Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie pt deblocarea fuse biti atmega8

nana

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

8

• yo6pir

8

• XAN77

7

• MifTy

6

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am realizat si eu acest "doctor" care pare sa functioneza OK.Treaba e ca l-am construit pentru un Atmega 168, pe care a zis ca la tratat OK insa care nu imi functioneaza in continuare.Stie cineva sa-mi spuna ce e de facut, in cazul in care mai e ceva de facut ...Mai jos sint doua fotografii cu mesajul de la "doctor" si de la Ponyprog, cand am incecrat sa programez uC reparat.

Link spre comentariu

Pai nu mai am niciun microcontroller :)Si cu asta bolnav treaba a fost ciudata. L-am scris si l-am sters de vreo 20 de ori cu un programator STK facut de mine. Totul a fost OK.La un moment dat am modificat un fusebit (CKDIV8) ca sa vad cum ruleaza. Nu mi-a placut deloc (prea lent...)asa ca am vrut sa rescriu bitul. N-am mai reusit dar codul sris in uC rula in continuare fara probleme. Dupa care, in ciuda impotrivirilor Ponyprog am mai incercat rescrierea bitului CKDIV8. Din nou n-am reusit si am constat, cu tristete, ca uC-ul nu mai rula codul scris in el. Era mort complet.E posibil sa se fi stricat ireparabil, adic amai mult decat niste fusebiti amestecati ??? Si daca da, de ce ?

Link spre comentariu

Stiu ca Ponyprog ca e cam nasparliu, dar, totusi, mi-a functionat perfect pana acum in accesi configuratie...Ca idee, am folosit si un alt soft de scriere AVRISP (de la Kanda) si tot nu "vede" microcontroller-ul. Deblocatorul e facut pe cablajul proiectat de autor asa ca ma gandesc ca ar trebui sa fie OK.Mesajul dat, dupa cum s-a vazut in imaginea atasata, e pozitiv - deblocare realizata cu succes. LED-ul verde de pe placa se aprinde si totul pare a functiona conform planului.Nu stiu ce sa mai zic.... Programatorul paralel SIGUR e bun ca am pogramat cu el (si cu Ponyprog) uC-ul Atmega8, care e pe placa deblocatorului... Ciudat, nu ?Am sa mai fac totusi o reverificare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări