Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce este diful de bas din imagine ?

Gerula

Postări Recomandate

Am gasit niste lucruri care imi par foarte interesante dar nu am reusit sa inteleg prea clar despre ce este vorba.Ati putea sa ma ajutati.Am diful din imaginea jpg atasat si o documentaie sub forma de pdf.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

2

• remus68

2

• Gerula

1

• chorchy

1

Top autori în acest subiect

Pentru traducere completa ne trebuie un olandez ... Oricum, e vorba de o membrana pasiva atasata sistemului mobil al unui difuzor de dimensiuni mici, care face ca frecventele joase sa fie reproduse cu un randament superior.

Link spre comentariu

daca tu intelegi olandeza(sau ce limba o fi) si spui ca e o boxa cu membrana pasiva,ok,dar sa spui ca are randament mare...... :nas: aici nu sunt de acord,incintele cu membrane pasive au rolul de a filtra frecventele,favorizand decat frecventele joase si f joase,dar pierzandu-se din sensibilitate,astfel si din randament.insa daca nenea de acolo a atasat unui difuzoras o membrana mult mai mare si mai ''plata'' ,a facut practic un difuzor mai ''slim'' si nicidecum un difuzor cu randament mai bun.parerea mea! :nebun:

Link spre comentariu

Da, inteleg olandeza... Citeva spicuiri din traducere ? Iata : ... se realizeaza o compactizare cu 70% a incintei de joase...se realizeaza prin atasarea unei suprafate din hirtie sau plastic de bobina unui difuzor (bineinteles mic, pentru compactizare !) ... eficienta este invers proportionala cu deplasarea ansamblului si direct proportionala cu suprafata conului si factorul de putere... Am spus ca se ataseaza o membrana pasiva (adica o membrana care nu are bobina proprie) si nu ca e o boxa cu membrana pasiva... Apropo de boxe cu membrana pasiva: prima am realizat-o in 1984 cu un difuzor RFT L3202 de 12,5W/6 ohmi cu diametrul de 12 inch montat in partea superioara a panoului , dedesubt fiind montat un difuzor Tannoy Monitor de 30W/16 ohmi cu diametrul de 15 inch dar care avea bobina electromagnetului distrusa (nu avea magnet , cimpul magnetic necesar fiind creat de o bobina alimentata printr-un mic grup redresor/filtraj care se alimenta la rindul ei de la reteaua dre 220Vca). Randamentul pentru frecvente joase e superior multor constructii de boxe deoarece membrana pasiva are o frecventa de rezonanta de 5...20Hz. :rade:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări