geoky Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Buna ziua domnilor electronisti ! Am o sursa UPS "EVER POWER" model UP010N (asta dupa eticheta de pe ea) pe pcb sant urmatoarele notatii:-intr-un loc cu litere mai groase:-UP008N2-si langa radiatorul tranzistoarelor de putere -"EVER POWER" 801 REV. 05 2002/07/22 N-CPU 800/1KVA-acum integrate :-TC4001BP -1 buc.-LM324N -2buc.-LM339N -1 buc.-1BA2H7M -1 buc.-tranzistoarele de pe radiator sant : RFP40N10 ---9 buc.-pe eticheta de pe transformatorul convertizor scrie : EI-114/40 220V XIXING 2002.09.25parametri masurati dupa 12 ore de incarcare:---in momentul cand trece in regim "offline" ,cu o sarcina pe iesire de 140w, am gasit asa ---I batt. app.5A , U batt. app.26V , U~.out este app.223V . Apoi , in timp ,I batt. creste pana ajunge la 10A si U batt. app.18 V - si atunci decupleaza , in tot acest timp U~ out creste continuu pana ajunge in momentul decuplarii la app.291V .Acestea toate se petrec in decurs de app.5 minute,cu acumulatori noi , formatati de trei ori cate 12-13 ore. Si pana la urma am facut si ce trebuia sa faca de prima data , si anume sa masor curentul de incarcare ? si l-am gasit = 0,47 mA ,ceea ce dupa parerea mea este foarte mic ?asa ca va rog daca se poate sfaturi sau schema ?va multumesc mai dinainte si anticipat !aaaaaa,si era sa uit are doi acumulatori de cate 12 V/5A,cred ca I incarcare ar fi trebuit sa fie de 470mA nu 0,47 mA... Link spre comentariu
geoky Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 scuze,nu este 1BA2h7M ,ci SG3524N...inca odata scuze... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Nu face nimic,stati linistit. Link spre comentariu
geoky Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 nu ma poate ajuta nimeni cu o schema ? :cry: macar asemanatoare... Link spre comentariu
danb1974 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Daca te ajuta cu ceva - eu am avut un ups la care tensiunea de incarcare era stabilizata cu un lm317 si a trebuit sa o maresc din semireglabilul asociat (nu stiu din ce cauza era prea mica) Link spre comentariu
geoky Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Revin cu vesti bune :Nu este defect nici UPS-ul nici acumulatorii , toata treaba a fost din faptul ca formatarea facuta pe UPS nu este de calitate,asa ca ea trebuie facuta pe un redresor ,si descarcarea monitorizata si efectuata conform indicatiilor din manualul de utilizare,si atunci rezultatele vor fi cele asteptate...am citit si topicurile referitoare la acumulatori, de aici de pe forum si sant foarte adevarate si folositoare,m-au ajutat mult . Multumesc tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum