Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CCS in cazul tuburilor (ccs=constant current source)

blue

Postări Recomandate

Da , am crezut ca te refereai la etajul final , pentru un etaj de semnal mic nu trebuie marita tensiunea , sursa de curent e mai buna decat rezistenta de anod , dupa cum se vede creste amplificarea etajului si nivelul maxim de tensiune la iesire - lampa se apropie de castigul teoretic ( miu scris in catalog ) .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

64

• blue

19

• mișa

5

• zal

3

Top autori în acest subiect

... sursa de curent e mai buna decat rezistenta de anod... .

Sursa de curent din anod in regim dinamic isi modifica rezistenta interna continiu si invers proportional cu variatia rezistentei interne a lampi in regim dinamic astfel incit curentul prin circuit sa ramina constant.Cu alte cuvinte in anod si regim dinamic avem o rezistenta variabila(in regim dinamic sarcina din anod variaza continu din pct de vedere rezistiv),de aici si cistigul mai mare in raport cu o rezistenta chioara in anod.
Link spre comentariu

In regim dinamic rezistenta este infinita , termina cu prostiile . Tocmai pentru ca nu circula curent alternativ prin sursa de curent continuu ( ce aberant suna !!!!!!!! ) R = U/I = U/0 = infinit . Ai auzit de pasivizarea surselor cand scrii ecuatiile in curent alternativ ? Sursa de tensiune e vazuta ca un scurtcircuit iar sursa de curent ca o intrerupere a circuitului . Era desenat intr-un link mai sus , destul de sugestiv cum circula curentii , dar se pare ca nu stii sa citesti , pun si pozele luate de acolo http://www.pacifier.com/~gpimm/Active_l ... ntrol.html .

Deci cu sursa de curent dispare un termen cand scrii ecuatiile in alternativ , ala unde intra Ra ( rezistenta de anod ) , daca rezistenta de catod e decuplata prin condensator ( nu cade tensiune alternativa ) , tensiunea de iesire este chiar tensiunea anod-catod lampa . Amplificarea Uout/Uin = ( Ia x Ri ) / Uin , termenul Ia/Uin este chiar transconductanta lampii , deci Uout/Uin = S x Ri = miu = amplificarea teoretica ce e scrisa in catalog . Unde Ia este curentul alternativ ( sa nu se confunde cu curentul continuu al sursei ) iar Ri este rezistenta interna a lampii . De fapt totul se reduce la ecuatia fundamentala intre parametrii tubului miu = Ri x S . Ce mare filozofie ?

Cand nu e sursa de curent , pe rezistenta Ra cade o parte din tensiunea de iesire - de asta e amplificarea mai mica decat cea teoretica ( miu ) , exact se vede din ecuatii .

Link spre comentariu

Cine a spus ca circula curent alternativ prin sursa de curent constant ??????????? si unde?????????? esti nebun ?!!!!!!!!!!NU PUNE IN GURA MEA CE N_AM SPUS VREODATA !!!!!! INVATA SA CITESTI CE SCRIU !!!!!!! NU CE VREI TU!!!!!!!! rezistenta interna asursei de curent constant in regim dinamic variaza continiu pt a compensa deschiderea sau blocarea lampi anod catod (in felul asta se mentine si curentul constant), dar daca mintea ta e creata si nu poate intelege un lucru simplu ce tot expui trimeteri pe care nici macar nu esti capabil sa le intelegi !Rezistenta interna a generatorului de curent constant se constitue in sarcina in anodul lampi si circula curent prin ea nu este nimic infinit acolo(numai curentul este constant!!!!),infinita este prostia de care dai dovada !!!!!!.

Link spre comentariu

Daca nu circula curent rezistenta e infinita , asa apare in calcule , nu ne intereseaza cum compenseaza , e gresit sa-ti inchipui o sursa de curent ca o rezistenta . M-ai inteles ? Incep sa cred ca nici liceul nu l-ai terminat , si culmea tot tu spui ca nu inteleg ... :bataie

Link spre comentariu

Cum ma nu circula curent????? curentul ala constant ce e??????? si cum se mentine constant ?????? daca rezistenta lampi anod catod variaza lampa se deschide sau blocheaza????? il tine moartea constant ca vrei tu ????.Tu nu vezi ca habar nu ai ???????.Care rezistenta e infinita aia din capul tau ???.........................................REZISTENTA INFINITA INSEAMNA CURENT ZERO........Acolo nu exista variatie a curentului si ca se se poata produce acest lucru(lipsa variatie curent pe generatorul de curent constant tocmai asta trebuie sa faca SA COMPENSEZE VARIATIA REZISTENTEI INTERNE A LAMPI IN REGIM DINAMIC !!!,LAMPA AIA CE FACE STA TEAPANA CA SA RAMINA CURENTUL CONSTANT ??????????)

Link spre comentariu

Eu ti-am pus desenul ala degeaba ? Tu nu vezi cum circula curentul alternativ ( audio ) cand e pusa sursa de curent ? Numai prin lampa si sarcina , cand prin lampa scade prin sarcina creste si invers , suma lor este zero . Ti-am mai spus , daca nu esti in stare sa-ti scrii ecuatiile nu o sa intelegi veci , asa mental poate e mai greu de imaginat .

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza sarcina !!!!!! o consider ideala sau nesemnificativa(OSCILOSCOPUL POFTIM) discutam de montaj in sine !!!!!CUM APARE VARIATIA TENSIUNI IN ANOD IN REGIM DINAMIC ?????NU TIE CLAR CA REZISTENTA ANOD CATOD VARIAZA !!!!!! CE TREBUIE SA FACA GENERATORUL DE CURENT CONSTANT ? SA COMPENSEZE ACEASTA VARIATE ! PT A MENTINE CURENTUL CONSTANT ! CUM ? MODIFICINDUSI REZISTENTA INTERNA !SERIE CU LAMPA IN RAPORT CU SURSA DE ALIMENTARE !!!!!.CELE DOUA REZISTENTE INTERNA A GENERATORULUI DE CURENT PE DE O PARTE SI ANOD CATOD PE DE ALTA PARTE TREBUIE SA AIVA SUMA CONSTANTA PT A TRAGE ACELASI CURENT DIN SURSA TOT TIMPUL !!!!Desenele sa le tii pt tine cind te duci la B... eu nu am nevoie de desene folosesc altceva.

Link spre comentariu

Prin sursa de curent constant circul? întotdeauna un curent constant. De aia se ?i nume?te a?a. E exact cum a explicat valderama: o rezisten?? variabil? în cc. Variind curentul prin elementul activ în gama 0...Icc se ob?ine varia?ia de tensiune, curentul sursei de curent r?mîne mereu acela?i.

Link spre comentariu

Ai dreptate ratza , in curent continuu , dar pe noi ne intereseaza in alternativ ca despre asta discutam .Lampa nu-si poate modifica rezistenta interna daca nu are sarcina , adica degeaba dai semnal alternativ pe grila ca nu se intampla nimic , curentul anodic nu poate varia , numai cand are sarcina , chiar si sonda osciloscopului , apare curent alternativ ca in desen .

Link spre comentariu

.... cand prin lampa scade prin sarcina creste si invers , suma lor este zero . Ti-am mai spus , daca nu esti in stare sa-ti scrii ecuatiile nu o sa intelegi veci ,

Ma tu nu te uiti ca scrii numai timpenii ?Dute si te culca ! poate te trezesti altfel !
Link spre comentariu

OK , te las sa aberezi in continuare , stii tu , cine e destept cedeaza primul , cine avea ceva de inteles a inteles . Mie mi-ar fi rusine sa nu stiu ca atunci cand faci un calcul in alternativ sursa de curent se pasivizeaza prin intreruperea circuitului ( rezistenta infinita ) si alte chestii de baza pe care nu le cunosti .

Link spre comentariu

Ai dreptate ratza , in curent continuu , dar pe noi ne intereseaza in alternativ ca despre asta discutam .

Lampa nu-si poate modifica rezistenta interna daca nu are sarcina , adica degeaba dai semnal alternativ pe grila ca nu se intampla nimic , curentul anodic nu poate varia , numai cand are sarcina , chiar si sonda osciloscopului , apare curent alternativ ca in desen .

Ce face lampa sta teapana nu mai intra in conductie nu se mai blocheaza decit daca are sarcina nu asta vrei sa spui ?????

Pai nu variaza mai desteptule curentul ca asa am stabilit,este ca si cum la bornele unui potentiometru am aplica o tensiune si miscam de cursor in ce ritm si sens vrei,pe cursor va aparea o variatie de tensiune in raport cu ce vrei dar valoarea potentiometrului va fi aceasi ,constanta si va trage permanent acelasi curent din sursa constant !!!!!!!.Dute si te culca ai gindit prea mult si ai obosit !!!???.....Din punctul meu de vedere de astazi in colo pentru mine reprezinti multimea vida ! sau zero barat tot aia .

Link spre comentariu

Potentiometrul e o rezistenta fizica ce o misti cu mana , e variatie in curent continuu , in curent alternativ nu se poate modifica Ri a lampii fara sarcina . Ma repet a "n" oara , dar acum chiar am terminat , am lucruri mult mai importante de facut decat discutiile inutile cu unul care nu intelege diferenta dintre rezistenta in curent continuu si alternativ .Variatia potentiometrului e echivalenta in cazul lampii cu modificarea rezistentei de catod , lampa va avea alta negativare , Ri se va modifica in consecinta - asta e punctul de functionare in curent continuu .

Link spre comentariu

De dragul subiectelor, atatea cate sunt in aceasta perioada a anului, insa atat de interesante, va rog respectuos sa nu va incordati muschii unul contra altuia!Este pacat sa transformam topicurile in motive de cearta si sa apara atacuri la persoana de acest tip! Sunt altele forumurile romanesti in care unii abia asteapta sa prinda o disputa, ca sa zgandare participantii la discutie, doar de dragul de-a se distra!Suntem suficient de maturi, incat sa ne calmam si sa privim situatia cu detasare...Va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări