Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Salutare,sunt si eu nou pe aici si am nevoie de un mic ajutor.... Am nevoie de o schema pentru un modul care sa imi afiseze pe un afisaj de 5x7 leduri (LTP2157-adelaida- mai exact) patru litere cand se apasa 4 microcontacti . spre exemplu butonul 1 sa afiseze litera D, butonul 2 litera P, butonul 3 litera N si butonul 4 litera R. Daca se poate fara pic-uri...nu stiu sa le programez si nici nu am cu ce. :cry: Concret... este vorba de treptele la o cutie de viteze automata.... Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Salutare,sunt si eu nou pe aici si am nevoie de un mic ajutor.... Am nevoie de o schema pentru un modul care sa imi afiseze pe un afisaj de 5x7 leduri (LTP2157-adelaida- mai exact) patru litere cand se apasa 4 microcontacti . spre exemplu butonul 1 sa afiseze litera D, butonul 2 litera P, butonul 3 litera N si butonul 4 litera R. Daca se poate fara pic-uri...nu stiu sa le programez si nici nu am cu ce. :cry: Concret... este vorba de treptele la o cutie de viteze automata....Fara PIC-uri ar merge cu EPROMURI si un numarator de adrese, cu GAL-uri unul pe orizontala si unul pe verticala matricii, cu AVR-uri, cu HC-uri, cu CPLD-uri sau cu FPGA-uri insa absolut toate necesita programare. Traim in era in care daca stii sa programezi un astfel de dispozitiv si sa ataci cu el cumva un tub electronic se cheama ca stii cam totul... Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Sau cu o logica cu diode, daca doresti da fie aprins afisorul DOAR cind e apasat butonul. E cea mai fiabila metoda pentru aplicatii auto, iar in cazul asta si cea mai ieftina. Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Sau cu o logica cu diode, daca doresti da fie aprins afisorul DOAR cind e apasat butonul. E cea mai fiabila metoda pentru aplicatii auto, iar in cazul asta si cea mai ieftina.Fiind matrice de leduri ,functioneaza cu diode??? Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 Nu. Scuze, am omis ca anozii sunt pe linii si catozii sunt pe coloane sau invers. Ar fi mers doar daca aveau anozii sau catozii comuni. Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 am inteles ca nu se poate decit cu controller sau cu un circuit logic cu numaratoare, decodoare, porti...etc. Ma poate ajuta cineva cu ce pic as putea folosi si daca e din constanta eventual sa il programeze contra cost? Va rog mult! :cry: Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 misa m-a ajutat pana acum cu detalii si mi-a recomandat PIC16F84. ma poate ajuta cineva cu programarea lui va rog? :cry: va rog va rog va rog! Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 programul (*hex) il ai sau trebuie scris? Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 nu il am,nu am facut niciodata programare si nu am nici cu ce sa il programez..... Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2009 Partajează Postat Iunie 6, 2009 nici eu nu ma price sa scriu programele, daca gasesti ep cineva care sa ti-l faca eu iti [pot programa integratul Link spre comentariu
claudio Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 daca nu e prea urgent, dupa ce se termina sesiunea, adica pe la sf lunii iti fac eu circuitul compet. Link spre comentariu
Vizitator abogdan1978 Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 daca nu e prea urgent, dupa ce se termina sesiunea, adica pe la sf lunii iti fac eu circuitul compet.multumesc mult,nu e chiar asa urgent insa deocamdata s-a oferit cineva sa ma ajute la sf. sapt acesteia cu un atmel . daca nu rezolv,o sa apelez la tine. inca odata multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum