Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere dif subwoofer pt casa

costy

Postări Recomandate

m-am gandit sa folosesc dfuzoare auto pt ca au incinte relativ mai mici si pretul este mai mic

M-am orientat dupa spl,putere si diametru:

spl sa nu fie mai mic de 91,(stiu ca probabil nu e real dar asta e)

puterea sa nu fie mai mica de 250w

iar diametrul minim 25cm

pret: maxim 300lei

Mai jos lista cu candidatii

MUTANT

Ground Zero

JBL

Focal

Infinity

Pioneer

Daca aveti alta recomandari in banii astia (nu neaparat dif auto) fire away.

Amplificarea va fi realizata cu un av400

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

17

• BF37

8

• ari_panterra

4

• radue

3

Top autori în acest subiect

De departe FOCAL ! :da , sant renumiti ca producatori de difuzoare audiophile Hi-Fi , restul produc mult prea multe serii de echipamente audio entry level . Parerea mea !Ai putea sa mai aruci o privire si la DLS , au difuzoare foarte bune. :da

Link spre comentariu

este de luat in considerare desi puterea pare cam mica;amplificatorul folosit cred ca il stie toata lumea: 270w/8ohm si appx 400w/4ohm(in realitate va fi mai putin pt ca va fi usor subvoltat(cam cu 5v/ramura) daca nu gasesc un traf fixPs: pio vad ca e free air.. asta ce impact are asupra dimensiunilor incintei?

Link spre comentariu

din cate stiu ar trebui o incinta cu vol mai mare ca VAS al difuzorului deci ar rezulta o incinta cam mare :(94 db are si focal dar are puterea mai mica... Are cineva vreunul din difurile mentionate de mine?

Link spre comentariu

jbl,infinity si pioneer mi-au trecut prin mana(jbl si infinity exact acelasi modele,pioneer un model anterior acestuia).la jbl si infinity o sa ai probleme cu firele leonice(defect general la difuzoarele grupului harman,incadrate in segmentul acesta de pret),cu pioneer prefer sa lucrez datorita fiabilitatii mai ridicate,iar difuzorul pioneer mentionat ca mi-a trecut prin mana a ajuns pe un bmw serie 5 din 92 ,montat pe polita din spatele banchetei,avand ca incinta tot portbagajul(avantajul free to air),nu inainte de ai proba ''muschii'' in incintele unui sub jbl(cred ca gto 1204 br,cred,nu mai stiu exact modelul)si in ''tubul'' unui jeg de blaupunkt,iar cu ambele incinte cam depaseau performantele difuzoarelor din incintele respective(blaupunkt,mult peste),insa cu tubul(volum mai mare)dadea mai bine din el.eu unul nu recomand difuzoare auto pt casa,mai ales cu diametru mare si modele low cost,iar cum vrei tu sa-l hranasti cu ipa 400,e ca si mancat difuzorul,oricare dintre ele(ca doar nu pui ditamai ampliful si o sa-l ti la 50% din putere),dar,tu sti mai bine.....succes!

Link spre comentariu

deci ar ramane pioneer focal mutant Ground zeroDespre mutant nu am auzit nimic si puterea mi se pare cam s.f. Focal stiu ca e firma serioasa dar fiind un model mai low cost iara nu stiu ce sa zicGround zero am auzit ca ar fi bune dar am auzit si zvonuri ca nu mai sunt ce erau odataIn legatura cu ampliful: prefer sa fie mai puternic decat sa imi bage distorsiuni ;cu puterea limitam noi cumva .Nu am ales difuri pro pt ca au nevoie de incinte mai mari si din cate am inteles in camere mici nu se aud tocmai bine . Iar difuzoare de casa la puteri apropiate ma rup la bani.

Link spre comentariu

Daca vrei sa le lovesti cu un AV400 , trebuie sa fi atent la volum , sigur nu tine nici unul dintre ele atata putere. Focal nu e mai scump (l-am gasit la 270 lei ), si e mai calitate decat celelalte 2.Pioneer e destul de sensibil , e la un pret acceptabil , si va suna destul de bine , dar nu pe orice gen de muzica.GroundZero e la pret bun , dar nu-i place sunetul la volum mic , are randament mai scazut , de aceea invie doar la nivele de volum ridicat.Nu stiu la ce te-ai hotarat tu dar asigurate ca ai parametrii T/S , altfel nu te poti apuca de cutie.Alege si arata-ne si nouna rezultatul ( cutia , impresii, etc)

Link spre comentariu

pai in topul preferintelor ar fi focal apoi pioneer si in sfarsit GZin pdf-ul focal sunt suerate si incinte atat sealed cat si vented pt ele fiind dat si tipu de bas redat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări