neutronik77 Postat August 8, 2009 Partajează Postat August 8, 2009 Inca nu l-am pus pe net. Cand il pun te anunt. Voi pune link-ul pentru toti. La sistem mi-am facut si o interfata SPDIF cu doua tipuri de intrari, DIGITAL_IN si OPTICAL_IN, iar la iesire am semna analogic folosind convertoare Sigma-Delta CS4334. Se aude beton. Interfata este valabila numai cand folosesti sistemul in modul stereo, iar atunci cand doresti 5.1, prin placa de sunet. Link spre comentariu
ctindex Postat August 8, 2009 Autor Partajează Postat August 8, 2009 Cam asa stau cu realizarea boxei mele de bass, cea din proectul de mai sus,dar m-am impotmolit la fregventa de acordare a cutiei si la lungimea tuburilor de bass-reflex. Am gasit 3 tuburi patrate de 62x62 lungi de 300mm si nu stiu ce lungime sa aiba pentru o fregventa de 45-50 Hz si va rog sa ma ajute cineva!!!De chituit si finisat dupa ce o acordez, in stadiul asta se aude acceptabil avind in loc de porturi doar o fanta de 50mm pe inatime. Link spre comentariu
ctindex Postat August 14, 2009 Autor Partajează Postat August 14, 2009 Salut. Dupa ce am pus tuburile am constatat ca a scazut puterea aproape la jumate, in schimb fregventa e destul de coborita. Mai am un tub pe care il tai in 3 de 100mm si o sa il pun in locul celor lungi de 300mm ca sa observ diferenta.Totusi nu ma poate ajuta si pe mine cineva? Link spre comentariu
neutronik77 Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Salut! Pai tuning freq. se stabileste in functie de parametrii electroacustici ai difuzorului, iar in functie de acesti parametrii introdusi intr-un program special, va determina si capacitatea incintei, numarul de tuburi, diametrul tuburilor, etc. Nu poti pune un numar de tuburi, sau diametrul lor la intamplare, acelasi lucru este valabil si la dimensiunea sau tipul incintei. Ti-a scazut puterea la jumatate pentru ca tuburile nu sunt potrivite. Intradevar, un reflex se aude mult mai incet fata de o incinta de compresie, dar explicatia este foarte simpla. Un reflex lucreaza intr-o plaja joasa de frecvente si trebuie sa compensezi cu un surplus de putere din cauza asta, dar nu oricum. Mai depinde si de tipul difuzorului. O compresie lucreaza cu frecvente mai mari, din cauza asta ai impresia ca se aude mai tare ;) Uite, pentru a iti da un exemplu, incearca sa emiti din corzile vocale un sunet cu cea mai joasa frecventa posibila si apoi inca un sunet cu cea mai inalta frecventa si vei constata ca la frecventa joasa, aerul din plamani se epuizeaza mult mai repede, iar intensitatea sunetului este mult diminuata decat la celalalt sunet de inalte care este contrar. O chestie simpla. Aceste tipuri de difuzoare de compresie sunt mai des utilizate pentru outdoor. Pe ce te-ai bazat cand ai facut incinta asta? Ai avut parametrii electroacustici ai difuzorului sau e facuta la intamplare? Link spre comentariu
ctindex Postat August 19, 2009 Autor Partajează Postat August 19, 2009 Parametri i-am primit in cutia difuzorului si boxa am colculat-o cu un program bass-box . proectul la boxa l-am gasit pe alt forum si eu vroeam sa schimb tuburile de bas-reflex 3x100mm rotunde cu 3x(62x62)mm patrate pe care le aveam deja,dar nu am inteles la cit era acordata boxa cu tuburile de 100mm. Implicit am luat-o prin tatonare si m-am oprit la sunetul care imi place cel mai mult si cu o putere multumitoare. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Intradevar, un reflex se aude mult mai incet fata de o incinta de compresie, dar explicatia este foarte simpla. afirmatia de mai sus e complet gresita. o incinta bass-reflex se aude mai tare ca o incinta inchisa, la aceeasi putere, cu difuzoare cu acelasi SPL. explicatia este ca incinta bass-reflex foloseste si unda sonora radiata de spatele mebranei, si teoretic, se poate obtine un boost de 3dB la frecventa de acord, care e echivalent cu o dublare a puterii, asa ca n-ar strica sa te mai documentezi putin inainte de a posta Link spre comentariu
neutronik77 Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Da, ai dreptate. Am incurcat eu borcanele. Asa e. Mi-am adus aminte ca frecventele joase au proprietatea de a ocoli obstacolele, avand nevoie de o putere mai mica pentru propagarea acestor frecvente decat cele inalte care sunt reflectate, iar amplitudinea fiind mult diminuata. Sorry Link spre comentariu
ctindex Postat Octombrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Am finalizat sistemul 2.1 care contine 2x sateliti cu HP12T+COMP25/HPT607 putere 150W amplificati cu 2x100W si un bass cu EW1505 putere 300W amplificat cu 250W si arata cam asa: Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 neutronik77 pina la urma mai dai link-ul cu controlerul de volum realizat cu PIC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum