vasile eugen Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Salutare Am rugaminte mare am o statie BLUE TECH SC-2500 si caut o schema pt ea, imi sunt arse mai multe rezistente ,de finali ar probleme sau sau in cel mai rau sa stiu ce putere are transformatorul. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Amplificatorul fiind stereo poti vedea piesele omoloage pe placa celuilalt canal (sau daca sint pe aceeasi placa se poate gasi unde e un canal si unde e celalalt) si atunci vezi cu ce valori trebuie inlocuite rezistentele arse. Transformatorul e toroidal sau clasic cu tole ? Amplificatorul e cu tranzistoare sau are un IC specializat ? Cite fire ies din traf spre redresor ? Ce tensiune ai intre firele care ies din traf ? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 A inceput cineva sa-l repare si la distrus si mai tare a pus tranzistori prefinali si restul romanesti ,finali erau scosi afara si mia zis ca au fost urmatoarele seri 2sc5200 si 2sa1943,dar vreau sa recurg pina la urma sa fac alti finali ,cablaju este jalnic,am masurat tnsiunile de iesire si am 4*32v, dar ca putere nu stiu.Am vazut pe acest forum QUADUL cu mosfet si am sa incerc sa-l fac acela .Mai tare as fi vrut sa stiu detali pentru simplul fapt ca cine mia adus a zis ca este de de 2*500w sinus si m-am contrazis ca nu are cum sa fie la acest tranformator. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Pentru 2x500W sinus ar trebui sa aibe un traf de alimentare (clasic) cu tole de cel putin 30cmp care ar avea vreo 10kg. Daca traful are infasurari care le poti grupa 2x32Vca , cu infasurarile care le ai poti face alimentare separata la fiecare canal al unui amplificator stereo care , dupa redresare, sa fie alimentat cu 2x44V si de la care vei obtine 2x150W/4 ohmi sinus (daca i-ti permite curentul debitat de transformator poti face pe fiecare canal cite un etaj cu doua PA-uri in punte caz in care poti obtine 2x300W/8 ohmi sinus). Daca vechiul amplif are distrugerile enumerate de tine nu merita reparat ; daca ai cunostinte suficiente de electronica mai bine faci 2 PA-uri care sa le inlocuiasca pe cele vechi. E un exercitiu placut care te va ajuta sa te perfectionezi si sa-ti imbogatesti bagajul de cunostinte in electronica. Gasesti pe forum o gramada de scheme si sint sigur ca vei gasi sprijinul necesar de la colegii de forum atunci cind vei avea probleme. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 cunostinte am si masura oarecare in amplificatoare, de reparat am reparat si anu curent aplificatoare dar care nu depaseau mai mult de 100w/4ohm, am facut acum 9ani niste quaduri dar era pe tranzistori cu SDT si TIP 35,BD249 si ceva de putere de aproximativ 120w/8ohm.Problema era ca m-am contrazis cu prietenul care mi-a adus statia si anume ca scoate 2*500w.Si sa revin mai exact la traful care il am ,este cu doua infasurari cu mediane"2*32+2*32v" si m-am gindit sa fac doua etaje finale alimentate individual.Tot aici pe forum am vazut QUADUL cu mosuri si si am sa incerc pe acela sa-l fac. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 I-ti doresc succes si daca ai posibilitatea posteaza fotografii cu interiorul amplifului atunci cind il vei realiza. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 4x32Vca în secundar înseamn? c? ampliful se alimenteaz? cu 2 tensiuni (+/-44...45V ?i +/-88...90V). Depinde numai cum e f?cut? comanda trz finali. Mai bine-l repari decît s? adaptezi ceva aiurea acolo. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 ce este in statie este praf, am sa trimit un e-mail la ADELAIDA sa vad daca sunt mosuri irfp240 respectiv irfp 9240 si pe urma am sa ma apuc sa fac quadul cu mosuri din tredul QUAD405 Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Finali vechi lucrau tot individual si anume sunt doua punti redresoare +condesatori de filtrare.O intrebare inafara subictului TEM este o firma din Bucuresti . Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 M?car pune ni?te trz mai buni decît ?ia. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 In transformatorul de alimentare a precizat ca are DOUA infasurari cu mediana de 2x32 + 2x32V . Daca are 4 infasurari de 32V inseriate atunci este asa cum a spus Zal. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Pot fi 2x32Vca + 2x32Vca, redresate fiecare ?i însumate, la o putere de 2x500W nu v?d alt? solu?ie. Cît e de solid trafo e alt? discu?ie. Întîi trebuie analizat? alimentarea, protec?ia, alte montaje secundare, înainte de a decide o modificare, nu orice merge pus oriunde, iar schemele mai profesionale sînt destul de complicate. Probabil a?a era etajul final: Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Da . Asa este...m-am gindit dupa aceea, daca inseriaza cele doua grupuri de infasurari duble : mediana de la fiecare secundar poate scoate +/- 44V iar capetele exterioare +/- 88V, bineinteles dupa redresare/filtrare. :bere: Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 revin din nou ,si scuze daca nu m-am exprimat bine:tranformatorul are2x32v + 2x32v si pe ambele ramuri de2x32v area punte redresoare+condesatoride filtrare.Exact cum ar fi doua transformatoare.Dupa o punte merge la un final si dupa cealata punte merge la celalalt.Ca tranzitori legaturi ere opt tranzistori pe final si anume 4 pe ramura de +/gnd si 4 ramura de -/gnd si dupa prefinal era comandat finali, similar cum a atasat ZAL Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Înseamn? c? nu e cum credeam eu, are numai aliment?ri separate ptr fiecare canal, deci nici vorb? de 2x500W, s? zicem din ''ochi'' cam 2x80W/8 Ohmi, probabil dublu pe 4 Ohmi (depinde de traf ?i filtraje). În cazul ?sta, mai disec?-l pu?in pe la accesorii ?i dac? se merit? efortul, încearc? s? adaptezi ceva acolo. Ni?te poze ar fi bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum