Gerula Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Sper sa nu ma certe Adminul, pentru ca la Boxe vorbsc de lucruri conexe. Va place sa scultati muzica la maxim ? Si mie ! Dupa seara in care ascultam muzica la maxim se poate, ca dupa disparitia sunetului, sa auzim un piut in urechi. Voua vi s-a intamplat ? Ei bine acest piuit in urechi - insemna ca celulele senzoriale auditive mor, si acest fenomen se pare ca este ireversibil. http://www.scientia.ro/biologie/37-cum- ... auzul.html Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Da, mie mi sa intamplat de foarte multe ori, in trecut fiind dj la o discoteca, imi bubuia muzica in cap toata noaptea la un volum destul de ridicat, cand ajungeam acasa sa ma bag si eu la somn, imi tiuiau urechile si o senzatie de ameteala( nu din cauza alcoolului) Acum se pare ca nu prea imi mai place sa ascult muzica foarte tare, cel putin asta acasa, daca ascut o data pe saptamana o melodie cu mai mult de 100W. Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Am patit si eu o data chestia cu tiuitul in urechi aproape 3 zile incontinuu. Cauza: am fost la un bal unde, pe langa sistemul de sonorizare s-au mai impartit si fluiere iar unii mai destepti au inceput sa fluiere in urechi la cine prindeau.. .Imi tiuiau urechile asa de tare ca nici macar sa dorm nu puteam. Link spre comentariu
radue Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 E un fel de brosura pe diversele siteuri ale firmelor de Sound Reinforcment care dau duratele maxime in functie de presiunea sonora exercitata la care poti sa te expui fara sa ai probleme dupa.Nu mai tin minte, dar la 90 dB era de 8 ore, la 120 dB era de 15 minute. Link spre comentariu
yo6ial Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Cred ca tuturor ne tiuie urechile de la sunete puternice. Exact de ce, nu am habar, poate aflu Chiar. Ce cauzeaza tiuiala din urechi? Sau, it's all in our minds???Dar stiu soua solutii, la disconfortul sau eventualele leziuni permanente ale aparatului auditiv: 1: Nu da volumul prea tare.si daca totusi il dai2: Ca sa nu iti tiuie urechile, nu opri muzica. In cazul expunerii la zgomote foarte puternice, nu neaparat muzica, am constatat si zgomot alb pe linia de intrare in creerul meu. Destul de intens, mai ales de la bormasina sau polizor unghiular. Si, de curand o senzatie de "apa in urechi" ca atunci cand faci baie si iti intra apa in urechi. Ar tebui sa-mi consult medicul... e o persoana foarte bolnavicioasa... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 eu stiam ca frecventele inalte si medii distrug aparatul auditiv,iar cele joase sistemul circulator si cel nervos,dar......e tare senzatia pe la 100db Link spre comentariu
Gerula Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Cea mai scazuta presiune acustica perceptibila este considerat 1.97385 E -10 atm considerata 0dB.Limita maxima pentru sunete nedistorsionate in atmosfera nostra este 1 atm, adica 191 dB.Diferente de presiuni mai mari pot exista, dar se propaga ca unde soc.Sensibilitatea maxima a urechii este intre 1KHz si 5KHz, ea scade cu varsta.Pentru scurt timp poti fi expus la sunete peste 120dB fara consecinte negativa, dar o expunere de 80dB de lunga durata poate cauza probleme ireversibile Link spre comentariu
Gerula Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 Aici as vrea sa subliniez ca exista o diferenta clara intre dB ca putere a sunetului si dB ca putere electrica pe care o scoate o statie: http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel Link spre comentariu
adircf Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Ca sa fiu ontopic, "chestia" cu tiuitul in ureche se numeste Tinitus si nu se caracterizeaza doar de la volume tari. http://www.google.ro/search?hl=ro&q=tin ... &oq=tinitu Link spre comentariu
yo6ial Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Ca sa fiu ontopic, "chestia" cu tiuitul in ureche se numeste Tinitus si nu se caracterizeaza doar de la volume tari. http://www.google.ro/search?hl=ro&q=tin ... &oq=tinitu @adircf, azi am mai aflat ceva util Sa-?i creasc? mare. (ce vrei tu) M?car termenul stiintific la acest simptom. Apropos, sindromul asta apare si in absenta totala a stimulilor auditivi. Cine nu ma crede sa caute un loc de unde nu se aude nici un sunet. O camera antifonata, de exemplu. Lini?tea excesiva cauzeaz? tinitus, sau inlensenste apari?ia, deoarece, creierul este obi?nuit cu un oarecare nivel de zgomot/sunete. Absenta totala a oricarui stimul auditiv poate duce si la afectiuni psihice severe. Deci dau muzica mai tare... îmi trebuie si boxe mai mari... vecinii încep sa fie supar??i pe mine, pretextând ca's egoist. Ca ascult numa eu. p.s. eu ma gândeam la salariu ;) Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 nu se caracterizeaza doar de la volume tari.Nu, poate fi si din alte cauze(ex.tensiune mare),dar auditia la nivele mari este una dintre cauze. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Nu mai tin minte, dar la 90 dB era de 8 ore, la 120 dB era de 15 minute.aici http://sound.westhost.com/project113.htmsi mie mi se-ntampla treaba cu tiuitul in urechi dupa ceva timp in care "incalzesc bobinele la difuzoare"am noroc ca incintele mele au doar 88 dB deci cum niciodata nu am ascultat mai mult de 2 ore la maxim(si saracele boxe au 50 W chinezesti) ar trebui sa stau bine cu auzul din spusele lui rod elliotoricum un dezavantaj e ca deobicei stau la birou si ascult muzica, iar distanrta dintre urechile mele si boxe e cam de 1 mtotusi nea' elliot se referea acolo la casti care stau la 2-3 cm de ureche chiar si lipite Link spre comentariu
Vizitator tr1ppo Postat August 25, 2009 Partajează Postat August 25, 2009 Eu ascult muzica zi de zi aproape 8 ore stau non stop cu castile in urechi de obicei ascult la un volum mediu chiar mai mic fara egalizari totu e pe flat ceea ce ma intreb e daca mi afecteaza auzul... ce i drept nu mi au tiuit urechile de la ele ...caracteristicele la casti Max. Power Handling 50 mWDriver Unit Size 16 mmFrequency Response 12 Hz - 22 kHzImpedance 16 ohmSensitivity 108 dB Link spre comentariu
radue Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Eu sant curios cat de bine mai auzi 16 kHz daca stai asa de mult. Link spre comentariu
chorchy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 sunetele afecteaza intreg organismul uman,fie ca sunt puternice sau de diferite frecvente.in sesn bun,terapia prin muzica,un fel de biorezonanta as zice euin sens negativ,cele spuse mai sus.frecventele joase au efectele cele mai nefaste asupra organismului.distrugerea celulelor auditive este doar un efect(ele fiind strivite pur si simplu sub membrana tectoria).afecteaza ritmul cardiac,respiratia,sistemul nervos(stari de agitatie,insomnie,oboseala,cefalee,scaderea puterii de concentrare).nu le luam in seama mereu pentru ca nu sunt acute,dar pot deveni permanente si sunt periculoase.la varste "fragede" nu par cine stie ce...mai tarziu efectele sunt vizibile(ca audibile chiar nu vor mai fi) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum