yo3ihg Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 ferita binoculara sau toruri gasesti la yo7ckq, trimite prin posta la preturi rezonabile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Sunt bune si preturile de aici. Poate mai bune decat cele de la yo7ckq. "Rezonabil" depinde de bugetul fiecaruia. http://kitsandparts.com/toroids.php? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 De acolo ar merita facut un grup-buy. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 FT140-43 e 5$ / 2 buc. In YO bate pe la 15-25 RON, adica vreo 7-8 $ / buc.Sa nu ma luati cu transportul din SUA... Singura chestie e ca in functie de chefulvamesului se va plati TVA-ul autohton care ridica pretul cu 20%. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 e mai convenabil din SUA daca luam mai multi, nu e scump transportul, am luat si eu de la rfparts, impreuna cu cativa amici.dar daca vrea unu singur doar cate o bucata, doua, mai simplu la yo7ckq. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Corect! Cineva amator? Eventual cineva care sa poata plati cu pay-pal? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2009 Va salut !Mai am de facut socul pe rezistenta (bodoRF) . Este in regula ?OFF TOPIC : Poza cu partea placata am lasat-o mare special ca sa se vada o chestie ciudata.....focalizarea a facut-o aparatul in centru. PCBul este roscaliu-culoarea cuprului (credeti-ma)...in schimb, culoarea albastra, pixul, scrisul , hartia sunt f. ok. Ati mai vazut nebunii d'astea?LE : Am pus un soc pe ferita dintr-un final de RTMAre ceva daca incerc sa ii fac o proba pe o rezistenta bobinata?Cand am zis ca o sa fac rost de SWR si rezistenta de sarcina....ma refeream ca o sa fac rost cand o sa fiu in Ploiesti...acum sunt capitalist. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 Salut yo9hnf ,ce valori au condensatorii semivariabili ? De la ce magazin i-ai cumparat? (detalii pe mp) Are ceva daca incerc sa ii fac o proba pe o rezistenta bobinata? http://www.qsl.net/yo5qcd/dummyload.htm Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2009 Am facut o sarcina rezistiva, din rezistente RPM de 5k3-5k6ohmi.Nu este tocmai de 50 de ohmi ...are 58ohmi....dar cred ca este OK. Am pus 100 de rezistente (- + 1 buc)....sper ca pinii de pe randul din mijloc sunt lipiti bine pt ca nu mai pot reveni si relipi - deci sper ca fac contact.Dupa amiaza fac si releul-vox(cred ca asa se cheama) si incerc o proba. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 uite o sarcina facuta de mine, am reusit sa ajung la 49 ohmi Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 19, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2009 Frumos ! Arata super ! O sa-mi fac si eu alta mai serioasa, ecranata.LE : Pentru a face din sarcina aceasta un Wmetru de RF (pt 2m in special), cu voltmetru analogic, ar trebui sa-i pun o sonda de RF, sa fac un voltmetru electronic sau merge instrumentul in sine? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 un instrument magnetoelectric masoara valoarea medie a tensiunii, deci in alternativ acul nu se va misca.un instrument feromagnetic poate masura valoarea efectiva a tensiunii alternative, dar la frecvente joase, in jurul a 50 Hz.pt frecvente mai inalte se face un circuit cu diode cu germaniu si instrument magnetoelectric, atasez o schema simpla, dar pt QRP. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Daca-l atasezi la rezistenta ta de sarcina, sa nu uiti ca nu trebuie sa montezi R1, R2, R8(150 ohm) R4, R5 (100 ohm). De fapt, la partea de jos a schemei cred ca poti sa renunti. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Vezi reflectata yo9hnf la sarcina aia cu 100 de bucati de rpm, nu stiu de ce va chinuiti atata am postat si eu pe undeva o sarcina pentru QRP din 6 rezistente care presupun ca se gaseste in oricare sertar de radioamator. http://www.northcountryradio.com/Articles/dummy2.htm Sa nu uitam ca aceasta sarcina merge si in UHF am masurat eu reflectata in 433,500Mhz Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 20, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2009 Inca nu am masurat tensiunea pe sarcina, dar , fara instrumente, consumul (portabila 0.25-0.5W cred + amplificator) la receptie (nu i-am pus inca releul, deci "receptia" o face prin amplificator) este de 0.9A, iar la emisie sare la 1.6A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum