Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cel mai simplu amplificator

Vizitator stefan88

Postări Recomandate

Vizitator stefan88

am doua boxe de 100 w(nu chiar reali nu sunt de firma) pe 8 ohmi si asa vrea sa fac un amplificator care sa sune bine nu neaparat f tare Care e cea mai simpla metoda? (sunt cam incepator)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

13

• remus68

7

• bolek

2

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dany_t

nu stiu ce buget ai pentru toata chestia asta , dar o sa ti dau un link cu un kit care ar putea sa te ajute , http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=4766

dupa cum vezi ai inclus si trafu si filtrarea si amplificatoru cu radiator montat cu tot.

iti mai trebuie o cutie in care sa le montezi , eventual un corector (poti gasi deasemenea si kit uri corector de ton tot la acelasi magazin http://www.adelaida.ro ).

acum la boxele tale nu stiu exact cum sta treaba , adica sunt montate in incinte cu tweetere si filtre sau pur si simplu difuzoarele.

Link spre comentariu
Vizitator stefan88

merci pentru link boxele sunt in incinte 2 difuzoare de 17 diametru si un twiter pe fiecare bugetul e cam restrans (boxele au costat mai putin decat kitul din link)

Link spre comentariu

Atunci i-a un amplif second hand , vezi ca la rubrica " Vanzari " vei gasi ceea ce-ti trebuie. Nu are rost sa te apuci sa faci un amplif cand iesi mai eftin daca cumperi unul second

Link spre comentariu
Vizitator dany_t

DACA AI UN TRAF DE PUTERE CUMVA (INTRE 150 SI 250 WATTI ) SAU MACAR TOLELE PE CARE SA IL BOBINEZI TU AR FI EXCELENT , PENTRU K LA UN ASTFEL DE AMPLIFICATOR CUM VREI TU TRAFU E FOARTE SCUMP SAL CUMPERI(120-180 LEI ) .POTI SATI MAI CONFECTIONEZI UN TRAF FOARTE BIUNE FOLOSIND IN LOCUL TOLELOR UN STATOR DE MOTOR (TOROIDAL).DACA POTI SCAPA DE PRETUL TRAFULUI CU AMPLIFICATORU POTI SCAPA MULT MAI IEFTIN, IN SPECIAL DACA ITI CONFECTIONEZI UNUL CU TRANZISTORI.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Silviu101

Ca sa nu mai deschid alt topic si imi cer scuze ca dau busna asa...dar in legatura cu kitul:http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=4766 merita cumparat?claritatea sunetului cum este?si din cate stiu eu tda7294 scoate doar 70 W nu 100 .As dori sa il cumpar dar mai intai vreu sa aud niste pareri:nas:

Link spre comentariu

am eu de vanzare un kit de amplificator format din:*2 kituri de amplificare cu tda7294*transformator toroidal de 300VA - 2 * 25V*2 condensatori de 10000uF / 40Vmai va trebuie un radiator si o punte redresoare si o cutie si v-ati facut amplificatorvedeti la rubrica vanzari / diverse de vanzare sunt poze cu piesele

Link spre comentariu

multumesc dar tousi eu as dori niste pareri despre kitul asta

E un kit obisnuit cu 2 tda7294... ( cu ceva probleme de bazaiala , de la traseele de masa , care trebuie rezolvate ulterior - specific kiturilor adelaida :aut: ) , dar e mult mai scump decat al colegului de forum...Ajungi mai ieftin decat la adelaida si daca ti-l faci tu...
Link spre comentariu
Vizitator kidx

Salut! Sunt nou pe forum si am o intrebare care ma "macina" mai de mult :Am citit aici ca tda 7294 scoate 70W, am si eu un kit facut de un electronist cu acesti finali(tda7294) si ma intrebam de mult cam ce putere aprox. scoate.M-as mira sa scoata acei 70W de care am auzit aici pentru 40 ron cat am dat pe el acum 1an.Deci, este in stare amplificatorul meu sa scoata 70w? P.S. :mentionez ca se cam incalzeste si de aceea i-am atasat un cooler de pc deasupre finalilor care oricum sunt atasati de un radiator de Al maricel. :freaza: multumesc .

Link spre comentariu

Salut! Sunt nou pe forum si am o intrebare care ma "macina" mai de mult :Am citit aici ca tda 7294 scoate 70W, am si eu un kit facut de un electronist cu acesti finali(tda7294) si ma intrebam de mult cam ce putere aprox. scoate.M-as mira sa scoata acei 70W de care am auzit aici pentru 40 ron cat am dat pe el acum 1an.Deci, este in stare amplificatorul meu sa scoata 70w? P.S. :mentionez ca se cam incalzeste si de aceea i-am atasat un cooler de pc deasupre finalilor care oricum sunt atasati de un radiator de Al maricel. :freaza: multumesc .

Puterea de iesire a oricarui amplificator poti sa o masori si tu, in felul urmator: - conectezi in locul difuzorului o sarcina artificiala rezistiva de valoare egala cu impedanta de sarcina a amplificatorului (4 sau 8ohmi) care sa suporte cel putin puterea pe care o estimezi ca ar scoate-o ampliful; - aplici la intrare un semnal sinusoidal corespunzator cu nivelul prescris pt ampliful respectiv; - cu un voltmetru de curent alternativ masori tensiunea pe rezisrenta de sarcina.Puterea de iesire se afla simplu aplicand formula P = U patrat/R. Adica daca tensiunea este 20V de ex si rezistenta de 4ohmi, puterea este (20 x 20)/4 = 400/4 = 100W; precizez ca formula este valabila daca tensiunea e masurata in valoare eficace (Vef) asa cum masoara in mod obisnuit un voltmetru de ca.Daca masuram tensiunea in valoare de varf (Vv) formula devine P = U patrat/2R.E adevarat ca este destul de dificil sa-ti faci o rezistenta de exact 4 (8) ohmi care sa poata disipa 100W dar daca esti pasionat merita, ca doar n-o faci pt o singura masuratoare...
Link spre comentariu

Problema e ca la nici un amplificator de fabrica nivelul semnalului aplicabil la intrare nu e EXACT cel precizat in datele tehnice pentru obtinerea maximului puterii sinusoidale. Ca sa fie justificabila necesitatea aplicarii la intrare a unui semnal sinusoidal e neaparat necesar vizualizarea semnalului de la iesire cu un osciloscop pentru a observa cu exactitate de unde incep sa apara limitarile. Aceea e puterea sinusoidala (uneori i se spune "continua", "true RMS" sau putere nominala) si este jumatate din puterea maxima eliberata de un amplificator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări