Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Buna ziua . Am gasit pe net ampermetrul acesta cu intergatul icl7017 . Va rog poate cineva sa imi faca schema cablajului? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Nu ma ajuta nimeni?? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Dar ce , esti cersetor ? Crezi ca lumea nu are ce face decat sa-ti proiecteze tie de-a moaca ? Oricum ai uitat cuvantul magic : "va rog ... " . Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Salut , uite aici o schema asemanatoare ,doar ca circuitul pentru sursa de -5V este CD4069 : http://www.niqro.3x.ro/masura/7107_01.jpg si cablajul pdf:http://www.niqro.3x.ro/masura/ICL7107.pdf Shunturile pentru ampermetru le poti monta pe comutatorul de domenii de masura .Atentie la grosimea conductoarelor de legatura de la intrare + pana la borna comuna a comutatorului ,de la capatul comun al rezistoarelor de shunt la iesire si celalalt conductor(IN- OUT ) trebuie sa suporte 10A fara incalzire!!La fel si comutatorul .Mai multe despre aparate de masura cu ICL-uri :http://www.niqro.lx.ro/masura.htm Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Salut ,uite aici o schema asemanatoare ,doar ca circuitul pentru sursa de -5V este CD4069 :http://www.niqro.3x.ro/masura/7107_01.jpg si cablajul pdf:http://www.niqro.3x.ro/masura/ICL7107.pdfShunturile pentru ampermetru le poti monta pe comutatorul de domenii de masura .Atentie la grosimea conductoarelor de legatura de la intrare + pana la borna comuna a comutatorului ,de la capatul comun al rezistoarelor de shunt la iesire si celalalt conductor(IN- OUT ) trebuie sa suporte 10A fara incalzire!!La fel si comutatorul .Mai multe despre aparate de masura cu ICL-uri :http://www.niqro.lx.ro/masura.htmPe site spune ca este voltmetru . Eu doresc o schema de ampermetru ..... sau ICL7107 poate sa fie si ampermetru si voltmetru?? Link spre comentariu
blue Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 La scoala nu sa pomenit de I=U/R ? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 La scoala nu sa pomenit de I=U/R ?Sunt doar clasa a 7 a . Nu am de unde sa stiu formule deastea :cry: . Vorbiti ca sa inteleg si eu Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 La scoala nu sa pomenit de I=U/R ?Sunt doar clasa a 7 a . Nu am de unde sa stiu formule deastea :cry: . Vorbiti ca sa inteleg si eu Daca e asa cum spui,cred ca asa trebuia sa incepi cand ai intrat aici...Si in cazul ampermetrului se masoara o tensiune-cea care pica pe rezistenta serie-sunt. Suntul se leaga in serie pe circuitul de masurat,si in functie de curentul ce trece prin el va apare o cadere de tensiune ce o vei masura cu circuitul tau,de asta ti s-a spus:I=U/R(masori tensiunea de la bornele rezistentei R) Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Sunt doar clasa a 7 a . Nu am de unde sa stiu formule deastea :cry: . Vorbiti ca sa inteleg si eu Daca e asa cum spui,cred ca asa trebuia sa incepi cand ai intrat aici...Si in cazul ampermetrului se masoara o tensiune-cea care pica pe rezistenta serie-sunt.Suntul se leaga in serie pe circuitul de masurat,si in functie de curentul ce trece prin el va apare o cadere de tensiune ce o vei masura cu circuitul tau,de asta ti s-a spus:I=U/RCe este "shuntul"?? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Ce este "shuntul"??Fara suparare,daca nici asta nu stii de ce crezi ca schema ce vrei sa o abordezi nu e prea complicata,chiar daca iti va da cineva un cablaj gata proiectat? Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Ce este "shuntul"??Fara suparare,daca nici asta nu stii de ce crezi ca schema ce vrei sa o abordezi nu e prea complicata,chiar daca iti va da cineva un cablaj gata proiectat?SUNT INCEPATOR . AM DOAR 14 ANI . DACA VRETI SA MA AJUTATI BINE DACA NU , NU . DACA STIAM NU VA CEREAM AJUTORUL ... Link spre comentariu
junior Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Schema este destul de dificil de abordat de cineva care nu are inca suficente cunostinte de electronica .Incearca mai intai ceva mai usor , nu te arunca direct la ce e mai greu ca poate nu o sa reusesti si mai mult o sa te enervezi .Cauta pe net scheme simple , eventual cu cablaj cu tot , dar si aici este o problema : cablajul nu se realizeaza chiar asa de usor . Iti recomand insa sa cauti mai degraba kit-uri de montaje .Astfel ai toate componentele si cablajul in punga iar sansele de a-l realiza corect sunt foarte mari .Pe deasupra o sa mai ai si satisfactia de a construi un montaj functional. Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Schema este destul de dificil de abordat de cineva care nu are inca suficente cunostinte de electronica .Incearca mai intai ceva mai usor , nu te arunca direct la ce e mai greu ca poate nu o sa reusesti si mai mult o sa te enervezi .Cauta pe net scheme simple , eventual cu cablaj cu tot , dar si aici este o problema : cablajul nu se realizeaza chiar asa de usor . Iti recomand insa sa cauti mai degraba kit-uri de montaje .Astfel ai toate componentele si cablajul in punga iar sansele de a-l realiza corect sunt foarte mari .Pe deasupra o sa mai ai si satisfactia de a construi un montaj functional.Chiar daca sunt incepator am facut destule montaje FUNCTIONALE . Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Nu are nimeni nimic cu tine,si e laudabil ca la varsta asta ai o pasiune,ceea ce voiam sa-ti propun,era sa o iei mai incet,pas cu pas,sa incepi cu scheme mai simple si dupa ce mai acumulezi cunostinte sa te arunci si la scheme sofisticate,cum ar fi de instrumentatie...incearca si tu scheme de divertisment,ca sa intelegi fenomenele ce se petrec intr-un montaj,si dupa asta poti incerca si scheme din ce in ce mai complicate,eventual incearca la sectiunea incepatori,aici toata lumea te va trata ca si cum ai avea deja un bagaj minim de cunostinte in domeniu...si nu descuraja,daca o iei incetisor apar si rezultatele pana la urma. Link spre comentariu
Vizitator gaby_gaby08 Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Nu are nimeni nimic cu tine,si e laudabil ca la varsta asta ai o pasiune,ceea ce voiam sa-ti propun,era sa o iei mai incet,pas cu pas,sa incepi cu scheme mai simple si dupa ce mai acumulezi cunostinte sa te arunci si la scheme sofisticate,cum ar fi de instrumentatie...incearca si tu scheme de divertisment,ca sa intelegi fenomenele ce se petrec intr-un montaj,si dupa asta poti incerca si scheme din ce in ce mai complicate,eventual incearca la sectiunea incepatori,aici toata lumea te va trata ca si cum ai avea deja un bagaj minim de cunostinte in domeniu...si nu descuraja,daca o iei incetisor apar si rezultatele pana la urma.ok . ms;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum