Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator

valy

Postări Recomandate

Daca vrei sa fii ajutat raspunde la intrebarile alea unde doream sa ne spui valorile unor tensiuni masurate in anumite conditii. Spune macar tensiunea de alimentare in gol si cea la care ampliful incepe sa sune urit. Astept. :hamac

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valy

11

• remus68

11

• lorik199

5

• BF37

3

Top autori în acest subiect

Asta ai masurat pe firele care vin de la transformator ? Daca din transformator ies trei fire la placa poti incerca si urmatoarea varianta ca sa ne edificam : pune voltmetrul pe alternativ si fixeaza un fir al aparatului de masura la masa apoi pune pe rind celalalt fir al aparatului de masura pe firele care vin de la transformator si spune ce valori ai. Daca din transformator ies doua fire spre placa masoara intr-e ele si NU fata de masa (tot pe alternativ). Masuratorile le faci in cele doua situatii ce le-am spus mai sus : in gol si apoi cu semnal atunci cind incepe sa distorsioneze. Precizeaza cite fire ies din traf la placa. Ai grija sa nu faci vreun scurtcircuit si verifica aparatul de masura sa fie pe "volti" si NU pe curent (Amperi).

Link spre comentariu

din transformator direct nu are cum sa iasa PLUS si MINUS. Din transformator iese curent alternativ(C.A.) iar dupa ce se trece prin 2-4 diode sau o punte redresoare si 1-2 condesatori de filtraj se obtine curentul continuu(C.C.) aka ala cu PLUS si MINUS.

Link spre comentariu

valy,ti-am trimis kiturile alea de la Bazar de joia trecuta.Azi e o saptamana.Daca ti-ai rezolvat problema cu amplificatorul,sper ca ridici coletul de la Posta,da?Corectitudinea e baza pe forumuri.Daca te-ai mutat...incearca sa rezolvi problema,te rog.0745 675366 e nr.meu.Scuze ca postez aici,dar pe PM nu prea imi raspunzi...si nu imi miroase a bine.Daca ma insel,imi cer scuze.Numai bine.

Link spre comentariu

Valy fara suparare insa momentan nu prea ai ce cauta la aceasta sectiune, din postarile tale e clar ca esti f incepator asa ca iti sugerez sa stuidiezi cat mai amanuntit sectiunea incepatorilor, sa te apuci de luat documentatii dupa net sa studiezi cat mai bine tot ce tine de electronica, sa intelegi f bine diferenta dintre Curentul Continuu ( CC ) si Curentul Alternativ ( CA ), cum anume se obtine CC, ce rol au conzii intr-un montaj, ce este si cum functioneaza un tranzistor, acelasi lucru si despre rezistor si tot ce se poate despre acest domeniu foarte vast si abia dupa ce vei intelege cu adevarat cum functioneaza un amplificator te apuci si faci modificari si experimente insa pe amplifuri mai simple pentru inceput ca sa capeti experienta :freaza: .

Sa ai bafta. Mari@n :da

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări