Gerula Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Tot mai des se foloseste portul USB.Cum poti face cu ajutorul unui PIC sa copiezi un fisier de pe un stick USB pe alt stick USB ?Sau cum poti face sa citesti imaginea data de o camara Web. Adica sa faci diverse programe in care cu un PIC sa procesezi imaginea de la o camera USB ? Spre exemplu vrei sa faci detector de miscare. Link spre comentariu
mecaboy Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Pentru detector de miscare se poate folosi si un soft si nu necesita un montaj pentru asa ceva.Este greu de lucrat cu USB-ul,eu am tot cautat informatii cu privire la acest subiect dar...merge greu.Sunt circuite specializate pentru USB sau chiar PIC-uri ce au inglobate si lucrul cu USB.Prea multe nu stiu sa iti zic Link spre comentariu
Vizitator sisari Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Cred ca voi glumiti , nu ? Auzi, detector de miscare cu PIC Pentru asta trebuie "image processing" serios mai baieti ...si in realtime ;) adika ARM, 32 biti, DSP si altele de genul asta.Vedeti si voi care ar fi frecventa de clock de la o camera VGA de 320x240 16bit color. Link spre comentariu
mecaboy Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Nu fi asa sigur .La anu avem in plan un proiect de cercetare pentru realizarea unui astfel de soft fara sa folosim pic-uri sau alte montaje electronice ci doar o camera de luat vederi.Totul se poate face din soft!La proiect vom avea coordonatori doi profesori foarte buni in informaticaP.S.Topicul este mai vechi...acuma am vazut ca omul vrea prin PIC-uri,noi vom face un soft pentru PC,intradevar se schimba datele problemei. Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Cred ca voi glumiti , nu ? Auzi, detector de miscare cu PIC Pentru asta trebuie "image processing" serios mai baieti ...si in realtime ;) adika ARM, 32 biti, DSP si altele de genul asta.Vedeti si voi care ar fi frecventa de clock de la o camera VGA de 320x240 16bit color.Un detector de miscare nu trebuie sa contina neaparat o camera web ci un senzor de ultrasunete Link spre comentariu
mecaboy Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Corect,dar ceea ce vrem noi sa facem este prin preluarea si procesarea imaginilor,de aici se va dezvolta programul mult mai mult si va fi capabil sa faca mai multe decat sa inregistreze doar in momentul cand se misca ceva Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Am vazut o aplicatie cu un atmega si un senzor cmos,atmega era conectat la o memorie externa si salva imagini pe aceea memorie.O sa caut linkul acela,nu stiu daca l-am salvat.Poate o sa va inspire.Picul poate procesa imaginile de la un senzor cmos,le poate salva pe un card de memorie(mmc,sd) si cu un senzor de ultrasunete se declanseaza inregistrarea sau salvarea de imagini atunci cand un obiect se misca prin fata senzorului. Link spre comentariu
mecaboy Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Da,ideea este foarte buna .Daca doresti poti sa pui schema si documentatia aferentaMultumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum