adi_0106 Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 da nu-i mare lucru sa ii dai o gaura,la cutie ma refer si sa ii pui un tub rezonatord? tu g?uri aiurea în boxe :shock: nu recomanda ?i la al?ii ..... eu am v?zut boxe care sunau mai naspa dupa ce li s-a f?cut "bass-reflex" a?a ......pentru c? "mi-a zis unu ca se aude bass mai fain" (vorbele proprietarului) :? Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Am experimentat punerea unui HP-15W in incinta inchisa de 100 litri .Daca amplificam la 32Hz cu +9dB vom obtine un raspuns liniar de pina la 30Hz si un SPL de 94dB/1w/1m in banda 30hz - 300Hz .Fill de 80% cu densitate mare . Link spre comentariu
LUCI Postat Iunie 29, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2005 da nu-i mare lucru sa ii dai o gaura,la cutie ma refer si sa ii pui un tub rezonatord? tu g?uri aiurea în boxe :shock: nu recomanda ?i la al?ii ..... eu am v?zut boxe care sunau mai naspa dupa ce li s-a f?cut "bass-reflex" a?a ......pentru c? "mi-a zis unu ca se aude bass mai fain" (vorbele proprietarului) :?Doctore nu am zis sa dea gauri in cutie ca asa o zis cineva ma refeream la simplitatea procesului tehnologic"Gaurile" alea se calculeaza!!!!!!!!!!!!!!!P.S.Dubioase interpretarile tale pt diferite posturi parca ai vrea sa te certi cu toata lumea :evil: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Ce ziceti, cum s-ar comporta un HP-15W intr-o incinta inchisa? Din calculele mele ar avea un f3 = 53Hz pentru un volum de 100l.omu a zis ca vrea cutie inchisa cu un volum de ~ 100 L, iar nexus i-a sugerat o cutie bass-reflex, si unei bass-reflex pt hp-15w i-ar trebuie 130 -140 L ceea ce e diferit de 100 L, nu e mare diferenta ("pe hartie") dar cand o vezi in realitate - e mare, pentru casa eu nu am chef sa ma cert cu nimeni :roll: , daca as avea chef ti-ai da seama, te asigur :wink: sunt cu ochii pe voi !!.............. adica urmaresc toate posturile :mrgreen: BAFTA !!!!! [/b] Link spre comentariu
kai Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 V-ati aprins :lol: . Mie personal imi ajunge un f3 45-50Hz si ma gandeam cum s-ar pupa cu un tweeter pe la vreo 2500Hz. :?: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Sa stiti ca este arhisuficient daca boxa coboara la 40Hz ( F3) . Nu numai una facuta cu HP-15W ci cu orice difuzor , indiferent ca este pro sau hi-fi . Basul de la 30Hz nu poate fi ascultat in camere mici sau medii si nici nu prea merita efortul . Sunt prea putine inregistrari ce se duc asa de jos iar majoritatea muzicii comerciale este puternic limitata sub 40Hz .Spun chestia asta pentru ca vad ca multi oameni se streseaza incercand sa-si faca boxe capabile de 30Hz sau chiar mai jos . Am trecut si eu prin faza aceasta si am fost foarte dezamagit sa constat ca intre o boxa ce cobora la 25Hz (mare cit casa si scumpa ca dracu ) si o boxa relativ normala cu F3 la 40 - 45Hz , nu era nici o diferenta sesizabila la modul clar audibil . Cea de 25Hz mai mugea din cand in cand si provoca zanganitul geamurilor mai pregnant decat cea cu F3 la 40Hz . Oricine poate incerca chestia asta. Cine ma crede pe cuvant o sa economiseasca bani , timp si nervi . Link spre comentariu
kai Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Da, dar unii nu inteleg. Link spre comentariu
radue Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Cei care nu credeti folositi DSS DJ 5 cu cutt-off la 35 Hz si fara si sa vedeti surpriza :shock:Cu cutt-off la 35 Hz se aude un pic mai tare basul, dar coboara la fel de jos.Singura melodie pe care am auzit-o eu care sa coboare destul de jos este de la Ministry of Sound si se numeste 33 Hz, in care se aude constant 33 Hz ( sinus ).Din cei care utilizati programul, sau ati utilizat acel cutt-off este echivalentul unui active hight-pass ? Link spre comentariu
ics Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Cut-off la 35 de Hz? Incearca si mai sus. Eu folosesc driverii KX pentru placa audio, care-mi permit introducerea unui filtru high-pass in DSP. Dupa multe incercari, cel mai bine se aude cu el setat la 50 de Hz si Q=1.2 (asta pe boxele mele si in camera mea) Cand ascult la volum mic (45-60 dB), cresc Q-ul putin si amplifica usor basul. http://kxproject.lugosoft.com/ <-- pentru cei care aveti placa audio de la creative. Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 DNA,cat este Xmax si Xmech la un HP-15 W ???Am faut un proiect de bandpass cu el si imi ajunge pe la 6.36 mm(intr-o parte) la 40 Hz cu 200 watti RMS.E bine ???Am un "peak" de vreo 6 dB la 450 Hz din cauza portului.Impreuna cu un filtru low pass de 12 dB/octava pus pe la 80 Hz crezi ca o sa se auda "peakul" ala ??? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Mie imi place la 35 Hz cum e ( am sub la 20-30 cm de mine si imi place senzatia )Pacat ca nu merge la 50 sau 40 Hz, numai la 55, 66,77, 88 si in sus, pana pe la 13 kHzXmax=3.2 mm si Xmech=4.8 mm ( acesta din urma calculat de BassBox, dar personal cred ca este mai mare, la un Eminence calculat a dat de 4 ori mai mic de cel dat de producator deci...; eu cand mi-am facut boxa bass-reflex cu HP-15W am avut oricum grija sa nu depaseasca 4.8 mm pana la 40 Hz, din motive evidente, muzica sun 40 Hz rar gasesti ) Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Xmax Peak (mm) = 23.0 (pe o directie) Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Eu am dat cu 550w rms intr-un HP-15W pe toata banda ( fara FTS ) si nu am reusit sa il duc in Xlim . Nu o sa fie probleme la +/- 8mm si cred ca suporta si +/-10mm daca nu se abuzeaza de o astfel de cursa a membranei .Membrana este de buna calitate iar spiderul si articulatia suporta multe chestii la care alte difuri ar zbura din sasiu. In orice caz , pana acum nu s-a intors ABSOLUT nici macar un singur difuzor defect sau macar cu vreo mica problema 8) .Nici mie nu-mi vine sa cred pentru ca ma astept sa mai fie si folosite aiurea .Da' chiar daca vine , am recone kituri de rezerva ( 59,50 Lei ) . Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Merci mult.Cred ca o sa-mi iau unul dupa bac. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Xmech e cat de tare se poate misca bobina fara sa se plezneasca de ceva.Asta nu ai cum sa calculezi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum