Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controller phase driver

ghostbuster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghostbuster

7

• SirRoger

6

• sofian

1

Top autori în acest subiect

ok si in cazul acesta ce program recomandati?

Nu cred ca e vorba de program, ci de controler. Confectioneaza un controler pentru motoare bipolare.Pe-aici gasesti si scheme si controlere de vanzare.Bafta!
Link spre comentariu

o sa incerc sa fac un CNC3AX , problema este ca nu stiu daca mai trebuie drivere separate sau leg direct motoarele din atasament la el.De ce pe multe siteuri vad ca au motoarele drivere separate?

Link spre comentariu

o sa incerc sa fac un CNC3AX , problema este ca nu stiu daca mai trebuie drivere separate sau leg direct motoarele din atasament la el.De ce pe multe siteuri vad ca au motoarele drivere separate?

Daca e vorba de motoarele astea: http://www.sparkfun.com/datasheets/Robo ... rMotor.pdf, trebuie sa-ti dau o veste proasta: nu merg controlate cu CNC3AX deoarece motoarele respective nu pot lucra decat in configuratie bipolara, in timp ce CNC3AX comanda numai motoare unipolare. Iti recomand schema cu L297 si L298 postata pe-aici de Vasile sau, mai bine, cumpara de la el controlerele respective gata facute, stiu ca are preturi excelente.
Link spre comentariu

De ce pe multe siteuri vad ca au motoarele drivere separate?

Pai depinde cate drivere pui pe o placa..... :rade: Daca pui unul, controlezi doar un motor. Daca pui 3 drivere pe PCB, controlezi 3 motoare......
Link spre comentariu

Una din modalitatile de legare a drivereleor la portul LPT ar fi cea din fisierul alaturat. Apoi configurezi pinii in softul pe care-l folosesti.

ok multumesc, driverele astea banuiesc ca merg pe mach3 nu? ca vad ca au step/dir, si ca alimentare am o sursa de pc si un trafo de ups, care e mai buna?
Link spre comentariu

ok multumesc, driverele astea banuiesc ca merg pe mach3 nu? ca vad ca au step/dir, si ca alimentare am o sursa de pc si un trafo de ups, care e mai buna?

Daca au step/dir ar trebui sa mearga cu Mach3. De obicei sursele liniare ( cu trafuri ) ar fi mai indicate ca nu introduc paraziti in sistem. Dar cu ceva filtrare suplimentara merg bine si cele in comutatie, gen sursa PC.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări