Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator cu tole de tabla

Vizitator Sebacoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• yo9hnf

2

• norad

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Pt sudura se poate eventual toroidal ( sa nu mai te chinui sa faci tole..) fie cu tabla (platband) fie chiar fir de otel decalite mai intii ,si daca tot e mai deosebit poti folosi si fir de aluminiu pt bobinaj :da

Link spre comentariu

Depinde cat timp vrei sa folosesti transformatorul.Daca vrei sa-l ai ca idee...sa-l folosesti de trei ori pe an, nu se merita sa-l faci toroidal.Cele mai nenorocite teole - alea sunt bune pentru asa ceva.Cred ca se merita facut unul pe toroid doar din punctul de vedere al consumului in gol. Cand il folosesti 12ore pe zi, atunci inseamna ceva consumul. Daca-l folosesti din an in Paste...tolele cele mai nasoale sunt cele mai bune.Mai vazusem prin targ traf. de sudura bobinat pe tolele unui motor electric (vroia sa semene cu un traf. toroidal)....

Link spre comentariu

Pentru alimentarea unui amplificator audio nu i-ti recomand sa faci transformatorul de retea din tole din tabla de fier. Vei obtine un randament foarte mic, un cimp de dispersie foarte mare (care i-ti va induce brum mai ales in etajele de semnal mic) si transformatorul se va incalzi puternic. Tabla silicioasa din care sint facute tolele are anumite caracteristici pe care nu le are tabla de uz curent folosita la tinichigerie. :speriat

Link spre comentariu

vreau sa il folosesc la un amplificator audio

MII DE SCUZE !!! M-am tampit ! Mi se paruse ca te intereseaza pentru sudura, un traf de sudura.Nu stiu de ce....ori nu mai stiu sa citesc, ori era alt post cu traful de sudura. :jytuiyu Sorry!
Link spre comentariu
Vizitator Sebacoo

deci.... imi iau gandul. Ma gandisem sa compensez randamentul cu marimea sectiunii(am tabla destula), dar dak se incinge si baga si brum... mai bn astept putin pana mai strang niste bani si cumpar unul.

Link spre comentariu

Ca sa nu deschid un alt topic, scriu aici.Mi-a facut un mester un traf 220/24V.L-am lasat peste noapte sa mearga in gol. Dimineata l-am gasit prajit (primarul ars).Pana acum am lasat multe trafuri sa mearga in gol (fie le-am uitat, fie asa le-am montat-cel de la sonerie) si n-au patit asa ceva. Au evident, un curent de mers in gol (disipatie de caldura, pierderi magnetice, etc.), dar acest curent este foarte mic (de ordinul zecilor de mA).Mesterul, evident, se apara si spune ca nu este normal sa lasi traful in priza in gol, pentru ca se va arde (argumente ?).Postati, va rog aici, cine a gresit, eu sau mesterul ?

Link spre comentariu

Un transformator poate merge in gol, alimentat in primar cu tensiunea nominala la care a fost proiectat oricit timp (de ex. trafu de sonerie). Daca se incinge in gol pot fi mai multe cauze : 1- proiectare gresita, prea economica, cu un continut prea mic de spire/volt ;2- in momentul bobinarii s-au produs exfolieri la izolatia conductorului de bobinaj in primar sau secundar care fac sa existe spire in scurtcircuit prin atingerea spirelor alaturate sau mai rau prin atingerea spirelor din doua straturi suprapuse (putini intercaleaza izolatii intre fiecare strat deoarece iau din volumul util de bobinaj si risti sa nu mai incapa toate spirele in fereastra) ;3- reutilizarea conductorului de bobinaj luat dupa alte bobine, trafuri, etc fara o verificare atenta inainte de utilizare (emailul poate fi crapat sau exfoliat pe anumite portiuni) si se produc aceleasi fenomene aratate la punctul 2. :bataie E vina exclusiva a celui ce a bobinat traful.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări