Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu sursa UPS

Postări Recomandate

Buna ziua domnilor electronisti ! Am o sursa UPS "EVER POWER" model UP010N (asta dupa eticheta de pe ea) pe pcb sant urmatoarele notatii:-intr-un loc cu litere mai groase:-UP008N2-si langa radiatorul tranzistoarelor de putere -"EVER POWER" 801 REV. 05 2002/07/22 N-CPU 800/1KVA-acum integrate :-TC4001BP -1 buc.-LM324N -2buc.-LM339N -1 buc.-1BA2H7M -1 buc.-tranzistoarele de pe radiator sant : RFP40N10 ---9 buc.-pe eticheta de pe transformatorul convertizor scrie : EI-114/40 220V XIXING 2002.09.25parametri masurati dupa 12 ore de incarcare:---in momentul cand trece in regim "offline" ,cu o sarcina pe iesire de 140w, am gasit asa ---I batt. app.5A , U batt. app.26V , U~.out este app.223V . Apoi , in timp ,I batt. creste pana ajunge la 10A si U batt. app.18 V - si atunci decupleaza , in tot acest timp U~ out creste continuu pana ajunge in momentul decuplarii la app.291V .Acestea toate se petrec in decurs de app.5 minute,cu acumulatori noi , formatati de trei ori cate 12-13 ore. :nebunrau: Si pana la urma am facut si ce trebuia sa faca de prima data , :jytuiyu si anume sa masor curentul de incarcare ? si l-am gasit = 0,47 mA ,ceea ce dupa parerea mea este foarte mic ?asa ca va rog daca se poate sfaturi sau schema ?va multumesc mai dinainte :dans: si anticipat !aaaaaa,si era sa uit are doi acumulatori de cate 12 V/5A,cred ca I incarcare ar fi trebuit sa fie de 470mA nu 0,47 mA...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Revin cu vesti bune :Nu este defect nici UPS-ul nici acumulatorii , :rade: toata treaba a fost din faptul ca formatarea facuta pe UPS nu este de calitate,asa ca ea trebuie facuta pe un redresor ,si descarcarea monitorizata si efectuata conform indicatiilor din manualul de utilizare,si atunci rezultatele vor fi cele asteptate...am citit si topicurile referitoare la acumulatori, de aici de pe forum si sant foarte adevarate si folositoare,m-au ajutat mult . Multumesc tuturor ! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări