Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru

Vizitator coco67

Postări Recomandate

Vizitator coco67

Salut tuturor.Am o problema am comandat un ampermetru de 0-50A cu gandu ca este digital mam trezit cu unul analogic lam defsfacut are niste rezistente cred ca un shunt si vreau sal modific sa fie 0-5A oare sa poate Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• zal

1

• yo9hnf

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

De regul? instrumentele au cel mult 100uAcc. Ca s?-i mic?orezi curentul m?surat, trebuie s? mic?orezi sec?iunea ?untului la 10%, prin t?iere sau pilire. Sau s? s? modifici divizorul care cite?te c?derea de tensiune pe ?unt, dac? are a?a ceva. Mai po?i s? folose?ti un amplificator.

Link spre comentariu
Vizitator coco67

Salut tuturor.Am o problema am comandat un ampermetru de 0-50A cu gandu ca este digital mam trezit cu unul analogic lam defsfacut are niste rezistente cred ca un shunt si vreau sal modific sa fie 0-5A oare sa poate.Am masurat rezitentele au 03,3ohmi Va multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator costinel_p

Salut tuturor.Am o problema am comandat un ampermetru de 0-50A cu gandu ca este digital mam trezit cu unul analogic lam defsfacut are niste rezistente cred ca un shunt si vreau sal modific sa fie 0-5A oare sa poate.Am masurat rezitentele au 03,3ohmi Va multumesc.

salut de unde l-ai cump?rat? :freaza:
Link spre comentariu

Prin '87 am avut nevoie de un apermetru de curent continuu care sa masoare pina la 20A pentru un redresor de incarcat baterii si nu am gasit decit unul de 200A, fabricat de AEM, cu ditamai suntul pe el. Am desfacut suntul original (nu mai stiu ce scria pe el si aparatul era oricum foarte sensibil), am luat vreo 2-3 metri de sirma de cupru cu diametrul de 2,5 mm (era izolata cu bumbac) si am bobinat vreo 30 de spire pe un dorn cu diametrul de vreo 3 cm. Am pus acest nou sunt in paralel pe instrumentul de masura si l-am inseriat la iesirea unui redresor industrial care avea ampermetru si care in acel moment avea ca sarccina niste acumulatori pe care ii incarca ; am eliminat din spire (prin scurtcircuitarea lor) pina cind cele doua ampermetre au avut aceeasi indicatie. Si acum folosesc acel redresor iar procedeul l-am mai aplicat de foarte multe ori. :da

Link spre comentariu

Prin '87 am avut nevoie de un apermetru de curent continuu care sa masoare pina la 20A pentru un redresor de incarcat baterii si nu am gasit decit unul de 200A, fabricat de AEM, cu ditamai suntul pe el. Am desfacut suntul original (nu mai stiu ce scria pe el si aparatul era oricum foarte sensibil), am luat vreo 2-3 metri de sirma de cupru cu diametrul de 2,5 mm (era izolata cu bumbac) si am bobinat vreo 30 de spire pe un dorn cu diametrul de vreo 3 cm. Am pus acest nou sunt in paralel pe instrumentul de masura si l-am inseriat la iesirea unui redresor industrial care avea ampermetru si care in acel moment avea ca sarccina niste acumulatori pe care ii incarca ; am eliminat din spire (prin scurtcircuitarea lor) pina cind cele doua ampermetre au avut aceeasi indicatie. Si acum folosesc acel redresor iar procedeul l-am mai aplicat de foarte multe ori. :da

Merge. Rezistenta mica sa fie!Dar vedeti dvs...daca "trageti" mai mult din sursa, prin Sunt trece curent mai mare....curent care duce la incalzirea lui. Cupru nu este bun pentru Sunt deoarece isi modifiza rezistivitatea cu temperatura. Pentru stabilitate se foloseste nichelina sau manganina . Nu treabuie neaaparat bobinat suntul ; daca este din manganina, poate fi de exemplu si o bara. Rezistenta lui e importanta.
Link spre comentariu

Ai dreptate yo9hnf : asa cum spui tu trebuie procedat de cine doreste sa faca un ampermetru de precizie. Mie mi-a fost suficient pentru aplicatia respectiva , dar atunci cind am facut ceva de precizie am utilizat manganina pe care o procuram din dezmembrarile unor aparate industriale inainte de a fi casate ... Ma rog... Alte vremuri ! :ewryt45w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări