remus68 Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Repet ce am mai spus cu alta ocazie pe acest forum : urechea umana are un raspuns logaritmic in ceea ce priveste nivelele de auditie. Daca asculti un program muzical la 30W (de exemplu) pentru a auzi de doua ori mai tare va trebui sa asculti la 300W. Daca vei citi mai multe carti de specialitate vei fi nevoit sa pui mai putine intrebari. Link spre comentariu
omu_negru Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 am si eu o intrebare dar nu vreau sa mai deschid un topic. am un amplificator sony TA FE570 cu doua canale 4-16 ohmi cu un consum de 150w. pe net scrie ca puterea amplif-ului este de 2x110w la 4 ohmi. e posibil sa aiba mai putin avand in vedere ca, consumul de la retea este doar de 150w? Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Sigur nu scoate 110W pe canal! Un maxim de 2X70W/4Ohmi (maxim) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 am si eu o intrebare dar nu vreau sa mai deschid un topic. am un amplificator sony TA FE570 cu doua canale 4-16 ohmi cu un consum de 150w. pe net scrie ca puterea amplif-ului este de 2x110w la 4 ohmi. e posibil sa aiba mai putin avand in vedere ca, consumul de la retea este doar de 150w?mai mult de 2*40 nu scoate!!!!!!!!!!!!un amplificator de 2*110w consuma cam 500wasa se intimpla daca la ora de fizica a ti fost la fotbalniciodata nu ai cum sa obtii o putere mai mare din ceva mai mic,ar fi bine daca in natura ar exista asa ceva Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Sigur nu scoate 110W pe canal! Un maxim de 2X70W/4Ohmi (maxim)si tu ai 3 la fizica !!!doua canale de 70w inseamna 140wamplificatorul consuma 110w ,cum mai asiguri inca 30w,din aer?lasind la o parte ca cel mai al dracu etaj final ajunge la un randament de aproximativ 70%la 2*70w consumul este de apriximativ 350waxista manuale de fizica de clasa a X,sunt ieftine,vine vara si puteti invata ! Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Si tu ai 3 la romana, mai citeste odata cat este consumul! Si am precizat maxim 2X70W/4ohmi! Cand spun maxim ma refer la distorziunii la greu! Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 hmmmm...... va spun eu notele mele la fizica am 3 in teza [sunt a9a] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Si tu ai 3 la romana, mai citeste odata cat este consumul! Si am precizat maxim 2X70W/4ohmi! Cand spun maxim ma refer la distorziunii la greu!da ,am citit gresit ,consumul este de 150w nu 110w cum am citit eu gresitnu o da la intors cu distorsiunule ca mai citesc citeva posturi unde ai scris bazaconii si te fac iar de............ si cu consum de 150w nu o sa scoata niciodata 70w pe canaltot ai 3 la fizica ! Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 da ,am citit gresit ,consumul este de 150w nu 110w cum am citit eu gresitnu o da la intors cu distorsiunule ca mai citesc citeva posturi unde ai scris bazaconii si te fac iar de............ tot ai 3 la fizica !Aratami te rog unde am scris bazaconii, ca sa invat din greselile mele sa nu mai iau 3 la fizica Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Amplificatoarele de tipul celui aratat mai sus, realizate in serie, pentru utilizare domestica, nu fac parte din categoria "sculelor" profesionale cu parametri de virf. Randamentul consumului energetic al etajului final cu greu poate depasi 60% iar din transformatorul/redresorul aparatului se mai alimenteaza si alti consumatori in afara de etajul final (preamplificatoare, corectoare, chiar etajele de comanda ale finalului si insasi finalul are un consum propriu in gol). Inseamna ca pentru o putere consumata de la retea de max 150W (daca e si aia) scazind un minim de 10W de consum al etajelor auxiliare, la randamentul mentionat, cele doua etaje ale amplifului NU POT elibera mai mult de 84W (insumate cele doua canale), deci maxim 2x40W cu tot cu distorsiuni ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 da ,am citit gresit ,consumul este de 150w nu 110w cum am citit eu gresitnu o da la intors cu distorsiunule ca mai citesc citeva posturi unde ai scris bazaconii si te fac iar de............ tot ai 3 la fizica !Aratami te rog unde am scris bazaconii, ca sa invat din greselile mele sa nu mai iau 3 la fizica sa i platesti ora de meditatii lui remus68!acum ai aflat cum sta treaba cu puterea si consumul?remus68 a fost la fizica tu unde ai fost in acele ore? Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Da, recunosc ca am gresit, dar tot nu miai aratat unde vorbesc numa bazaconii! Link spre comentariu
Alexe Virgil Postat Decembrie 10, 2020 Partajează Postat Decembrie 10, 2020 Salut, am si eu o intrebare dacă leg două boxe de 8 ohmi 300w rms in pararel cu ce putere va trebui să atac aceste boxe? Stiu ca se va transforma în 4 ohmi dar ce wataj? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 (editat) Eu zic că nu trebuie să le ataci cu mai mult decât puterea nominală, fiindcă legarea lor în paralel nu le creşte puterea lor ci doar pe cea disipată de amplificator... De fapt, niciun difuzor nu ar trebui dus până la maximul puterii, ci nu mai mult de jumătate, dacă vrei să-l foloseşti mai mult timp... Editat Decembrie 11, 2020 de validae Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 (editat) Este impropriu spus ca "trebuie" sa le ataci cu o anumita putere. Nu prea "trebuie" ci "poti sa". Orice boxa sau difuzor poate suporta o anumita putere electrica pt un timp mai lung sau mai scurt. Pt timpi scurti boxele suporta fara probleme varfuri de putere - nedistorsionate si de 2-4x mai mari decat puterea lor nominala. Dar in timp se vor incalzi asa ca nu trebuie exagerat. DIstorsiunile sunt cel mai mare dusman al difuzoarelor, caci o mare parte din semnal se va transforma in caldura (in loc de miscare/sunet). Tocmai pt a nu ajunge la distorsiuni este bine ca amplificatorul sa aiba o rezerva de putere sensibil superioara puterii nominale a boxelor. In acelasi timp nu trebuie lasate la butoane persoane nepricepute, care precum copiii dau totul la maxim, fara discernamant. Legand 2 boxe /difuzoare identice in paralel, impedanta prezentata amplificatorului se injumatateste, puterea electrica suportata se dubleaza, iar puterea acustica obtinuta creste cu 3db. Editat Decembrie 11, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum