Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schimbare rulment masina de spalat.

ghimpe--

Postări Recomandate

Salut,Pacientul este o masina de spalat marca ALASKA model WA490. Pana acum nu a suferit interventii majore, i-am schimbat doar de 2 ori rezistenta in cei peste 10 ani de munca. De curand face zgomot mare la stoarcere. Am desfacut-o, am scos cureaua si am invartit de tambur si am izolat zgomotul. Problema este ca nu am schimbat niciodata un rulment si am nevoie de ceva sfaturi de la cei cu experienta mai multa:Fulia mare (cea antrenata de motor) este prinsa cu o piulita cu teflon (anti-alunecare sau cum se cheama) dar nu am reusit sa o desfac (desii nu am insistat prea mult). Care este modul corect pentru demontarea cuvei ca sa pot ajunge la rulmenti?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

O sa postez in curand, trebuie sa o mut/desfac iar ca atunci nu m-a dus capul sa o pozez :sparge:Dar ca idee: in spate, de axul central este prinsa o fulie mare cu o singura piulita. "Capacul" tamburului este prins de corp printr-un "cerc" de metal in forma de "U" (cercul se strange cu un surub,). In fata, garnitura este prinsa de "cutia" tamburului printr-un "cerc" din sarma, strans cu un surub.

Link spre comentariu
Vizitator BIADI

Tu trebuie sa dai jos fulia si sa desfaci capacul cuvei.Acesta din urma va iesi cu tot cu tambur.Dupa aceea o sa-ti dai seama ce ai de facut. Rulmentii permit tamburului,cel in care bagi rufe, sa se roteasca in interiorul cuvei.Sint cazuri in care lagarele rulmentilor sint in capacul cuvei,asa cum pare a fi in cazul tau,sau cazuri in care lagarele rulmentilor se afla intru-n soi de cruce fixata cu suruburi de cuva.Bafta.

Link spre comentariu

Aha, ma gandeam eu ca nu scap sa desfac acea piulita cu teflon.... sa vad daca reusesc fara sa rup/stramb fulia :jytuiyu Multumesc de indrumare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări