Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda pentru afisaj led alfanumeric

Vizitator abogdan1978

Postări Recomandate

Vizitator abogdan1978

Salutare,sunt si eu nou pe aici si am nevoie de un mic ajutor.... :nas: Am nevoie de o schema pentru un modul care sa imi afiseze pe un afisaj de 5x7 leduri (LTP2157-adelaida- mai exact) patru litere cand se apasa 4 microcontacti . spre exemplu butonul 1 sa afiseze litera D, butonul 2 litera P, butonul 3 litera N si butonul 4 litera R. Daca se poate fara pic-uri...nu stiu sa le programez si nici nu am cu ce. :cry: Concret... este vorba de treptele la o cutie de viteze automata....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

2

• adicontakt

2

• vsurducan

1

• claudio

1

Top autori în acest subiect

Salutare,sunt si eu nou pe aici si am nevoie de un mic ajutor.... :nas: Am nevoie de o schema pentru un modul care sa imi afiseze pe un afisaj de 5x7 leduri (LTP2157-adelaida- mai exact) patru litere cand se apasa 4 microcontacti . spre exemplu butonul 1 sa afiseze litera D, butonul 2 litera P, butonul 3 litera N si butonul 4 litera R. Daca se poate fara pic-uri...nu stiu sa le programez si nici nu am cu ce. :cry: Concret... este vorba de treptele la o cutie de viteze automata....

Fara PIC-uri ar merge cu EPROMURI si un numarator de adrese, cu GAL-uri unul pe orizontala si unul pe verticala matricii, cu AVR-uri, cu HC-uri, cu CPLD-uri sau cu FPGA-uri insa absolut toate necesita programare. Traim in era in care daca stii sa programezi un astfel de dispozitiv si sa ataci cu el cumva un tub electronic se cheama ca stii cam totul...
Link spre comentariu

Sau cu o logica cu diode, daca doresti da fie aprins afisorul DOAR cind e apasat butonul. E cea mai fiabila metoda pentru aplicatii auto, iar in cazul asta si cea mai ieftina.

Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978

Sau cu o logica cu diode, daca doresti da fie aprins afisorul DOAR cind e apasat butonul. E cea mai fiabila metoda pentru aplicatii auto, iar in cazul asta si cea mai ieftina.

Fiind matrice de leduri ,functioneaza cu diode???
Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978

am inteles ca nu se poate decit cu controller sau cu un circuit logic cu numaratoare, decodoare, porti...etc. Ma poate ajuta cineva cu ce pic as putea folosi si daca e din constanta eventual sa il programeze contra cost? Va rog mult! :cry:

Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978

misa m-a ajutat pana acum cu detalii si mi-a recomandat PIC16F84. ma poate ajuta cineva cu programarea lui va rog? :cry: va rog va rog va rog!

Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978

daca nu e prea urgent, dupa ce se termina sesiunea, adica pe la sf lunii iti fac eu circuitul compet.

multumesc mult,nu e chiar asa urgent insa deocamdata s-a oferit cineva sa ma ajute la sf. sapt acesteia cu un atmel . daca nu rezolv,o sa apelez la tine. inca odata multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări