Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CONTROLUL UNUI MOTOR DE CURENT CONTINUU FOLOSIND UN FPGA

Vizitator alex_stho

Postări Recomandate

Vizitator alex_stho

Salutare,trebuie sa lucrez la un proiect pe tema de mai sus.Ce am la dispozitie:-placa de dezvoltare Xilinx Spartan 3(XC3S200);-placa de comanda a motorului de curent continuu cu tranzistoare MOSFET IRF9640-motorul de curent continuu cu perii(brushed-7,5V) Placa de comand? are ca ?i component? principal? un invertor trifazat bazat pe tranzistorii MOSFET IRF9640. Placa poate fi alimentat? cu tensiune în plaja 7-36 V, poate furniza un curent nominal motorului 1,7A ?i poate suporta un supracurent de 6,33A. Frecven?a maxim? de comuta?ie este de 100KHz, dar valoarea tipic? a acesteia este de 20KHz. Pentru aplica?ia de control a motorului va fi folosit conectorul J3, nivelele de semnal ale pl?cii Spartan-3 fiind 3,3V. Placa Spartan-3 este conectata la PC prin port paralel din pacate si din cate am studiat nu poate fi programata in LabView.As vrea sa fac mai intai o simulare in Matlab/Simulink a motorului DC,problema e ca nu stiu modelul matematic al acestui tip de motor.Daca aveti un exemplu,please help.A doua parte ar fi controlul efectiv al motorului,implementare in cod VDHL.Am atasat 2 poze mai jos cu placa de comanda si motorul.Pls help cu orice informatie,cod,sfat.Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rus_dorin

2

• vsurducan

1

• 5 luni mai târziu...

La ce ai proiectul asta??? La licenta cumva??? Eu am reusit sa comand un motor de curent continuu folosind matlab simulink te-as putea ajuta eventual cu modelul motorului dar trebe sa caut prin arhiva.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator h2oxtreme

@ rus_dorinPoti sa imi dai si mie modelul matematic din simulink? Am un proiect de facut cu modelul matematic al motorului de curent continuu si nu i-am dat de cap. Mersi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări