Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P.Audio HP-15W

LUCI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

21

• kappa_ii

20

• Sharky

12

• LUCI

7

Top autori în acest subiect

tzeava WC :lol: ...vezi ca ai uitat sa pui capac si lant Acum lasand la o parte off-topicul..crezi ca e bine sa pui vatelina?..eu cred ca o sa fie vanturata bine de tot pe dinauntru de bass.Diful de bass vad ca sta pe o parte si atunci separarea va fi sub 90Hz, unde vatelina aia chiar nu stiu ce rol va mai avea, ca nu e destul de groasa sa absoarba ceva, iar unde stationare de 90Hz nu au cum sa se formeze.Iar de influneta asupra difului nu poate fi vorba, numai daca pui vatelina peste portul de b.r.

Link spre comentariu

pacalesti numai daca ai incinta inchisa sau daca obturezi portu cu ea..altfel numai absoarbe...din ce experimente am facut nu a reiesit numai ca ocupa cam degeaba locul in incintele bas reflex :( de pacaleala nici vorba..Frecventa de acordare s-a urcat mai sus. Dar daca am pus vata in "drumul" aerului atunci intradevar a scazut acordarea, sub frecventa la care era fara nici un fel de absorbant...Ma tem doar ca asa si atenuarea e pe masura...din pacate nu am putut sa o masor, dar banuiesc ca era prezenta...

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Sharky ,

Teoretic ai dreptate .

Totusi , d.p.d.v. a "reglarilor " de finete , este importanta "antifonarea" si la incintele bass reflex .

Fill-ul ( adaugarea de material fonoabsorbant ) va influenta raspunsul incintei pe subjoase . Destul de mult pentru a fi sesizat cu urechea .

Redau niste citate din helpul unui soft de proiectare .

Este doar o informatie ce iti confirma ceea ce spui dar explica si de ce este necesara adaugarea de materiale fonoabsorbante in incinta .

Anumite softuri stiu sa aproximeze raspunsul incintei in functie si de Fill ( in procente ) .

There is also a field called Fill which is the amount of fill material in the box and for normal closed boxes is 100% the normal value, the effect is a lower Q which means that the enclosure can be reduced in size for the same QTC.

Note that the fill shouldn't be 100% for vented boxes but more like 10-20%.

Vented Box

A vented box is a 4:th order high-pass system where the vent functions as a bandpass filter, the result is a higher efficiency in the bass region. There are several ways to tune a vented box, see references on Richard H. Small who is famous for the work on driver small signal parameters. A driver for a vented box should have a QTS that is lower than 0.5 otherwise will the box sound boomy, but there are many ideas regarding this. Note that a vented box is never totally filled with damping material as with a closed enclosure; if you fill the box will it not act as a Helmholtz resonator and the whole idea of using a vent is lost. This can be verified with measurement of the QL factor which is the leakage Q and a value that is greater than 7 is a good result. A well tuned vented box can sound very good and the added efficiency towards lower frequencies is a big plus, the drawbacks is a somewhat worse step-response compared to a closed enclosure and wind sounds from the vent (well at high SPL can it also sound like a whistle).

Link spre comentariu

In camera ar putea sa isi faca un sub cu un JBL sa zicem P 12... si nu mai stiu cum ,o sa aiba 400W si e si de 12 ''.E si pe 4 ohm o sa il coste mai putin amp-ul.Parerea mea omul face ce vrea.

Link spre comentariu

daca se poate o explicatie mai delaliata care este treaba cu izobaric !!din ce am priceput eu marele avantaj ar fi ca scade volumul cutiei la jumatate !! dar dezavantaju ar fi ca scade puterea cu 3 db ! deci cutia asta citi db o sa aibe ? 94 la 1 w .1m ? 35 hz ?

Link spre comentariu

deci eu nu pricep ceva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!daca eu am asa un singur difuzor sa zicem 1w 1 m 95dbcu 2 difuri izobaric o sa am la aceeasi putere tot 95 !??????? sau am 93 ca daca am 93 pierd o data 3 din primu si 3 din al 2 !daca le pun in cutii separate o sa am 98 !! ???????deci care e treaba !?ar veni cam asa daca bag 100 w in 1 o sa am putere = cu legatura izobarica la 200 w ????????? sau o sa am 100 w 1 = 100 w 2difuri legatura izobarica ?

Link spre comentariu

uite aici :wink:

ISOBARIC: (isobarik, compound loading) - a method of using two drivers working in tandem in order to achieve a smaller box size for a given design. Theoretically, the Vas of the complete system will be half that of a single driver, which results in a net box size that's also reduced by half. The sensitivity of the isobaric system will be the same as that of a single driver

http://www.diysubwoofers.org/define.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări