Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator electronic pt spoturi

Vizitator romica1

Postări Recomandate

Vizitator romica1

Am luat de la Ikea un alimentator pt spoturi cu halogen de 12v si din cauza aburilor a pocnit. In locul lui am pus un traf toroidal si merge perfect, insa acum doresc sa refac dispozitivul (sursa in comutatie) pentru a-l folosi la altceva.Datele trecute pe carcasa sunt:Model no: KEB1200600LPri: 230V~50Hz 0,32 ASec: 11,5V~10-60WAm masurat tranzistoarele (STD13007 = npn putere 40W, Vcbo=700V, Vce=400V Ic=8A) si sunt bune.Am schimbat un varistor care explodase (07D391K - AC=250V, DC=320V) cu 7N391K si inca nu functioneaza. Oare trebuia sa-l schimb si pe celalat?De asemenea mai are niste tranzistoare si rezistente micute SMD si daca este de prin ele...cam naspa.Rog pe cei care au vre-o schema, idee, propunere, sfat sa ma ajute sa-l fac. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelu F

1

• Dr.L

1

• cipriyan123

1

Vizitator romica1

Multumesc mult de raspuns. Acum, presupunand ca-l fac, merge oare sa alimentez un traf de la un osciloscop?

Osciloscopul este E 0110 romanesc montat de mine, (subiect deschis si pe forum la Coltul depanatorului/Aparate de masura si control/Sfaturi inbunatatire caracteristici osciloscop E0110) - are alimentare de la retea si de la sursa/baterie de 24 V cc si are un oscilator care comanda traful ce da tensiunile de functionare si ma gandeam ca folosind dispozitivul de aprindere a spoturilor am sa scap de traful de retea.

Inca odata multumesc si daca aveti pareri astept cu nerabdare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator romica1

Pentru ca mi-am adus aminte de dispozitiv, l-am luat din nou la puricat. Am schimbat si cel de-al doilea varistor (cu toate ca nu era cazul) si am observat ca de la alimentare venea o componenta pusa in picioare (gen rezistenta) trasa in varnis negru. Din curiozitate am masurat-o si nimic, insa cand am dat varnisul la o parte, surpriza... era siguranta ! Am facut un strap ca sa vad daca merge si functioneaza foarte bine.Deci concluzia, nu folositi in spatiile cu multi aburi spoturi alimentate de la traf electonic ci folositi un traf normal pe 12 V.(toroidal de ex.). Acest lucru este valabil si la neoanele care functioneaza cu motaj electronic.

Link spre comentariu

La unele magazine ce comercializeaza componente electronice si altele ce tin de domeniu, am vazut ca aveau un spray pentru protectia montajelor electronice ce functioneaza in medii umede (formeaza o pelicula gen lac, dar se poate interveni usor pentru pentru dezlipiri/ lipiri de componente). Se poate aplica atat pe partea cu componente cat si pe cea cu trasee. Din pacate nu-mi amintesc acum tipul.

Link spre comentariu

s-ar putea sa se fi ars de la o supratensiune,varistorul incepe sa conduca si se arde siguranta :da daca transformatorul nu sta in mediu umed,spoturile pot sa stea in abur,sau cel putin asa ar trebui

Link spre comentariu

La unele magazine ce comercializeaza componente electronice si altele ce tin de domeniu, am vazut ca aveau un spray pentru protectia montajelor electronice ce functioneaza in medii umede (formeaza o pelicula gen lac, dar se poate interveni usor pentru pentru dezlipiri/ lipiri de componente). Se poate aplica atat pe partea cu componente cat si pe cea cu trasee. Din pacate nu-mi amintesc acum tipul.

spray-ul se numeste PLASTIK 70.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări