aygun Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Salutare tuturor !Tocmai am primit o sarcina de serviciu de la seful meu. Sa fac un ceas de exterior care sa afiseze ora , data si temperatura. Are cineva vreo idee de unde pot lua o schema care sa o pot implementa intr-un arduino ?Ideal ar fi sa afiseze pe un display cu 4 digiti si 7 segmente.Nu ma supar nici daca este o matrice cu leduri care sa afiseze si ceva texte in functie de temperatura .Ceva de genul :- daca sunt 0 grade sa scrie un text de genul " conduceti cu prudenta - pericol de inghet!"- daca sunt 40 grade " atentie - canicula , evitati expunerea directa la soare in intervalul orara ..."Ma tot uit pe google dupa diy led matrix sau diy clock date temperature si nu gasesc nimic concret. Nimic facut de cineva care sa zica , da domne' Merge.Multumesc anticipat ptr raspunsuri. Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Vrei numai schema electrica, sau impreauna cu soft? aici explicatii despre display cu 7 segmenti: http://www.youritronics.com/seven-segme ... explained/ asta-i o matrice de 16x8 leduri: http://www.youritronics.com/advanced-led-display-board/ Nu stiu daca pe arduino este RTC, dar o sa ai nevoie de unul, si o baterie de backup. Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2009 Ideal ar fi cu soft. Faza este ca nu prea stiu programare si am pomenit de arduino ptr ca este frameworkul arduino prin care poti uploda ce vrei in controler . M-as descurca sa modific programul sa corespunda cerintelor mele dar nu cred ca m-as descurca cu programarea from scratch.Sunt sincer , asta este , nu stiu avr programming dar cred ca se poate invatza.Am programator isp ptr atmega 168 si era mai simplu. Daca sunt ai alte proiecte cu PIC sau AT89c51 nu ma supar.Programele din AT89c51 sunt protejate ?Daca da , cum ?Multumesc frumos. Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Daca vrei o solutie completa, functionala iti pot face contra-cost, pe site-ul youritronics gasesti multe proiecte din care sa te inspiri, sau poti cauta si pe net. Daca nu esti cat-de-cat familiarizat cu micro controlere atunci o sa-ti ia mult timp sa faci programul, modificarea programului in unele cazuri este mai grea decat rescrierea de la 0.Uitate pe avrfreaks.net, este cel mai bun forum despre avr-uri, acolo sigur gasesti informatii utile.Nu ar fii mai simplu sa iei un panou cu leduri deja gata facut? Cred ca gasesti si in tara firme care fac asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 ceva de genul as vrea sa fac... aici explicatii despre display cu 7 segmenti: http://www.youritronics.com/seven-segme ... explained/asta-i o matrice de 16x8 leduri: http://www.youritronics.com/advanced-led-display-board/multe alte pagini de pe internet, nu-ti dau mare lucru..gasesti o poveste in mare...as vrea o schema care cineva sa zica: pe asta am facut-o eu si merge...este testata; pentru detalii mai multe gasesti pe google samdsa fiu sincer, decat sa raspund aiurea-n tramvai ori sa incep sa-l ajut pe unu si apoi sa-l las cu proiectul pe jumatate, mai bine stau linistit...revin: a mai facut cineva un astfel de proiect?: un afisaj din leduri care sa arate ora si data...(aceste informatii pot fi luate de la ceasul calculatorului...)am mai deschis un topic care trebuia sa comunic doar cu un digit, am primit schema dar bine ca nu m-am apucat sa o fac ca s-a schimbat modificarea...intrebare: a realizat cineva un proiect d-asta?? Link spre comentariu
nana Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Deci fiecare proiect are caracteristicile lui sa o luam pe rand ceea ce vrei tu e ok sau mai facut asemenea proiecte nu e primu si nici ultimu dar nici odata sau foarte rar o sa gasesti un proiect care sa corespunda cerintelor tale perfect. Deci cum zice si domnul Laci aici e forum pentru ai ajuta pe cei care vor sa invete sa cunoasca nu mura in gura sai dai lu pacala para. Acu sa revenim la ce vrei tu ... deci daca vrei sa afisezi datele cu ora si data luate de la un calculator atunci se complica treaba, parerea mea e urmatoare sa faci programu in felul urmator sa folosesti timerele de pe MCU sa afisezi ora si data. Cum a zis si LACI ai nevoie de un RTC(Real Time Clock) care este chipul DS1307 care asigura pe I2C trimiterea datelor pentru ceas si data, + alte functi precum alarma sau te mai miri ce. Eu iti trimit un proiect aici facut de uni parca tot pe Atmega 168 insa nu e pe audrinio. In fine placa nu conteaza ca se conecteaza la fel restu de cipuri la porturile MCu-lui si nu conteaza nici softu in care compilezi hex-ul. Acest program e facut in AVR-GCC . In afara de avr-gcc si codevision avr nu stiu mai multe. Am si eu o intrebare dece ai ales platforma ARduinio ? P.s: am si eu o placa din asta la servici si nu ma ating de ea ca nu imi place deloc mediu de dezvoltare din java. prefer C e mult mai curat si usor de optimizat, cu cat e mai inalt nivelu de programare utilizat cu atat compilatorul optimizeaza mai greu codul tau. Asta ca si sfat !! Programu poate fi implementat usor pe un afisaj 7 segmente. Deci sppor la construit si vezi ca sunt explicate si functile pe acolo. Si daca ne arati ca ai muncit si tu acolo la ceva sunt dispus sa te ajut, dar daca vrei totu gata simulat compilat, testat, costa tatica, ca tu iei cascavalul si noi facem munca. In rest nu mai ofer la nimeni cod sursa compilat gata de scris in flash. !!! http://www.ermicro.com/blog/?p=950 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Ce zici de asta? Exista si destule librarii pentru senzori. Exista librarie pentru display pe 7 segmente. Sigur iti iese ceva cu puinta inspiratie! Pentru RTC ai putea folosi si DS3231. Contine si cristalul de 32KHz inauntru si este foarte precis. Eu am folosit DS3232 (care vad ca nu mai este in oferta acum) si de mai bine de un an nu are inca o eroare de 1 minut. Succes! Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 ce-i drept e mai bun ds3231 dar si costa de 3 ori cat un ds1307n (N pt a functiona outdoor)evident la o bucata nu e tragedie 20 de ron in plus mai ales ca afisajul il va costa mult mai mult.indiferent ca mergi pe matrice de led-uri sau pe 7 segmente cred ca ai nevoie de minim 10 digiti pt data completa. evident daca vrei scrolltext nu prea poate fi vorba de 7 segmente Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Ce zici de asta?ceva de genul caut...nu vad de ce ar fi problema la afisarea datei ex: ora: 11:31:55 data: 23.12.09am de la un coleg un soft facut in labview: [attachment=0]ceas digital.rar[/attachment] trebuie doar hardware-ulas vrea sa comunice pe seriala(DB9) ideal ar fi usb dar asta daca nu complica prea mult lucrurile... Link spre comentariu
Vizitator iliehar Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Poti folosi si un soft LDmicro este free are si simulator .Daca vrei eu am pus o idee dar nu este terminat si ceva nu este in regula daca incepi sa lucrezi vei afla dar te ajut cu idea.Modifica extensia din .txt in .ld si deschide cu LDmicroSucces Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum