Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema final 2m

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

11

• BodoRF

5

• yo3ihg

4

• yo9hrb

3

Top autori în acest subiect

FT140-43 e 5$ / 2 buc. In YO bate pe la 15-25 RON, adica vreo 7-8 $ / buc.Sa nu ma luati cu transportul din SUA... Singura chestie e ca in functie de chefulvamesului se va plati TVA-ul autohton care ridica pretul cu 20%.

Link spre comentariu

e mai convenabil din SUA daca luam mai multi, nu e scump transportul, am luat si eu de la rfparts, impreuna cu cativa amici.dar daca vrea unu singur doar cate o bucata, doua, mai simplu la yo7ckq.

Link spre comentariu

Va salut !Mai am de facut socul pe rezistenta (bodoRF) . Este in regula ?OFF TOPIC : Poza cu partea placata am lasat-o mare special ca sa se vada o chestie ciudata.....focalizarea a facut-o aparatul in centru. PCBul este roscaliu-culoarea cuprului (credeti-ma)...in schimb, culoarea albastra, pixul, scrisul , hartia sunt f. ok. Ati mai vazut nebunii d'astea?LE : Am pus un soc pe ferita dintr-un final de RTMAre ceva daca incerc sa ii fac o proba pe o rezistenta bobinata?Cand am zis ca o sa fac rost de SWR si rezistenta de sarcina....ma refeream ca o sa fac rost cand o sa fiu in Ploiesti...acum sunt capitalist.

Link spre comentariu

Am facut o sarcina rezistiva, din rezistente RPM de 5k3-5k6ohmi.Nu este tocmai de 50 de ohmi :nebun: ...are 58ohmi....dar cred ca este OK. Am pus 100 de rezistente (- + 1 buc)....sper ca pinii de pe randul din mijloc sunt lipiti bine pt ca nu mai pot reveni si relipi - deci sper ca fac contact.Dupa amiaza fac si releul-vox(cred ca asa se cheama) si incerc o proba.

Link spre comentariu

Frumos ! Arata super ! O sa-mi fac si eu alta mai serioasa, ecranata.LE : Pentru a face din sarcina aceasta un Wmetru de RF (pt 2m in special), cu voltmetru analogic, ar trebui sa-i pun o sonda de RF, sa fac un voltmetru electronic sau merge instrumentul in sine?

Link spre comentariu

un instrument magnetoelectric masoara valoarea medie a tensiunii, deci in alternativ acul nu se va misca.un instrument feromagnetic poate masura valoarea efectiva a tensiunii alternative, dar la frecvente joase, in jurul a 50 Hz.pt frecvente mai inalte se face un circuit cu diode cu germaniu si instrument magnetoelectric, atasez o schema simpla, dar pt QRP.

Link spre comentariu

Daca-l atasezi la rezistenta ta de sarcina, sa nu uiti ca nu trebuie sa montezi R1, R2, R8(150 ohm) R4, R5 (100 ohm). De fapt, la partea de jos a schemei cred ca poti sa renunti.

Link spre comentariu

Inca nu am masurat tensiunea pe sarcina, dar , fara instrumente, consumul (portabila 0.25-0.5W cred + amplificator) la receptie (nu i-am pus inca releul, deci "receptia" o face prin amplificator) este de 0.9A, iar la emisie sare la 1.6A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări