le5100kw Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Ajutati-ma si pe mine putin ca nu inteleg ce trebuie sa fac exact cu fisierele de mai jos. Nu pot sa le compilez cu MPLAB sub nici o forma deoarece erorile s 100% aproape. Alte asm-uri pentru PIC16F84 ca sa adreseze un LCD 16x2 HD44780A nu gasesc pe internet decat scrise in C sau alte limbaje. Mai mentionez ca fisierele sunt luate de pe http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm si scrise manual. M-am gandit ca pot fi niste mici greseli, dar am verificat de mi-au iesit ochii. Daca gasiti solutia la aceste fisiere si/sau gasiti alte variante astfel incat, cu ajutorul lor sa pot tipari un text pe LCD ar fi EXCELENT. :cry: . Este pentru prima data cand ma joc cu LCD-uri deci stiu decat doar teorie. Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Ajutati-ma si pe mine putin ca nu inteleg ce trebuie sa fac exact cu fisierele de mai jos. Nu pot sa le compilez cu MPLAB sub nici o forma deoarece erorile s 100% aproape. Alte asm-uri pentru PIC16F84 ca sa adreseze un LCD 16x2 HD44780A nu gasesc pe internet decat scrise in C sau alte limbaje. Mai mentionez ca fisierele sunt luate de pe http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm si scrise manual. M-am gandit ca pot fi niste mici greseli, dar am verificat de mi-au iesit ochii. Daca gasiti solutia la aceste fisiere si/sau gasiti alte variante astfel incat, cu ajutorul lor sa pot tipari un text pe LCD ar fi EXCELENT. :cry: . Este pentru prima data cand ma joc cu LCD-uri deci stiu decat doar teorie."deci NU stiu decat teorie" sau "stiu doar teorie" fara nici un decat . Fratilor nu mai pociti limba romana! Cuvantul "decat" nu se poate folosi decat impreuna cu o negatie, un "nu" pe undeva prin preajama lui, va rog incercati sa retineti asta...Iti recomand sa inveti muncitoreste sa programezi un PIC:http://surducan.netfirms.com/microcontr ... _toti2.htmpoti vedea aici cam despre ce este vorba in carte daca nu ai rabdare sa citesti macar cuprinsul:http://geocities.com/vsurducan/electro/PIC/pic.htm Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 2, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2009 I-mi cer scuze de acel cuvant "decat" .Exprimarea mea a fost putin ciudata si in graba. In ceea ce priveste "pocitul" limbii romane te asigur ca nu o pocesc cum fac altii prin inventarea unor noi cuvinte, expresii corcite cu cele engleze, etc.. link-urile care mi le-ai trimis, fara suparare, ma trimit la o carte , si la niste exemple de programe facute in alt limbaj si care initializeaza un LCD prin serial sau paralel, cu ajutorul unui terminal. Eu am cerut in assembler (asm) si fara comunicatie seriala sau paralela.Doar de 4 butoane am nevoie, astfel incat atunci cand sunt apsate intr-o anumita combinatie sa afiseze un text dat.Cat despre programarea microcontrollerului nu ai de ce sa-ti faci griji pentru ca stiu sa-l programez. Am chiar si un programator de pic16f84 pe serial facut de mine, merge bine si as fi dispus sa-l public cand am timp. Problema este ca nu pot, din cauza erorilor, sa ajung la HEX cu aceste 4 fisiere, pe care le-am trimis.Cu toate acestea din link-uri am aflat adresa de mail a autorului, dar inca mai astept niste solutii, idei, etc. :crazy: Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 In ceea ce priveste "pocitul" limbii romane te asigur ca nu o pocesc I-mi cer scuze Imi... link-urile care mi le-ai trimis, pe care... (care este) Cu toate acestea din link-uri am aflat adresa de mail a autorului, Adresa aia are cumva bucati de "surducan" in ea? Tu te-ai uitat la Nicu' celui care ti-a raspuns? Cat despre programarea microcontrollerului nu ai de ce sa-ti faci griji pentru ca stiu sa-l programez. Am impresia ca nu stii chiar atat de bine, altfel nu ne cereai ajutorul. Eu cred ca ideea colegului vsurducan era sa inveti intr-adevar sa programezi microcontrolerele (nu doar sa arzi un program de pe Internet in el) si sa-ti scrii singur programele. Eu stiu ca e cool sa faci repede ceva sa mearga, da' inca nu m-am prins unde mai e farmecul bricolatul daca totul se rezuma la cautat prin internet si copiat scheme/programe de care habar n-ai cum functioneaza. Referitor la problema ta, poate ca ar ajuta sa postezi si mesajele de eroare pe care le primesti cand incerci sa compilezi proiectul. Sau, daca-s prea multe (chiar , ce inseamna ca erorile-s 100%?), o parte din ele. PS Desi am vorbit la persoana a 2-a singular, la partea cu programele dein Internet nu m-am referit neaparat la tine, ci la toate posturile de genul "am nevoie de un program/am nevoie de un proiect/proiectul de pe internet nu merge, dece?". Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Nu m-am uitat atent la la numele celui care a scris. Incep sa stau prost cu acuzativul, ca Tariceanu si mai am tendinta de a desparte niste cuvinte aiurea. Cand am zis de programarea microcontrollerului, ma refeream la arderea si/sau la crearea unui program mai simplu cu led-uri si butoane. Cat despre initializarea lcd-ului am nevoie de un link sau program simplu in asm care sa afiseze un text pe LCD URGENT. Din cauza asta nu am cum sa stau sa bibilesc PIC-ul. Timpul este cam scurt si nu-mi permit sa ma joc cu PIC-ul. Daca nu aveti program care sa foloseasca toti pinii PORT B-ului ,in ASM, voi cauta pe net mai bine, sau voi mai folosi si piesa din link-ul pe care l-am gasit. http://jap.hu/electronic/lcdif.html . Preferabil ar fi sa nu mai adaug nici o piesa la montaj. Link spre comentariu
bodo_b Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Imi cer scuze pentru offtopic. Cum pot face rost de cartea http://surducan.netfirms.com/microcontr ... _toti2.htm . O are cineva ? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Ia legatura cu colegul nostru de forum vsurducan. Cred ca-i cel mai in masura sa te ajute. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 atasez un fisier text cu cateva macrouri pe care le foloseam cand programam numai in asambler, sunt macro init_lcd, clear_lcd, print text, print continut registru, stergere lcd si pozitionare cursor. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Imi cer scuze pentru offtopic. Cum pot face rost de cartea http://surducan.netfirms.com/microcontr ... _toti2.htm . O are cineva ?ii trimiti Dl Surducan un email si se rezolva ai si de unde alege: varianta tiparita sau cea electronica. Link spre comentariu
le5100kw Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Multumesc XAN77 o sa ma joc cu el Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 rutinele sunt "extrase" din compilatoare de nivel inalt, care nu le aveam decat demo-uri, compiland program de o singura instructiune si dezasambland fisierul .hex. Sunt sigur ca se pot face rutine mai scurte, dar astfel nu mi-am batut capul, la vremea aia cel putin. Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 poate asta te va ajuta http://yo9hnh.wordpress.com/2009/04/02/how-to-initialize-hd44780dem16101-displays/ Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Salut.Am un LCD si pe spatele lui sunt 2 circuite - unul este HD44780A00 si al doilea OKI M5259. Are cineva un datasheet din care sa inteleg cum sunt pinii la acest LCD? (caut de vreo 2 zile si nu am gasit nimic exact si-mi este frica sa-l conectez la PIC)Multumesc. Link spre comentariu
soringt Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 poti sa pui o poza cu LCD-ul? partea din spate Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Astazi am facut poze. Am urmarit pe cablaj traseele circuitului HD444780 si am vazut care sunt pinii cablajului. Privind la LCD din fata , incepand cu pinul 1 din coltul stanga-sus pinii sunt astfel:1- GND2- Vcc3- Vee4- RS5- R/W6- E7- D08- D19- D210- D311- D412- D513- D614- D7Inca nu l-am pus (atasat ) la microcontroller, mai lucrez la program. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum