Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

celula de adunare de 5 biti si 4 full adders

Vizitator m3_catalin

Postări Recomandate

Vizitator m3_catalin

Cum arata o celula de adunare cu 4 full adders si 5 biti ?

am cautat pe wikipedia si am gasit cu 4 full adders si N-bit dar nu prea inteleg cum ar trebui legate intrarile de la toate FAuri, adica 5 biti ar insemna sa am a+b+c+d+e asta presupunand ca restul intrarilor FAurilor le las pe 0 ?

Sau pot pune 3 sumatoare elementare de cate 1 bit iar al patrulea de 2 biti ? sa scriu la ultimul x3-4 si y3-4 iar la celelalte x2,y2; x1,y1; x0,y0 ?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cum arata o celula de adunare cu 4 full adders si 5 biti ?

am cautat pe wikipedia si am gasit cu 4 full adders si N-bit dar nu prea inteleg cum ar trebui legate intrarile de la toate FAuri, adica 5 biti ar insemna sa am a+b+c+d+e asta presupunand ca restul intrarilor FAurilor le las pe 0 ?

Sau pot pune 3 sumatoare elementare de cate 1 bit iar al patrulea de 2 biti ? sa scriu la ultimul x3-4 si y3-4 iar la celelalte x2,y2; x1,y1; x0,y0 ?

Posted Image

Full adder inseamna ca face o adunare. 5 biti inseamna ca numerele care se aduna au lungimea de 5 biti. Un full adder de cinci biti fie contine 5 celule de adunare fara transport, fie contine 4 celule de adunare si o celula suplimentara de transport atunci cand adunarea a doua numere de 4 biti genereaza un rezultat de 5 biti.

Creanga ti-o furat pupaza din tei...

:rade:

Link spre comentariu
Vizitator m3_catalin

stiu ce e ala full adder dar pe mine ma intereseaza sa fac o celula, in care sa inseries 4 full adders, care sa fie de 5 biti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări