laly_ursan Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 detin 2 difuzoare de 50w si 8 ohmi si unul de 20w cred pe 4 ohmivreau sa leg difuzoarele in felul urmator: cele de 8 ohmi in serie (=16 ohmi) si cel de 4 ohmi in paralel cu cele 2, vreau sa stiu ce impedanta si ce putere voi obtine. Va multumesc. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 in jurul a 3 ohmi + ca peste 80% din putere va ''intra'' in cel de 20w Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Mai bine legi cele doua difuri de 50W/8 ohmi in paralel si obtii 100W/4 ohmi. Link spre comentariu
laly_ursan Postat Iunie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2009 imi trebuie minim 8 ohmi (amplificatorul duce intre 8 si 16 ohmi) Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Atunci legi cele doua difuri de 50W/8 ohm in serie si obtii 100W/16 ohmi. Ce putere are amplificatorul ? Link spre comentariu
laly_ursan Postat Iunie 6, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2009 eu stiam ca daca le leg in serie obtin intr-adevar 16 ohmi dar puterea se injumatateste (lucru pe care pot sa-l confirm pentru ca acum sunt legate in serie, daca le pun separat se aud mai tare) amplificatorul e un reciever sony str-dg500 (cu un consum de 220w) pe site-ul lor scrie asa... citez "6 canale discrete de 100w + subwoofer" Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Pentru un consum maxim de la retea de 220W, amplificatorul tau nu poate livra 6x100W+inca ceva (subwooferul) !!! Pentru consumul specificat de tine puterea insumata a tuturor canalelor nu poate depasi 150W ... Puterea unei boxe cu doua difuzoare de 50W/8 ohmi este de 100W pe o impedanta de 16 ohmi. Amplificatorul este cel care simte impedanta mai mare a boxei: el livreaza la iesire aceeasi tensiune (ma rog , e o diferenta foarte mica) chiar daca sarccina (boxa) e de 4, 8 sau 16 ohmi. Aplicind Legea lui Ohm (poti si cu cea pentru curent continuu) I=U/R cu cit R e mai mic (in cazul tau impedanta boxei) curentul debitat de amplif pe sarccina se mareste ; totodata P=U patrat/R, deci cu cit impedanta boxei scade creste puterea debitata de amplificator. Problema e ca la impedante mici curentul debitat (mai mare) face ca amplificatorul sa se incalzeasca existind riscul de a se arde etajul final. Puterea maxima care o debiteaza un amplificator nu e puterea la care se asculta deoareca toate amplificatoarele au distorsiuni foarte mari la puterea maxima. Puterea la care se asculta un semnal curat , fara distorsiuni, se numeste putere sinusoidala si reprezinta 50% din puterea maxima. Daca utilizezi difuzoarele pe acel amplificator la care toate cele 6+1 canale ale sale consuma maxim 220W de la retea poti utiliza linistit cite un difuzor de 50W/8 ohmi pe canal. Fara probleme. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 poti utiliza linistit cite un difuzor de 50W/8 ohmi pe canal. Fara probleme.Asta iti recomand si eu, si diful de 20W/4Ohmi nu il mai lega, eventual fai o amplificare separata Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Asta iti recomand si eu, si diful de 20W/4Ohmi nu il mai lega, eventual fai o amplificare separata Sau mai gaseste unul la fel, tot pe 4ohmi si le pune in serie pe un canal al amplificatorului. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Si asta ar fi o modalitate dar atunci cele 2 boxe de 50W/8O unde le va lega? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Laly_ursan a spus ca statia are 6 canale + subwoofer Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 A scuze nu am citit cu atentie! Ori cum io cred ca are 2 canale principale mai puternice si restu este facut cu TDA2030! Nu zic la siguranta dar am vazut multe amplifuri in felul asta :cry: Link spre comentariu
laly_ursan Postat Iunie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2009 remus68 ...mare parte din ce mi-ai spus tu stiam si eu (daca saraca are un consum maxim de 220w n-are cum sa scoata 6x100w) eu tin acum cele 2 difuzoare de 50w pe 8 ohmi legate in serie si puse pe canalul de centru. Amplificatorul nu e chiar asa de ...prost cum spunea un utilizator (este dotat cu un mic de autocalibrare si imparte puterea foarte reusit), intr-adevar, daca folosesc doar 2 boxe full range de putere (150w fiecare de ex) canalizeaza toata puterea asupra lor. Ca sa revin la subiect... nu pun cele 2 difuzoare separat pe cate o iesire pentru ca nu prea mai am unde (mai am 2 iesiri libere pentru boxe de front si o iesire pentru surround back), difuzoarele astea de 50w si 8 ohmi sunt cele din celalalt post al meu (sateliti) si nu se merita sa ocup iesirile de front cu ele (+ ca se aud mult mai bine pe centru)... cred ca pentru moment le voi lasa asa si voi renunta la dif-ul de 20w pe 4 ohmi Link spre comentariu
laly_ursan Postat Iunie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2009 mely17 am citit ceva specificatii pentru acel "tda2030"... scuza-ma ca-ti spun... dar uita-te si u la str-dg500 si nu-l compara cu logitech sau cu genius (poate alea au asa ceva in componenta - un tda2030). in specificatii cea mai mare putere la tda2030 e de 14w la 4ohmi ...sa fim seriosi, nu cred ca zgudui casa cu 14w. in unitati, volumul imi merge pana la 74, dar la 60 de unitati de volum deja nu mai poti sta in camera (distorsiuni insesizabile la 60 de unitati de volum) ...de la 66 incep sa apara si distorsiunile (dat fiind faptul ca amplificatorul si boxele sunt plasate intr-o camera de 3/4... nu prea are unde sa se sparga sunetul... le-am probat si in spatii mai mari si mai pot urca cu volumul pana la 70 de unitati fara sa se simta prea mari distorsiuni) Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Faza cu unitatile de volum e o chestie relativa... Un lucru e insa clar : toate canalele luate la un loc din statia ta nu au mai mult de 180W maxim-maxim-maxim deci nu mai mult de 90W sinusoidali !!! Se asculta tare intr-o camera si de la un AS15201 care are 2x15W sinus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum