Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere dif subwoofer pt casa

costy

Postări Recomandate

Daca vrei sa le lovesti cu un AV400 , trebuie sa fi atent la volum , sigur nu tine nici unul dintre ele atata putere. Focal nu e mai scump (l-am gasit la 270 lei ), si e mai calitate decat celelalte 2.Pioneer e destul de sensibil , e la un pret acceptabil , si va suna destul de bine , dar nu pe orice gen de muzica.GroundZero e la pret bun , dar nu-i place sunetul la volum mic , are randament mai scazut , de aceea invie doar la nivele de volum ridicat.Nu stiu la ce te-ai hotarat tu dar asigurate ca ai parametrii T/S , altfel nu te poti apuca de cutie.Alege si arata-ne si nouna rezultatul ( cutia , impresii, etc)

inca incerc sa ma decid(focal e in topul preferintelor pana acum)muzica va fi in general trance,mai rar un hip hopo incinta la pioneer cam cati litri sa aiba?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

17

• BF37

8

• ari_panterra

4

• radue

3

Top autori în acest subiect

s-a mai marit bugetul(insa as prefera sa ma limitez la cei 300lei) si mi-a mai sarit in ochi: hifonics brutus b12d2 printre altele.

ar merita diferenta de bani intre brutus si focal/pioneer in ceea ce priveste sunetul?

La pioneer tot nu gasesc parametrii

Link spre comentariu

Am cumparat focalul pana la urma.

Acum trebuie proiectat incinta,un punct de plecare sunt chiar exemplele date de fabricant

cateva poze cu difuzorul in cauza

racire bobina

Posted Image

bobina

Posted Image

comparatie cd

Posted Image

detaliu dustcap

Posted Image

spate

Posted Image

detaliu membrana

Posted Image

lateral

Posted Image

Link spre comentariu

Frumoasa jucarie, ce nu-mi place la ea sunt firele leonice, daca erau itretesute in suspensia aia de panza de la baza difuzorului era ceva asa cred ca or sa cedeze cu timpul daca o sa folosesti difuzorul la limite, oricum este o parere.

Link spre comentariu

Frumoasa jucarie, ce nu-mi place la ea sunt firele leonice, daca erau itretesute in suspensia aia de panza de la baza difuzorului era ceva asa cred ca or sa cedeze cu timpul daca o sa folosesti difuzorul la limite, oricum este o parere.

sunt unele dintre cele mai rezistente fire leonice,f bune pt difuri de subwoofer de pana la 1kw.sunt tesute si rasucite peste suportul textil de sustinere din centrul lor.macar de ar avea toate difuzoarele asa fire.
Link spre comentariu

ce ma intriga este portiunea de bobina care se vede in poza. Ce rol are aceasta? de a disipa caldura? un rol functional in motor nu prea gasesc.Va mai dura ceva timp pana il voi proba pt ca ampliful inca nu e gata iar asupra incintei nici nu m-am hotarat.Momentan l-am pus pe un amplif de 10 w si pe o combina de vreo 40w si abea daca se misca .Un detaliu interesant zic eu,este garnitura de cauciuc care este pusa pe marginea difuzorului pt etansare(nu se observa prea bine in poze confundandu-se chiar cu marginea in care sunt gaurile de prindere)

Link spre comentariu
ce ma intriga este portiunea de bobina care se vede in poza. Ce rol are aceasta? de a disipa caldura? un rol functional in motor nu prea gasesc.

Va mai dura ceva timp pana il voi proba pt ca ampliful inca nu e gata iar asupra incintei nici nu m-am hotarat.

Momentan l-am pus pe un amplif de 10 w si pe o combina de vreo 40w si abea daca se misca .

Un detaliu interesant zic eu,este garnitura de cauciuc care este pusa pe marginea difuzorului pt etansare(nu se observa prea bine in poze confundandu-se chiar cu marginea in care sunt gaurile de prindere)

/quote]

Ia da un ochi pe aici: viewtopic.php?f=4&t=14183 si in documentul ala o sa vezi de ce e sarma in afara.

Link spre comentariu

daca tot vrei difuzor auto incerca JL audio - daca totusi vrei ceva de casa cu fidelitate mare incerca perless 30 cm sau dayton rss315 sau modelu de 25cm merg in cutii foarte mici - si la 400w se preteaza la fix . doar ca pretul este ceva mai mare decit la cele prezentate

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ai puteat sa rotunjesti colturile pe interior ( prinzi fasii inguste de pal dea lungul imbinarilor, formand un triunghi cu laturile incintei), pt un sunet mai placut si pt eliminarea stresului asupra imbinarilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări