Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer auto matiz

Vizitator marius90

Postări Recomandate

Vizitator marius90

Dupa cum spune si tiltu cu siguranta incerc sa fac ceva greu, mai ales ca nu vreau in porbagaj, care este deja destul de mic. Am un amplificator kit de la adelaida, http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=38 , care e destul pentru cat am nevoie. Pe spate am doua boxe ovale de 9", 80w rms si se aud impecabil cu amplificatorul. Pentru subwoofer am 2 boxe peiying de 6.5", http://www.peiying.pl/speakers_en/py_ay620ca1. Am facut o tentativa de incinta, cel putin una care sa intre sub scaunele din fata perfect si scoate un bass destul de bun dar slab calitativ, fiind din parchet laminat cu pal. Ca dimensiuni incinta are H4.3"xW14"xL13" si intra la fix. As dori niste sfaturi pentru o incinta la dimensiunile astea, care sa se auda cat mai bine. Eu ma ganedam la ceva double vented, cu difuzorul pus oblic in incinta. Astept pareri, multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

8

• Dr.L

1

• ari_panterra

1

din pacate difuzoarele tale nu sunt pentru subbwofer .. dupa cum ne indica si site-ul pus de tine " Frequency response: 65Hz - 20000Hz " mai bine cauti ceva dif de subbwofer de 8" sau 10" ce sa mearga intro incinta cat mai mica si il pui pe o laterala a portbagajului.

Link spre comentariu
Vizitator marius90

da, stiu k au frecventa cam mare da pot sa i-o modific din amplificator si totusi suna curat fara incinta. Le-am primit de la cineva si scrie pe ele ca sunt de subwoofer. Eu ma gandeam la ce as putea sa fac cu ele asa. Am atasat o schema, rog pareri.

Link spre comentariu

ceea ce vrei tu sa faci se numeste incinta band pass de ordinul 6,care este recomandata pt astfel de difuzoare(nu sunt subwoofere,iar incinta,dupa cum spune si numele ei ,favorizeaza doar frecventele joase),dar dupa cum spunea si ionut,cauta alte difuzoare ca astea sunt petarde,si mare branza nu o sa iasa.succes!

Link spre comentariu
Vizitator marius90

ok, ms. O sa incerc sa le pun pastea in usa si sa caut altele pt sub. Recomandati ceva mic si ieftin? ideea era ca au adancimea mica. Si oricum spre surpinderea mea, chiar scot foarte bine, cutia nu rezoneaza cum trebuie

Link spre comentariu
Vizitator marius90

revin cu o alta problema pe acelasi subiect. Nu prea am fost lamurit pana acum. Am inteles totusi ca nu are rost sa incerc o incinta band pass care sa-mi intre sub scaun in locul celei sealed care o am si se aude urat. As putea sa le montez pe cele de 6.5 in usa, cu inel, bineinteles, in paralele cu cele de pe spate. buun. Atunci as vrea sa stiu daca pentru subwoofer, imi permite amplificatorul sa montez un singur difuzor pe cele 2 iesiri, in punte. si daca da, ce difuzor sa pun? imi trebuie tot ceva mic

Link spre comentariu

priveste datasheetul de la integratul folosit in acea mini statie de amplificare .... TDA8571J acesta are 4 iesiri fiecare deja in punte pentru a obtine puterea pe care o scoate, care e mai mica de 40 W oricum, dupa cum zice si producatorul:"Po(max) maximum output power THD = maximum; Vi = 2 V (p-p) square wave- 40W" adica scoate 40 W pentur 2 volti varf la varf si semnal dreptunghiular la intrare.Puterea reala este mai degraba: "Po output power: THD = 0.5% tipic 19W, sau la THD = 10% tipic 26W" si aceste 2 valori pentur 13.7 volti alimentare.Asadar nu poti pune in punte 2 amplificatoare care sunt deja puse in punte, decat in anumite situatii speciale date de integratele folosite(de exemplu TDA7394, variante punte/paralel), dar aceasta nu e una din ele.

Link spre comentariu
Vizitator marius90

priveste datasheetul de la integratul folosit in acea mini statie de amplificare .... TDA8571J acesta are 4 iesiri fiecare deja in punte pentru a obtine puterea pe care o scoate, care e mai mica de 40 W oricum, dupa cum zice si producatorul:"Po(max) maximum output power THD = maximum; Vi = 2 V (p-p) square wave- 40W" adica scoate 40 W pentur 2 volti varf la varf si semnal dreptunghiular la intrare.Puterea reala este mai degraba: "Po output power: THD = 0.5% tipic 19W, sau la THD = 10% tipic 26W" si aceste 2 valori pentur 13.7 volti alimentare.Asadar nu poti pune in punte 2 amplificatoare care sunt deja puse in punte, decat in anumite situatii speciale date de integratele folosite(de exemplu TDA7394, variante punte/paralel), dar aceasta nu e una din ele.

bun, deci ce-mi recomanzi sa fac? band pass, minimalizat, cu difuzoarele kre le am :-? sau sa sacrific o iesire de sub
Link spre comentariu

ideal ar fi sa folosesti difuzoarele pe care le ai in usi in combinatia cu amplificatorul pe care il ai, iar pentru sub sa cumperi un difuzor mai potent, ceva de 10" daca gasesti, si sa ii faci un bass reflex de vro 20 .. 30 de litri pe care sa il pui in portbagaj, impreuna cu un amplificator capabil de cel putin puterea difuzorului.cat loc ai in portbagaj?

Link spre comentariu
Vizitator marius90

ideal ar fi sa folosesti difuzoarele pe care le ai in usi in combinatia cu amplificatorul pe care il ai, iar pentru sub sa cumperi un difuzor mai potent, ceva de 10" daca gasesti, si sa ii faci un bass reflex de vro 20 .. 30 de litri pe care sa il pui in portbagaj, impreuna cu un amplificator capabil de cel putin puterea difuzorului.cat loc ai in portbagaj?

30x20x25 as putea sa sacrific maxim
Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic .... mai bine optezi pentru niste coaxiale mai potente in bas, daca nu esti multumit de cum se simte acuma, si pui pe ele un amplificator sanatos in 2 canale. Oricum masina e monovolum si un subb care intradevar ti-ar ocupa tot portbagajul nu stiu cat ti-ar fi de folos la un volum decent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări