omu_negru Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 salut. am o pereche de boxe magnat sono-bull26 iar pe specificatiile pe care le-am gasit pe internet scrie ca impedanta este de 4-8 ohmi. am incercat sa le masor cu multimetru digital dar nu am reusit sa stabilesc nici o valoare a impedantei, spre deosebire de alte boxe pe care le am in casa. intrebarea mea este: 4-8 ohmi inseamna ca pot sa le folosesc atat la un amplificator pe 4 ohmi cat si la unu pe 8 ohmi? de unde stiu boxele mele ce impedanta are amplificatorul? mersi Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Daca sant astea: http://www.magnatmuseum.nl/Index%20Sono ... l%2026.htm sant pe 4 ohm ( scrie pe eticheta ) , si nu poti masura impedanta pt ca au filtre. Poti fi mai sigur masurand diful de bass. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Chiar daca sint filtre, in serie cu diful de joase nu pot apare condensatoare ci numai bobine (care in Vcc oricum au rezistente mici) ; in schimb condensatoarele sint montate in paralel cu diful de joase iar in Vcc, cu tot curentul lor de pierderi, prezinta o rezistenta cu citeva ordine de marime mai mare ca cea a difuzorului si nu influenteaza masuratoarea. Nu vad de ce ar exista un condensator serie cu diful de joase care ar face ca frecventele sub o anumita valoare sa fie atenuate. Link spre comentariu
omu_negru Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1 aste sunt ale mele iar pe eticheta scrie clar 4-8 ohmi. revin cu intrebarea legata de impedanta , si de ce la o pereche de tento S30 sau la electronica industriala pot masura impedanta pe toata boxa? (si astea au filtre) Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Cel mai bine , dai jos un dif de bas si il masori si te poti uita si la filtru sa vezi exact de ce nu poti masura impedanta ca la celelalte , mai exact ,sa studiezi filtrul sa vezi cum e construit in comparatie cu filtrele celelalte Link spre comentariu
AlpHso Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Au 8 ohm, pune clar in pagina pe care ai specificat-o la caracteristici.Ca pune 4-8 ohm e probabil faptul ca le poti folosi atat pe amplificatoare de 4 cat si de 8 ohm. Link spre comentariu
omu_negru Postat Iunie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2009 ok. ms. in concluzie impedanta difuzorului de bas = impedanta boxei? intrebam deoarece specificatiile de pe site-ul respectiv sunt eronate, boxele nu au 39 de kile ci 12kg/buc iar dimensiunile sunt tot din burta. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 impedanta difuzorului de bas = impedanta boxei da este corect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum