Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub bass vs incinta bass

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

Vizitator ge[]rge18

daca e sa am de ales intre un tub si o incinta cu bass reflex avand acelasi dif care ar suna mai bine pentru camera????? dar pentru masina?? avand in vedere ca cele 2 incinte sa fie calc bine in functie de par. T/s ai dif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

8

• Mircea Bartic

7

• Sharky

7

• m4xx

3

Top autori în acest subiect

Tubul nu e pt bas. Tubul e o aberatie. Daca prostia aia scoate bas, eu ma impusc. Nici pt masina nu e bun. Cutia clasica, paralelipipedica, e cea mai buna -pt casa. Pt masina forma poate varia.Cine spune ca tubul suna bine, sau ca majoritatea tuburilor "de bas" suna bine, ala e un individ care nu stie ce e ala bas.

Link spre comentariu

forma incintei nu prea conteaza, trebuie sa intelegi ca incinta trebuie sa asigure volumul intern necesar functionarii corecte difuzorului.nu exista diferenta intre o incinta paralelipipedica si un tub daca ambele au acelasi volum intern si aceeasi frecventa de acordaj (in cazul bass-refexului)culmea din punct de vedere al undelor stationare , tubul e mai bun :wink:

Link spre comentariu

Poate, nu te contrazic.Dar, eu tot ce am ascultat din categoria tuburi, nimic nu a sunat bine.Sunetul lor e "spart". Orice dif ai avea, parerea mea, ca pus pe un tub ar suna mai prost decat pus pe o cutie normala.

Link spre comentariu
si cum se calculeaza volum necesar unui DIF ???

in functie de parametrii T/S :wink:

Dar, eu tot ce am ascultat din categoria tuburi, nimic nu a sunat bine.

probabil tuburile acelea aveau un compromis - incinta mica, ca sa nu fie prea voluminos tubul, dar care a afectat raspunsul in frecvente joase.

Sau ai acultat doar tuburi facute dupa ureche cu difuri fantoma fara parametrii.

Orice dif ai avea, parerea mea, ca pus pe un tub ar suna mai prost decat pus pe o cutie normala.

din pacate parerea ta nu poate fi dovedita sub nici o forma. :wink:

Link spre comentariu

Eu am si tub si cutie .... si ..... tubu ..... e mai bun ... suna mai fain ... are un fel de ecou care iti infunda urechile pe langa bass-ul propriuzis care iti zguruie plamanii si inca cateva organe :lol: :lol: :lol: :lol: Tubu (eu ii zic "tun de bass" - ca asa imi place mie) e facut de o fabrica nu de un "mare mester" care a gasit un sul de hartie presata si a pus un dif in el - si e calculat bine si, implicit, suna bine :wink:

Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

adi...... io cred ca ai dreptate, dar iti spun drept ca si cutia propriuzisa iti infunda urechile asa cum zici tu ca face tubul ala dar cu conditia ca supapele sa fie bine calculate cat numarul, lungimea si diametrul lor.asa am si io 2 subwoofere cu dif de 150 w rms pe carcase paralelipipedice cu cate doua supape lubi de 10 cm si diam de 4,5 cm si vreau sa iti spun ca bubuie super si iti infunda urechile asa cum ziceai tu. daca le astup pe supape atunci iti zdruncina mai tare "organele in tine" ............ concluzia tot cutia este mai uzuala si mai buna mai ales daca ii bagi si vata sau lana in interior ca asa se aude mai fain...... daca vrei sa te convingi incearca ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări