ii poate servi si lui "blue" ca inspiratie din partea mea,fara condensatori de cuplaj si alte frectii,si nu in cele din urma in cadrul subiectului ,lar putea antrena si pe "misa" referitor la propunerea lui,de "depanatorul" nu mai pot vorbi ca n-am ce !.Cam asta am spus in postul anterior ,...dar era pentru initiati(care pot face un exercitiu de imaginatie) nu pentru dal... de "depanatorul" care au boala contraziceri !. si numai zic mai departe...

...CA SA POATA FI TENSIUNE ALTERNATIVA (IN CAZUL NOSTRU) IN ANOZI(adica ar trebui 2 anozi ,doua lampi) ,IESIREA AR TREBUI SA SE FACA DIFERENTIAL DUPA DOI ANOZI COMANDATI IN ANTIFAZA(SEMNALE PE GRILELE DE COMANDA IN ANTIFAZA) !

PS.poate servi si ca etaj final !ar fi o mica premiera pt forum.
Link spre comentariu

Valderama , chiar acest montaj i-l testez de cateva zile, (am amintit ceva pe PM), si daca discutia se va calma, cred ca merita incercata idea lui Misa

Link spre comentariu

Buna ziua!Discutii fara sens,infantile, intre doi oameni inteligenti si pregatiti.Cred ca undeva este strecurata o neintelegere. Bineinteles ca "valderama" are dreptate suta la suta(!!).Daca inacrcam un condensator in serie cu o rezistenta (sarcina),curentul care va trece prin acest circuit va fi dat de rezistenta si de curentul de incarcare al condensatorului.Deci pe pe rezistenta vom avea o forma de unda crescatoare cu polaritate sursei.Acum,daca descarcam condensatorul in aceeasi configuratie ca mai sus,curentul de descarcare va fi dat de cel imagazinat in condensator si de rezitenta de sarcina,dar de polaritate inversa,daca circuitul este "ideal",cele doua forme de curent vor fi egale.Asadar,forma de unda in unitatea de timp va fi a unui curent alternativ,adica+/- cu trecere prin 0.Acelasi lucru se intampla si cu energia acumulata intr-un camp magnetic,respectiv transformatorul de iesire.In anodul tubului vom avea todeauna o tensiune continua (0-Va+) variabila ca amplitudine,in niciun caz tensiune alternativa. Sunt convins ca toata lumea stie acest lucru elementar,dar neintelegerea in comunicare duce uneori la discutii aprinse care sunt fara rost.

Link spre comentariu

OK , inca cineva care nu intelege un circuit de curent alternativ , asta sa fie nivelul forumului ? Tensiunea alternativa nu e mai putin alternativa daca peste ea e suprapusa alta continua , voi chiar sunteti copii ? Sunt doua fenomene diferite ce coexista prin acelasi fir , dar independente. Orice tensiune variaza in timp dupa o anumita lege periodica , sinus ( asta e tensiune alternativa sinusoidala ) , dreptunghi . triunghi , alte forme neregulate este tensiune alternativa .Cand masori cu un voltmetru de curent alternativ in circuit iti indica tensiunea alternativa , oricat ar fi tensiunea continua in locul respectiv , 5V sau 300V , cum e posibil sa spuneti ca nu mai e tensiune alternativa ci "altceva" ?

Link spre comentariu

O chestie asa tipica pt ce inseamna tensiuni alternative in intrare si iesire diferentiala, si nu numai,... ii poate servi si lui "blue" ca inspiratie din partea mea,fara condensatori de cuplaj si alte frectii,si nu in cele din urma in cadrul subiectului ,lar putea antrena si pe "misa" referitor la propunerea lui,de "depanatorul" nu mai pot vorbi ca n-am ce !.Cam asta am spus in postul anterior ,...dar era pentru initiati(care pot face un exercitiu de imaginatie) nu pentru dal... de "depanatorul" care au boala contraziceri !. si numai zic mai departe...

...CA SA POATA FI TENSIUNE ALTERNATIVA (IN CAZUL NOSTRU) IN ANOZI(adica ar trebui 2 anozi ,doua lampi) ,IESIREA AR TREBUI SA SE FACA DIFERENTIAL DUPA DOI ANOZI COMANDATI IN ANTIFAZA(SEMNALE PE GRILELE DE COMANDA IN ANTIFAZA) !

PS.poate servi si ca etaj final !ar fi o mica premiera pt forum.
Ba nu trebuie deloc sa fie doua lampi , ce aberatie . Hai sa modific putin schema originala , ca sa nu va mai bateti capul cu incarcatul si descarcatul condensatorului , in loc de o sursa de alimentare sunt doua simetrice , acum e 0V pe iesire si nu mai trebuie acel condensator de cuplaj. La tranzistoare e mult folosita schema , Clasa A cu sursa de curent fara condensator de iesire . E clar ca pe anod e tensiune alternativa centrata pe zero ( ca sa nu mai ai ce comenta ) ?E ceva diferit in principiu fata de cazul in care e pus condensatorul ?
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări