Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme avr910 usb

Vizitator bimbim

Postări Recomandate

uite am testat:

pt AVR Burn-O-Mat si AVRdude-gui:

avrdude.exe: AVR device initialized and ready to accept instructionsReading | ################################################## | 100% 0.00savrdude.exe: Device signature = 0x1e9307avrdude.exe: NOTE: FLASH memory has been specified, an erase cycle will be performed             To disable this feature, specify the -D option.avrdude.exe: erasing chipavrdude.exe: reading input file "C:\temp\28.06.2009.HEX"avrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX auto detected as Intel Hexavrdude.exe: writing flash (6794 bytes):Writing | ################################################## | 100% 11.98savrdude.exe: 6794 bytes of flash writtenavrdude.exe: verifying flash memory against C:\temp\28.06.2009.HEX:avrdude.exe: load data flash data from input file C:\temp\28.06.2009.HEX:avrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX auto detected as Intel Hexavrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX contains 6794 bytesavrdude.exe: reading on-chip flash data:Reading | ################################################## | 100% 2.67savrdude.exe: verifying ...avrdude.exe: 6794 bytes of flash verifiedavrdude.exe done.  Thank you.

La Bascom-AVR a luat de sirul minute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

15

• MifTy

10

• criss

6

• Badman

5

Top autori în acest subiect

nu am inteles ce ai vrut sa zici cu "La Bascom-AVR a luat de sirul minute." dar din cate am citit raportul ala de avrdude, a durat vreo 12sec scrierea si vreo 2,67 citirea pentru verificare, deci e mai lent decat usbasp. Sincer m-ar fi interesat avr910 pentru ca e compatibil cu bascomavr cu care lucrez, dar din pacate pe windows7 nu a vrut, aspectu cu viteza e o alta bila neagra, desi nu e asa grav pentru ca toate programele ce le fac eu sunt deastea mici, pana in 8k.Multumesc pentru test ;)

Link spre comentariu

azi am testat USBasp(windows xp sp3)

AVR Burn-O-Mat

C:\WinAVR-20090313\bin\avrdude.exe -C C:\WinAVR-20090313\bin\avrdude.conf -p m8 -P usb -c usbasp  -U flash:w:C:\temp\28.06.2009.HEX:a avrdude.exe: AVR device initialized and ready to accept instructionsReading | ################################################## | 100% 0.03savrdude.exe: Device signature = 0x1e9307avrdude.exe: NOTE: FLASH memory has been specified, an erase cycle will be performed             To disable this feature, specify the -D option.avrdude.exe: erasing chipavrdude.exe: reading input file "C:\temp\28.06.2009.HEX"avrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX auto detected as Intel Hexavrdude.exe: writing flash (6794 bytes):Writing | ################################################## | 100% 51.73savrdude.exe: 6794 bytes of flash writtenavrdude.exe: verifying flash memory against C:\temp\28.06.2009.HEX:avrdude.exe: load data flash data from input file C:\temp\28.06.2009.HEX:avrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX auto detected as Intel Hexavrdude.exe: input file C:\temp\28.06.2009.HEX contains 6794 bytesavrdude.exe: reading on-chip flash data:Reading | ################################################## | 100% 38.98savrdude.exe: verifying ...avrdude.exe: 6794 bytes of flash verifiedavrdude.exe done.  Thank you.
si eXtreme Burner - AVR (doar flashul l-am programat....eepromul si fusebiti le-am deselectat)

Posted Image

Iar cu progisp 1.6.7 nu mi-a recunoscut programatorul.

ps. a fost setat slow SCK fara acest jumper nu mi-a recunoscut MCul.

Link spre comentariu

pai s-o luam logic : Default mcu e setat pe 1MHz intern, cu acea setare nu e el in stare sa comunice cu programatorul, daca programatorul e setat pe hi clock (fara acel jumper). Deci intai pe slow clock il treci pe 8MHz internal, apoi iei jumperul si va merge la viteza maxima a usbasp-ului. Pentru progisp se alege "New usbasp" in versiunea 1.6.5 si usbasp in 1.6.7

Link spre comentariu

acea optiune de "new usbasp" nu l-am avut, dar am descarcat ultima versiune 1.6.8 si imi merge.am folosit aceste drivere: "libusb_0.1.12.1"cu aceste setari asupra MCului poate obtineam o viteza mai mare de comunicare si cu avr910-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări