Sharky Postat Mai 21, 2005 Partajează Postat Mai 21, 2005 luat mai babeste...e ca si cum ai pune unui dif o suspensie dubla (suma celor 2 suspensii) si un motor dublu.Suprafata activa e tot aia, deci asta nu va cauza cresteri fata de cazul in care folosesti un singur dif, dar BL e dublu, deci de doua ori mai multa forta pt acelasi curent prin bobine.Cum si suspensia e "dubla" constanta elastica se dubleaza, deci cmms se injumatateste, forta necesara pt aceeasi cursa se va dubla..Per total nu castigi nimic in eficienta, dar macar ai un dif cu constanta elastica mai mare=>volumul de aer cu aceeasi elasticitate(Vas) va fi mai mic si in cutii inchise poti obtine rapoarte de compresie mai mici cu dimensiunile cutiilor reduse Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 23, 2005 Partajează Postat Mai 23, 2005 deci pina la urma eu am comandat 4 bucati acum astept sa vina !!legatura v-a fi izobarica si cutia v-a avea in jur a 120 litri !ce ma sfatuiti de la cit la cit sa fac filtrele pe bassde la cit la cit sa fac filtrele pe medie avind in vedere ca am o medie eminance alpha 8A si daca ajunge aceasta medie ? si inalta este selenium st 300 !planul boxelor cred ca v-a fi aproximativ cel dat de nexus !!ca ce volum sa aibe cutia pentru eminance alhpa 8 A ?si sa fac bas reflex sau cutie inchisa ? multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 24, 2005 Partajează Postat Mai 24, 2005 pina la urma care imi zice cum fac filtru ?ca trebuie sa dau comandavad ca furnir am gasit deci mai ramin filtrele si putin mai in detaliu calculata cutia Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 24, 2005 Partajează Postat Mai 24, 2005 daca separarea intre bas si medii e sub 100Hz mergi pe bas-reflex.Altfel mergi pe cutie inchisa...simuleaza si vezi sa ai raspuns liniar si intarzieri cat mai mici. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 deci pina la urma am facut eu niste simulari am calculat si nu era nici ca mine nici ca nexus nici ca dj dna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!eu am spus ca daca se pun in izobaricse pierd 6 db comparativ cu 2 difuri puse in paralel !!dar de fapt nu era asa se pird 9 db !!!!!!!!!!! si fata de 1 singur difuzor se pierde intre 4 si 6 db deci 2 difuri puse in izobaric pierd spl 9 fata de 2 in paralel si cam 6 fata de 1 singur !!!!!!!!!!!!!!!!acum daca tot am comandat 4 o sa le cumpar dar era frumos din partea voastra sa stiti voi astea !!!!!!!!! nu sa aflu eu dupa ce comand !din toate simularile imi iese la 35 hz undeva pe la 86 db maxim 88 db !si eu vroiam ceva pe la 93 ! cu un singur difuzor ies 94 db cu 2 difuri paralel ies 97 db ! deci pierd enorm de multa putere depomana !! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 si fata de 1 singur difuzor se pierde intre 4 si 6 db nu este adevarat, daca nu crezi , documenteaza-te te rog mai bine. (internetul e plin de documentatie) :? eu am incercat sa-ti explic cat de bine am putut pe messenger toate astea atentie, ai dublat puterea aplicata sistemului compus acum din 2 difuzoare? (izobaric) :?: uite aici niste simulari: incinta cu un difuzor HP15W de 260 litri acordata la 35 Hz cu 1 W aplicat aceeasi incinta cu puterea nominala aplicata difuzorului: 200W o incinta 130 litri cu 2 HP-15W izobaric acordata la 35 Hz cu 1W aplicat sistemului (compus din ambele difuzoare / fiecarui difuzor ii revine 0.5 W) aceeasi incinta cu puterea nominala aplicata sistemului -> 400W , deci 200W / difuzor o incinta de 500 litri acordata tot la 35 Hz dar cu difuzoarele puse ambele pe fata incintei (fara cuplaj izobaric) in cazurile in care incinta contine 2 difuzoare legate in paralel trebuie sa tii minte ca impedanta se injumatateste, deci teoretic amplificatorul debiteaza putere dubla fata de o sarcina de 8 ohmi din toate simularile imi iese la 35 hz undeva pe la 86 db maxim 88 db ! trebuie sa te contrazic , ai in jur de 92.5 dB la 1W aplicat las graficele sa te lamureasca :wink: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 deci pina la urma am facut eu niste simulari am calculat si nu era nici ca mine nici ca nexus nici ca dj dna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!eu am spus ca daca se pun in izobaricse pierd 6 db comparativ cu 2 difuri puse in paralel !!dar de fapt nu era asa se pird 9 db !!!!!!!!!!! si fata de 1 singur difuzor se pierde intre 4 si 6 db deci 2 difuri puse in izobaric pierd spl 9 fata de 2 in paralel si cam 6 fata de 1 singur !!!!!!!!!!!!!!!!acum daca tot am comandat 4 o sa le cumpar dar era frumos din partea voastra sa stiti voi astea !!!!!!!!! nu sa aflu eu dupa ce comand !din toate simularile imi iese la 35 hz undeva pe la 86 db maxim 88 db !si eu vroiam ceva pe la 93 ! cu un singur difuzor ies 94 db cu 2 difuri paralel ies 97 db ! deci pierd enorm de multa putere depomana !!daca pui 2 difuri in paralel castigi doar 3dB, ceilalti 3 ii obtii din cauza dublarii puterii.Izobaric nu castigi si nu pierzi nimic fata de un singur dif. Nu stiu ce ai facut pe acolo dar probabil nu ai pus bine puterile. Cand calculezi SPL-normat atunci iei ca putere 1W aplicata tot sistemului. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 da nu stiu cum sa fac sa postez niste poze deci in toate programele de simulare mai putin bassbox care arata umpic mai diferit in toate imi arata asa-6db izobaric fata de 1 singur ! si 9 db fata de 2 in paralel !!eu am tot citit pe net ce e cu izobaricu asta si toti zic asaca scade 3db la aceeasi putere per difuzor dar cum puterea prima de 1 w se imparte la 2 o sa avem 0.5 w pe difuzor !!in band pass imi da cam asa -3 in izobaric 0 la un difuzor si + 3 la paralel !!deci orcum se pierd minim 6db !! bine macar ca este cutia la jumatate !!dar daca stiam de la inceput nu mai comandam !!si acum sa zic si un lucru bun am ramas uimit cum naibi difuzoru asta fara cutie in aer reproduce foarte bine joasele ! pina la urma imi zice si mie cineva cit are xmax ?si cum sa fac sa am timpu tranzitoriu mai mic de 20 ms ! ca am pe undeva pe la 24 ms Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 deci in toate programele de simulare mai putin bassbox care arata umpic mai diferit in toate imi arata asa -6db izobaric fata de 1 singur ! si 9 db fata de 2 in paralel !! NU ESTE ADEVARAT!!de cate ori vrei sa-ti mai explic, eu nu stiu ce simulari faci, sau ce documentatii ai citit, mai sus ai DOVADA CALCULATA ca NU ai dreptate.cum naiba ai tu 6 dB scadere de SPL la Izobaric fata de un singur difuzor cand din simulare reiese CLAR ca este de 3 dB.DACA NU CREZI, NU AI DECAT SA IMPRUMUTI DE UNDEVA APARATURA DE MASURARE SI SA DESCOPERI SINGUR CA ESTE ADEVARAT CE EU, DNA, SI CEILALTI MEMBRII AI FORUMULUI INCERCAM SA-TI EXPLICAM.Daca nu vrei sa intelegi, eu nu ma mai chinui sa iti explic. :evil: Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 deci eu am simulat cu winisd si arata clar sint 6dbcu bass box sint 4 db diferenta !e dar nu asta e treaba ,,,,,,,,,,,,,,, treaba e asa , eu cind am intreabat daca am 2 puse in paralel si aceleasi difuzoare puse in izobaric mi-ai spus ca o sa am doar 3db pierdere si de fapt este intre 6 si 9 db depinde de difuzor !!orcum ceea ce ai postat tu azi este cu totu alceva fata de ce ai zis acum 2 zile !! pacat ca nu am facut si eu teste ! e dar orcum merita bani difuzoarele astea dar pacat ca nu am eu ce face cu 4 , sau poate o sa fac izobaric dar la cite dezavantaje sint !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cel mai mare dezavantaj este ca imi creste raspunsu tranzitoriu mult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! din cite am auzit eu trebuie sa fie maxim fr*raspunsu tranzitoriu < 400 !!vreu si eu acum niste sfaturi cam cum sa fac filtrele ! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 am luat o carte de la un prieten in care zice asa in pierderea de spl mai intra si micile diferentre intre difuzoare ! si la puteri mari o mare diferenta in spl o produce in cazul legarii izobarice diferenta de caldura intre difuzoare !! zice aici un atuu in legarea izobarica este ca difuzoarele isi neutralizeaza unu altuia diferentele de spl pe anumite fr si distorsiunile ! Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 fa tu o cutie experimentala de 120l si pune un difuzor normal si peste el cu magnetul in sus pui inca unu si sa vezi daca iti place .... eu cred ca o sa iti placa ! mie imi plac foarte mult legaturile izobarice insa ideea este ca dai mai multi bani .... Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 Numai sa nu uite sa il puna in anti faza . Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 orcum ceea ce ai postat tu azi este cu totu alceva fata de ce ai zis acum 2 zile !! pacat ca nu am facut si eu teste !te rog sa dai copy /paste din discutia noastra unde am spus asa ceva.Fa-ti tu incintele alea , si nu-ti mai bate atat capul cu decibelii astia, si sa-mi dai o bere cand o sa cheme politia vecinii dincartierul vecin :twisted: . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Mai 26, 2005 Partajează Postat Mai 26, 2005 am facut testu cu legatura izobarica si per total imi place !eu sint multumit de difuzoare ! singura nemultumire ar fi ca am precizat la inceput scaderea de 3db si majocitatea au zis ca nu o sa scada !! am o intrebare volumul cuplarii difuzoarelor se scade din volumul cutiei ?si cam ce mi-ati recomandasa pun si cutie bas reflex la eminance alpha 8a sau sa las cutie inchisa ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum