Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OIRT/CCIR radio sovietic

Postări Recomandate

Vizitator vdrapaca

Multumesc mult pentru scala. Voi incerca sa o prelucrez putintel in Adobe, apoi ii voi da o printare pe folie transparenta. Daca voi fi multumit, voi lipi folia de o bucata de plexiglas si o voi monta la locul ei. Poate voi introduce si un carton mai gros pe margine ca sa ascund lumina de la led-ul de pe acul de acord. Rusii au o idee f ciudata cu led-ul acesta. Cat aparatul e pe MA si nu este acordat pe post, lumineaza tare si deranjant. Cand aparatul este pe post lumineaza foarte slab. Pe MF lumineaza puternic oriunde.

In legatura cu nelamurirea dvs, acel fir este firul de antena. Antena este trecuta mai intai prin blocul MF si apoi dusa la partea de MA. Cred ca pozele urmatoare sunt suficient de explicite.

Posted Image

Se vede firul cu pricina, care pleaca de la blocul MF si se duce la Intrarea de antena de la blocul MA.

Posted Image

Aici am pozat mai de aproape locul unde firul se conecteaza la blocul MA.

Nu-i asa ca BERAS este un aparat simpatic? Eu il vad mult superior lui SONG.

Va doresc bafta la cosmetizat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

11

• gigiones

7

• lebensborn62

4

• ZAMFIR RAZVAN

2

Simpatic e putin spus,doar ca e antiservice,pana nu am printat schema pe format A3 si nu am notat circuitele de alimentare si de formare tensiuni,nu am reusit mare lucru,numai ca daca as face o comparatie,as face-o cu Gloria de la noi,sunt cam de acelasi calibru,Song-ul e subtire,nu se poate compara cu Gloria,ce sa mai vorbim de Veras.Cum spuneam de la inceput,de un lucru ma bucur,ca nu a fost umblat in bobine,ca daca mai trebuia si sa aliniez FI pe MA si MF chiar ca ma lasam pagubas si nu-l mai cumparam.Cat despre LED-ul de pe acul indicator,varianta mea nu are asa ceva,are ac de scala si atat...nu am gasit nici macar urme ca ar fi fost si dupa, s-a dezafectat.M-am lamurit si cu inversatul tastelor,primele taste,cele de ON/OFF si UUS sunt pe cablaj dar sunt conectate ambele prin fire,de asta si-au permis sa schimbe la unele exemplare amplasarea.Inca nu m-am lamurit asupra performantelor,azi am prins postul local pe UM,si vreo cateva pe UUS,pe celelalte game doar zgomot de banda si atat...dupa ce voi termina cu reasezatul in carcasa,voi incepe cu reglajele,acum e prea imprastiat pe masa, si atunci cred ca ma voi putea pronunta,de altfel pe US cred ca doar seara sa se mai auda ceva,ca ziua din cate aparate am nu prind nimic pe US,chiar cu antena exterioara.Multumesc pt lamuriri,si succes.

Link spre comentariu

Salut,am terminat in sfarsit cu Veras-ul luat acum o saptamana,s-a nascut a 2-a oara,si e destul de viguros,ca aparat de radio,e specific schemelor rusesti,au sensibilitate si selectivitate buna,pe audio se descurca bine,desi o Glorie cu germaniu in final parca se aude mai cald,cu dinamica mai buna,cu trasul in norma vest,a avut dreptate d-l vdrapaca,e mai dificil un pic,nu se prea poate jongla cu tensiunile varicap,potentiometrul pt accord fiind acelasi pt MA si MF,daca se modifica valoarea max-min a tensiunii varicap(cum am facut la Delia,de ex.)se duc si posturile de pe celelalte game,a trebuit modificat doar din c-uri si bobine,dar colaboreaza,a intrat bine in norma CCIR.

Ca o concluzie,pt UUS e de preferat unul de-al nostru,de ex Gloria,in schimb pt US nu se pune la indoiala superioritatea Veras-ului,faptul ca US sunt defalcate in 5 game,il face net superior la usurinta acordului,plus ca datorita specificului schemei si stabilitatea e buna.

Cred ca se poate inchide topicul,nu inainte de a multumi celor ce m-au ajutat la finalizarea acestui proiect(daca nu e prea pretentios numit proiect)

P.S.mai stie cineva de unde se pot cumpara litere detasabile pt refacut inscriptionarile pe diverse aparate?

Poate vine cineva cu o idee,macar pe mp(mi-ar trebui tot pt Veras litere si cifre albe de 4 mm),ca sa nu mai arate asa cum e acum...

http://i40.tinypic.com/2q9yjdh.jpg

http://i44.tinypic.com/wkoffs.jpg

http://i40.tinypic.com/2v0cps7.jpg

http://i41.tinypic.com/20gnyg.jpg

Link spre comentariu
Vizitator AVAN

daca iti trebuie o carcasa pot sa te ajut eu si esti din iasi.iar ca sa il aduvi pe vest incearca sa ii schimbi filteru din blocul de uus sa ii pui unul de 5,5 in loc de 6,5 neu asa bam procedat swi merge bine nu intra total in banda dar anumite programe mergva rog datim si mie aceasta schema ca am si eu unul care face probleme si unul bun ce merge foarte bine dar in format acrobat reader

Link spre comentariu

uite schema in format jpg

http://i42.tinypic.com/y1pad.jpg

ramasese sa-mi dai mp sau sa intri pe mess,am crezut ca ai renuntat,ca nu m-ai cautat...

As vrea de la Veras macar panoul frontal inscriptionat,ca ala e sters la mine si e detasabil,restul e ok,filtrul nu trebuie schimbat se poate pune in paralel unu' de 5,5...iar pt incadrat in scala cu toate posturile,se modifica circuitul de intrare si oscilator local de pe UUS.

Link spre comentariu
Vizitator AVAN

MERSI PENTRU SCHEMA DAR NU PREA SE INTELEGE NIMIC.SI ZIMI SI MIE CE COMPONENTE MODIFICI MAI EXACT PENTRU BANDA DE VEST.LASAMI UN NR DE TEL SI TE SUN DACA VREI O CARCASA DE OKEAN

Link spre comentariu

Pai inca de la ultimul post ti-am dat mp...Eu dupa schema asta am lucrat,am printat-o pe format A3,si chiar daca anumite valori nu se inteleg prea bine, in ansamblu a mers,alta mai clara nu am.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

scoateti doua spire din cele doua bobine si in rest atat al meu merge bine iar cum spunea user ca r.r. gloria is mai bune categoric nu. eu am un selena 223(okean) si e marfa fata de gloria la toate capitolele :robustete,(a fost izbit jos si mai misca numai un colt spart) nu se strica claviatura alimentare de pe ah.(are mufa ,gloria nu are)selectivitate mai buna decat gloria

deci scoti cate doua spire de la fiecare in locul filtrului de 6,5 pui unul de 10,7 si in rest nu mai umbli ca acordul se face cu dioda varicap si deci nu mai trebe sa umbli prin condensatori (eu initial am scos spire numai din doua bobine (cum stai si te uiti la componente bobinele din coltul de jos dreapta in rest nu am umblat)

am sa revin cu poze

dar ce iti trebuie ca incerc eu sa te ajut ca am eu un okean desfacut pe la subsol ce nu imi trebuie binenteles si unul selena 223 bun (acelasi aparat dar sub alta denumire) ce nui de dat merge foarte bine si am sa revin sa-ti comunic la ce bobine din ukv am scos doua spire ca sa mearga pe 88-108 fara alta modificarePosted Image

daca platesti tu curieru iti dau si schema in format A3 asa cum o am si eu cu care m-am descurcat si l-am reparat pe al meu scala e un pic crapata dar prin lipire se rezolca si nu are banda de 16 m la acest okhean iti dau tot ce am de la el carcasa in rest e buna iar in legatura cu bobinele pe care trebuie sa le scoti doua fire sunt L2,L4.Eu sunt din iasi depinde de unde esti tu?

edit remus68 - ti-am editat postarile, grupindu-le! Nu este cazul sa faci postari consecutive, la citeva zeci de minute diferenta, discutind tu cu tine insuti!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

va salut, ! cam vechi postul..incerc eu o resuscitare punand o intrebare ! :rade: -pana la urma care este cea mai buna metoda de a aduce in banda CCIR 88-108 Mhz, un Okean 222 ??? multumesc anticipat .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări