Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CCS in cazul tuburilor (ccs=constant current source)

blue

Postări Recomandate

Cind ai putut MA sa citesti ?.MA rezistenta unui astfel de etaj(lampa cu gcc in anod) este aceasi tot timpul, cu sarcina pe iesire fara sarcina pe iesire in regim static sau dinamic egal, ea ramine constanta tot timpul asta inseamna ca daca variaza o marime sau alta rezistiva cineva compenseaza aceasta variatie,cine oare compensaza variatia sarcini lipsei de sarcina variatia rezistentei interne a lampi ? o compensezi TU ?.Cine poate varia in compensare regim static(ca poate vreau sa modific tensiunea din anod so cresc sau sa o scad) sau dinamic(ca poate am aplicat semnal pe grila de comanda) ?MA un generator de curent constant este un stabilizator de tensiune( inversata intrarea cu iesirea) cu iesirea stabilizata pe EMITOR cazul nostru el tine pe rezistenta din emitor aceasi tensiune tot timpul pt ca rezistenta aia e fixa ca atare prin circuitul colector emitor circula un curent constant dictat de valoarea rezistentei din emitor si tensiunea la bornele ei.Ca acest curent sa poata ramine constant atunci cind variaza tensiunea colector emitor obligat variaza rezisenta echivalenta a jonctiuni colector emitor(rezistenta interna a tranzistorului) implicit acest fel de etaj se constitue intr_o sarcina variabila cind apar variatii de tensiune colector-emitor(drena sursa daca ar fi fet,intrare-iesire daca ar fi integrat,etc)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

64

• blue

19

• mișa

5

• zal

3

Top autori în acest subiect

Daca sursa de curent e o sursa de tensiune inversata , nu-ti sare in ochi ca din moment ce aceasta are rezistenta dinamica 0 , sursa de curent trebuie sa o aiba infinita ? Tu pur si simplu nu vrei sa citesti ceva teorie , ca se gaseste destula si pe net . Tot ce descrii tu cu variatia rezistentei e valabil din punctul de vedere al sursei de tensiune continua care alimenteaza montajul , dar din punctul de vedere al sursei de tensiune alternativa ce o reprezinta lampa sau secundarul unui traf rezistenta este infinita si nu variaza deloc .

Link spre comentariu

Explica definitia de sarcina variabila a situatiei in care ne aflam !.De ce aceasta sarcina(generatorul de curent constant) este considerata variabila !Si cind devine ea variabila ?static, dinamic,tot timpul, indiferent ?.In regim dinamic curentul consumat de etaj per ansamblu la un moment dat Tn (cind rezistenta interna a lampi + rezistenta din iesire sarcina au o valoare data momentului)se mentine ? Cum ? sau ce valoare data are GCC.Momentul dinamic este compus dintro infinitate de momente statice cu valoarea scimbata in grila de comanda,fiecare dintre aceste momente din infinitatea data ii corespunde o tensiune pe grila de comanda ,o tensiune in anod,numai curentul din GCC este acelasi am sau nam ? rezistente diferite cu suma constanta care dintre ele este infinita ?

Link spre comentariu

Uite aici citat : În general, comportarea unui circuit electronic complex, poate fi analizat? dac? el este reprezentat sub forma unei scheme echivalente, care con?ine cele mai simple elemente de circuit (rezistori, condensatori, bobine, surse de tensiune ?i surse de curent), despre care ?tim ce efect au asupra unui semnal electric sau ce func?ie realizeaz? fiecare. Fa?? de sarcina conectat? la ie?irea sa, circuitul se comport? ca o re?ea activ? care îi furnizeaz? acesteia energie sub forma unui semnal electric. Dac? în schema re?elei anul?m efectele surselor de energie (tensiune, curent), atunci vorbim despre o re?ea pasivizat?. Anularea efectului unei surse de tensiune se face prin înlocuirea ei cu un scurtcircuit, iar anularea efectului unei surse de curent se face prin înlocuirea ei cu o întrerupere (fig.1.5).

E luat de aici http://www.phys.ubbcluj.ro/~anghels/tea ... tronic.pdf

Intelegi ca se considera o intrerupere in locul sursei de curent si un scurt in locul sursei de tensiune continue cand se pasivizeaza circuitul ? Ramane in circuit numai sursa de tensiune alternativa si se calculeaza caderile de tensiune in c.a. pe ce mai ramane din circuit .

Link spre comentariu

Eu te_am intrebat :Momentul dinamic este compus dintro infinitate de momente statice cu valoarea scimbata in grila de comanda,fiecare dintre aceste momente din infinitatea data ii corespunde o tensiune pe grila de comanda ,o tensiune in anod,numai curentul din GCC este acelasi am sau nam ? rezistente diferite cu suma constanta care dintre ele este infinita ?Spunemi si mie intr-un moment oarecare Tx care il vrei tu ! care rezistenta este infinita ?.Atita timp cit prin circuit trece curent in orice moment(atit ca el este constant) nu avem nici o rezistenta infinita !Este o simpla cosideratiune pentru a face mai facila intelegerea ! Peste tot scrie SE CONSIDERA !In orice moment ales arbitrar am calcula vom gasi valiori numerice finite dar diferentiate functie de moment singurul lucru constant fiind curentul prin definitie !.atita timp cit va exista un curent indiferent cum se ramifica compune nu vom avea de aface cu vreo rezistenta infinita !.

Link spre comentariu

E clar ca prin sursa de curent nu poate fi variatie de curent , atunci dR = dU/dI = du/0 = infinit . Asta ar fi rezistenta dinamica . Pentru sursa de tensiune dU = 0 , nu se poate modifica tensiunea deci dR= 0/dI = 0

Link spre comentariu

Este valabil numai pentru diferente nu si pentru un moment ales aleator(oarecare)din regimul dinamic !.La nici un moment Tn n=orice valoare, nu vom gasi vre o rezistenta echivalenta infinita mai ales a generatorului de CC nu ar mai circula curent prezenta acestui curent este permanenta si la orice moment.Formula expusa este valabila numai pt diferente !.In cadrul diferentei rezistenta interna a generatorului de curent constant variaza permanent atita timp cit variaza si tensiunea din colector sau anod pt a putea mentine curentul sau anula efectul pe care tinde sa il produca variatia de tensiune !.

Link spre comentariu

Deci Valderama ,ce doresti sa demonstrezi, comportarea CCS in c.a. si c.c. sant lucruri cunoscute, folosirea lor ca sarcina activa este o optiune, nu crezi ca ar fi mai bine sa discutam despre scheme concrete de CCS si modul de testare a acestora ?Alternativa la tema deschisa de mine este un rezistor sau un transformator si astfel toate se aseaza la locul lor...

Link spre comentariu

De acord cu blue , dar ca ultima explicatie , problema e ca lampa nu e numai o rezistenta Ri , mai e si sursa de tensiune , cum am mai spus :da Desenul ala de la inceput cu CCS-ul si lampa ca doua rezistente e valabil static , vazut din perspectiva sursei de alimentare cand sursa de tensiune din lampa e pasivizata . Asa se poate explica cum se modifica tensiunile static , adica cand modifici rezistenta de catod ca sa obtii tensiunea continua pe anod care te intereseaza . Cand incepi sa aplici semnal sinusoidal pe grila si te intereseaza lampa ca generator de tensiune alternativa nu mai e valabil modelul , rezistenta sursei de curent devine infinita .Inchipuie-ti un zener , rezistenta dinamica e teoretic 0 ( am vrea noi sa fie ! ) , in tensiune continua cad pe el 12V , sa zicem ca e zener de 12V , daca lasam 10mA sa treaca se poate calcula o rezistenta statica R = U/I = 1K2 . Si totusi riplul tensiunii alternative e scurtcircuitat complet la masa prin rezistenta dinamica 0 ohm . Intelegi ca sunt ca doua realitati diferite ? Rezistenta din alternativ pentru sursele de tensiune si curent nu este egala cu cea din curent continuu !!!Am ales un zener pentru ca e mai practic , e acelasi lucru daca in locul lui e un alimentator - sursa de tensiune continua propriuzisa .

Link spre comentariu

Semnalul dinamic este costituit dintro succesiune de momente in care sa schimbat ceva in timp Curentul prin generator de CC fix Rezistenta interna a generatorului variaza tot timpul din pct de vedere al CURENT CONTINIU in REGIM DINAMIC ! CE DRACU SPUN MA DE ATITA TIMP UNDE ATI VAZUT scris pina acum de mine din punct de vedere al curentului alternativ ? citati ma !!!!!!!! ca ma apuca nebuneala(ma eu spun una !!!!!!!! voi alta nu intelegeti??????, sarcina aia devine variabila ma !!!!!unde ati vazut ca am scris curent alternativ ?????) POATE SINT EU CHIOR !Unde am scris ma din pct de vedere al curentului alternativ ? ca nu vad ? variaza ma sau nu rezistenta aia interna in regim dinamic cumva !!!!!! ca m_am saturat sa va tot intreb ? din punct de vedere al CC.Variaza ma sau nu rezistenta aia echivalenta colector emitor in regim dinamic din pct de vedere CC ? Ma voi nu puteti citi ce scriu de cite ori sa repet ca m_am saturat ?.Unde scrie ma la mine curent alternativ ????DE AIA II SPUNE MA SARCINA VARIABILA CA VARIAZA MA IN REGIM DINAMIC DIN PCT DE VEDERE A CC ! CUVINTUL ALTERNATIV A FOST FOLOSIT DE MINE NUMAI PT A DEFINI TENSIUNEA PE IESIRE DUPA CONDENSATOR SI IN SARCINA citati daca l_am mai folosit in alta parte !Mai trece ma curent prin circuitul ala in regim dinamic sau NU ?.ce face se auto alimenteaza lampa (genereaza ea curent tensiune de toate) gata nu mai avem rezistenta colector emitor in regim dinamic ? numai static sau ce ?Rezistenta aia colector-emitor variaza ma tot timpul in regim dinamic ! pt motivul asta a fost botezata ma sarcina variabila ,numai in regim static sta teapana ma si are o anumita valoare proportionala cu cei acolo!Variaza tot timpul ma atit cit tine regimul dinamic !ca sa stiti si voi ,poate va mai intreba cineva nu de alta ?!.

Link spre comentariu

Gata discutia , pun punct aici . Te faci ca nu intelegi ca de obicei si o dai intoarsa , eu zic sa stai cuminte in banca ta de acum in colo cand se discuta lucruri teoretice care te depasesc !

Link spre comentariu

Mai baiatule te_am intrebat tot postul unde am scris CURENT ALTERNATIV ,VARIABIL SAU CUM VREI,ARATAMI DACA POTI MA ?!???????!!!!!!!!!!!!!.Ce mi_a sters cineva posturile???????? tu nu vezi cit esti de incapatinat !(arata ma daca poti !!!! citeaza !!!!!!) Cer in mod public sa i_mi raspunda si mie cineva variaza domnule sau nu rezistenta interna a generatorului de curent constant in regim dinamic ? poate sint eu prost si am dat numai de destepti !

Ma tractoristule ! citeaza ma unde_i scris de mine !!!.Uite ma de ce maniera e formulata intrebarea :

Explica definitia de sarcina variabila a situatiei in care ne aflam !.De ce aceasta sarcina(generatorul de curent constant) este considerata variabila !Si cind devine ea variabila ?static, dinamic,tot timpul, indiferent ?.

ii tot dai cu din pct de vedere al curentului alternativ, numai ala exista ma in regim dinamic ?.Restul dispare_n stele !!!!!.Alt curent numai circula pe acolo numai alternativ sau ce ?!.
Link spre comentariu

Ne referim la lampa ca amplificator audio - generator de semnal sinusoidal , asta e regimul dinamic , poate cu mintea ta bolnava ti-ai imaginat altceva ... e posibil

Link spre comentariu

Pai tot de amplificator audio cu lampi vorbesc si eu ma! numai ca eu le mai si construiesc de o viata nu ma rezum numai la vorbe sau teorii !!!!!!!!!!!!!!.si stiu foarte bine cu ce se maninca nu sint afon ca tine !!!!!.Ma tot de regim dinamic vorbesc si eu ! si intreb inca o data face ceva rezistenta aia interna a generatorului de curent constant sau NU ? din vrun punct de vedere sau altul ? si ce face ma sta teapana ? ca te_am mai intrebat ?.Poti sa raspunzi sau NU ? lasa pe alti daca nu poti !!!!!!!!!!!!!!!.Uite ma unu care a stiut sa raspunda :

Prin sursa de curent constant circul? întotdeauna un curent constant. De aia se ?i nume?te a?a. E exact cum a explicat valderama: o rezisten?? variabil? în cc. Variind curentul prin elementul activ în gama 0...Icc se ob?ine varia?ia de tensiune, curentul sursei de curent r?mîne mereu acela?i.

si sa prins despre ce este vorba in "propozitie" !!!!!!!!!!.Cind variaza MA in regim static ?????????????(sau dinamic).Tu (depanatorul) spui numai ce e in capul tau MA si latri la stele !!!!!!!!!!.PS.Cusiguranta mai sint si alti care au inteles dar le e jena sa intervina ca sa nu te faca de tot de c..... !.
Link spre comentariu

Dinamic inseamna ca variatia se face rapid in timp dupa o functie repetitiva , sinus , triunghi , rampa ( cum e in cazul zenerului care stabilizeaza ) , nu intra la regim dinamic ceva ce variaza lent in timp fara sa urmeze un tipar - invarti un potentiometru , are deriva termica lampa sau tranzistorul , etc . Astea se calculeaza ca un regim static punct cu punct . In cazul amplificatorului regim dinamic numai in prezenta semnalului alternativ poate fi si nici vorba sa se poata calcula ca un regim static ( curent continuu ) care variaza punct cu punct . Capisci ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări