Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impedanta boxe. intrebare

omu_negru

Postări Recomandate

salut. am o pereche de boxe magnat sono-bull26 iar pe specificatiile pe care le-am gasit pe internet scrie ca impedanta este de 4-8 ohmi. am incercat sa le masor cu multimetru digital dar nu am reusit sa stabilesc nici o valoare a impedantei, spre deosebire de alte boxe pe care le am in casa. intrebarea mea este: 4-8 ohmi inseamna ca pot sa le folosesc atat la un amplificator pe 4 ohmi cat si la unu pe 8 ohmi? de unde stiu boxele mele ce impedanta are amplificatorul? mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• omu_negru

3

• BF37

2

• AlpHso

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Chiar daca sint filtre, in serie cu diful de joase nu pot apare condensatoare ci numai bobine (care in Vcc oricum au rezistente mici) ; in schimb condensatoarele sint montate in paralel cu diful de joase iar in Vcc, cu tot curentul lor de pierderi, prezinta o rezistenta cu citeva ordine de marime mai mare ca cea a difuzorului si nu influenteaza masuratoarea. Nu vad de ce ar exista un condensator serie cu diful de joase care ar face ca frecventele sub o anumita valoare sa fie atenuate.

Link spre comentariu

Cel mai bine , dai jos un dif de bas si il masori si te poti uita si la filtru sa vezi exact de ce nu poti masura impedanta ca la celelalte , mai exact ,sa studiezi filtrul sa vezi cum e construit in comparatie cu filtrele celelalte

Link spre comentariu

Au 8 ohm, pune clar in pagina pe care ai specificat-o la caracteristici.Ca pune 4-8 ohm e probabil faptul ca le poti folosi atat pe amplificatoare de 4 cat si de 8 ohm.

Link spre comentariu

ok. ms. in concluzie impedanta difuzorului de bas = impedanta boxei? intrebam deoarece specificatiile de pe site-ul respectiv sunt eronate, boxele nu au 39 de kile ci 12kg/buc iar dimensiunile sunt tot din burta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări