ALEKS Postat Mai 7, 2005 Partajează Postat Mai 7, 2005 Intentionez sa fac un contor digital de banda pentru magnetofonul Rostov 105 S-1. Cerintele ar fi: consum redus de curent si dimensiuni reduse ale placii de sticlotextolit. Am ajuns la concluzia ca s-ar putea cu un PIC. In domeniul programarii, ma pricep la ASM, dar numai programarea procesoarelor x86, deci la PIC-uri sunt mort. Am gasit un compilator Pascal aici si mi se pare bine elaborat, iar cunostinte de Pascal am indeajuns sa creez programe destul de complexe; nu ar fi aceasta o problema. Ce m-ar interesa pe mine: 1. Ce PIC sa aleg (intrucat nu am mai lucrat cu asa ceva); 2. Eventual o schema de programator (daca stiu PIC-ul, caut si schema...); 3. O schema de principiu pentru aplicatia mea; mentionez ca as dori sa utilizez un VFD cu 4 digiti (facut la comanda) sau in cel mai rau caz, elementi cu 7 segmente LED, miniatura; nu am idee cum ar trebui sa arate o astfel de schema utilizand un PIC (spre exemplu cu integrate consacrate CD40xx am idee, pentru ca am mai realizat asa ceva, dar iese stufos). Multumiri anticipate. Link spre comentariu
Vizitator ozy Postat Mai 8, 2005 Partajează Postat Mai 8, 2005 Salut.Rezolva mai intai partea mecanica (traductorul si fixarea lui-trebuie sa scoata doua semnale in quadratura)si apoi iti dau eu o schema cu 16F84.Daca nu te descurci cu softul te ajut eu gratis.Spor la treaba! Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 8, 2005 Autor Partajează Postat Mai 8, 2005 Salut!M-am gandit si eu la PIC16F84A, mai ales ca are si registri si ROM "incapator". Ma gandesc la 4 elementi 7-segment LED, cu catod comun, fiecare conectat in PortA iar anozii sa fie legati in PortB (RB1, RB2, etc.).Partea de soft o stiu in limbaj Pascal; poate ar mai trebui retusata pe alocuri (deja ocupa cca. 60% din ROM, dupa statisticile compilatorului). Despre asta mai tinem legatura.Am mai studiat problema si am ajuns la urmatoarea concluzie: PIC-ul va trebui sa numere crescator cand primeste 0 logic pe o intrare, si descrescator cand primeste 1 logic pe alta intrare si sa fie oprit cand (aici nu stiu exact ce semnal ofera controller-ul magnetofonului) e 0 logic si 0 logic sau 1 si 0 in acelasi timp, nu stiu exact (ma voi documenta). Aici pur si simplu nu am idee cum sa scriu codul.Cat despre traductor, inca nu am idee cum va fi (senzor electromagnetic, optoelectric, etc.). Oricum ar fi, va oferi impulsuri (tac, tac, tac... dupa cum se rotesc bobinele de banda).Voi incerca sa postez o schema electrica dupa cum am gandit-o eu si mai continuam dezbaterea.PS: Am gasit schema de programator NOPPP. O voi construi si voi incerca sa incarc softul in PIC. Astept si schema ta de aplicatie pentru contorul de banda. Link spre comentariu
Sica001 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 ai reusit cu contorul ? Ma intereseaza si pe mine partea cu sezorii daca se poate. Sica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum