Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poate sa imi faca cineva schema cablajului?

Vizitator gaby_gaby08

Postări Recomandate

Buna ziua. Domnule gaby_gaby08, constructia de ap. de masura este un pic complicata. Daca zici ca ai facut cateva montaje, trebuie sa ai un instrument de masura, cel mai ieftin. Acel instrument masoara tensiuni si ceva intensitati. Daca ai nevoie de masurat curenti mari, cel mai simplu lucru este sa cumperi un AMPERMETRU ANALOGIC, frumos si gata calibrat. Exista o firma in Oredea care vinde ampermetre si voltmetre, cu un singur domeniu de masura, la numai 6 lei, bineinteles ca sunt chinezarii dar functioneaza corect si mult mai precis decat l-ai putea realiza dumneata. Nu cred ca ai nevoie de precizie cu 3 zecimale. Daca vrei neaparat electronic, inveti formula indicata de blue : I=U/R. Pe romaneste. Daca pui in serie cu consumatorul de studiat, o rezistenta calibrata numita Shunt de 1 Ohm, la 1 A vei masura pe shunt 1 V. Daca vrei sa maresti domeniul de masura, micsorezi corespunzator shuntul cu care este inseriat consumarorul. Nu fac reclama dar uita-te la aceste instrumente. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Sunt doar clasa a 7 a . Nu am de unde sa stiu formule deastea

P.S. Formulele le afli de la scoala, da, dar acum ai ocazia sa le afli de aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mosu Tuti

3

• doru3160

3

• vio2007

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Vizitator gaby_gaby08

Buna ziua. Domnule gaby_gaby08, constructia de ap. de masura este un pic complicata. Daca zici ca ai facut cateva montaje, trebuie sa ai un instrument de masura, cel mai ieftin. Acel instrument masoara tensiuni si ceva intensitati. Daca ai nevoie de masurat curenti mari, cel mai simplu lucru este sa cumperi un AMPERMETRU ANALOGIC, frumos si gata calibrat. Exista o firma in Oredea care vinde ampermetre si voltmetre, cu un singur domeniu de masura, la numai 6 lei, bineinteles ca sunt chinezarii dar functioneaza corect si mult mai precis decat l-ai putea realiza dumneata. Nu cred ca ai nevoie de precizie cu 3 zecimale. Daca vrei neaparat electronic, inveti formula indicata de blue : I=U/R. Pe romaneste. Daca pui in serie cu consumatorul de studiat, o rezistenta calibrata numita Shunt de 1 Ohm, la 1 A vei masura pe shunt 1 V. Daca vrei sa maresti domeniul de masura, micsorezi corespunzator shuntul cu care este inseriat consumarorul. Nu fac reclama dar uita-te la aceste instrumente. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Sunt doar clasa a 7 a . Nu am de unde sa stiu formule deastea

P.S. Formulele le afli de la scoala, da, dar acum ai ocazia sa le afli de aici.

Ms pt sfat . Am gasit la tehno.electric(fara punct) niste voltmetre si ampermetre . ce parere ai?
Link spre comentariu

Salut,nu am cumparat de la ei niciodata ,dar ca pret sunt convenabile ;pe forum s-au vandut instrumente analogice simple(miliampermetre ,microampermetre) ,recuperate ,cu 10...15..20 lei .Ca sa transformi in voltmetru un astfel de instrument (recuperat) este mai usor .Dar pentru transformare in ampermetru este dificil pentru ca trebuie sa faci rezistente de shunt la valori sub 1ohm ,sub 1/10 ohmi si chiar mai mici !Aceste valori le masori cu o punte Wheatstone sau cu miliohmmetru !

Link spre comentariu

Buna dimineata. Draga gaby_gaby08 eu folosesc numai acest tip de aparate. Cele pe care ti le-am aratat sunt cele mai rentabile ptr informare. ATENTIUNE ! Nu sunt instrumente de masura de precizie, sunt numai aparate indicatoare. Aparatele sunt montate pe un alimentator si ma satisfac deplin. Nu cred ca este cineva care lucreaza zi de zi care sa fie deranjat ca Ap. indicator arata 1,2 A si nu 1,193 A. Nu fac reclama firmei dar eu am pe toate sculele mele montate astfel de Ap. si am constatat ca sunt F. utile.In alta ordine de idei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti formula recomandata de blue. Indicatoarele sunt indicatoare, precizia o scoti cu scule performante care costa carute de bani.Am insistat candva pe aici, 1.- NICI O MASURATOARE DE PRECIZIE NU SE FACE NUMAI CU UN SINGUR INSTRUMENT DE MASURA.2.- NICI UN INSTRUMENT DE MASURA NU ESTE VALABIL DACA NU ARE VERIFICAREA METROLOGIEI.Salut. Mosu Tuti.

Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08

Buna dimineata. Draga gaby_gaby08 eu folosesc numai acest tip de aparate. Cele pe care ti le-am aratat sunt cele mai rentabile ptr informare. ATENTIUNE ! Nu sunt instrumente de masura de precizie, sunt numai aparate indicatoare. Aparatele sunt montate pe un alimentator si ma satisfac deplin. Nu cred ca este cineva care lucreaza zi de zi care sa fie deranjat ca Ap. indicator arata 1,2 A si nu 1,193 A. Nu fac reclama firmei dar eu am pe toate sculele mele montate astfel de Ap. si am constatat ca sunt F. utile.In alta ordine de idei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti formula recomandata de blue. Indicatoarele sunt indicatoare, precizia o scoti cu scule performante care costa carute de bani.Am insistat candva pe aici, 1.- NICI O MASURATOARE DE PRECIZIE NU SE FACE NUMAI CU UN SINGUR INSTRUMENT DE MASURA.2.- NICI UN INSTRUMENT DE MASURA NU ESTE VALABIL DACA NU ARE VERIFICAREA METROLOGIEI.Salut. Mosu Tuti.

Multumesc inca odata pt sfaturi . Auzi ... firma aia din oradea are si site? daca da ... posteaza-l
Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08

Nu este voie de facut reclama. tel: 0259/406.763fax: 0259/406.766tel. mobil: 0723/320.828Munceste si dumneata. Mosu Tuti.

Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări