geordy Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Am niste probleme cu acea placa(Creative Sound Blaster) a carei conexiune se face prin usb . Cand bag cablul in usb apare "the device malfunctioned and windows does not recognized it- usb device not recognized". Am incercat sa reinstalez driverele; sa ii dau disable si pe urma enable(din device manager),m-am dus la altcineva care avea pc si la fel aparea, deci cam tot ce puteam face dpdv al softului am facut, probabil ar fi vreo defectiune hard? Va rog sa imi spuneti si opiniile dvs. Pozele sunt mai jos; subliniez ca nu a fost trantita sau tratata necuviincios in vreun fel; Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Incearca cu drivere versiuni mai noi ca asa am patit si eu cu multe periferice. Link spre comentariu
geordy Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 Am reincercat mai inainte din nou... tot nu merge. In primul rand nu o recunoaste ca o placa audio, de fapt nu recunoaste deloc device-ul; nu o mers un program care rezolva problemele de compatibilitate si nici pt driver. Poate sunt intrerupte niste contacte? Link spre comentariu
junior Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 Incearca cu un live-cd de Linux gen Slax Ubuntu sau altceva .In Linux usb-ul nu face atatea mofturi .Asta pentru a verifica daca placa functioneaza sau nu. Link spre comentariu
whitesnake Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 Incearca cu un live-cd de Linux gen Slax Ubuntu sau altceva .In Linux usb-ul nu face atatea mofturi .Asta pentru a verifica daca placa functioneaza sau nu.verifica cablul usb, s-ar putea sa aiba contacte oxidate sau intreruperi. pe ce usb ai incercat sa o instalezi? usb1 sau usb2? Link spre comentariu
geordy Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 Pe usb2 ca placa are nevoie de o alimentare. Cablul este verificat; azi am dat cu spray de contacte la capete(crezand ca poate s-a oxidat ceva) si tot nu :sparge:Later edit: cel de la care am primit-o mi-a spus ca s-ar putea sa fi fost scapata pe jos sau bruscata cumva Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 Poti sa spui, te rog, ce scrie pe condensatorii electrolitici?Daca cumva scrie "G-Luxon" sau 'GSC" ma tem ca acolo e buba.Sunt criminali astia de la Creative, branza buna in burduf de caine, cipuri performante, componente pasive de radio la 3,8 RON. Ar putea sa bage niste OSCON sau polymer, la cati bani vor pe placile lor de sunet. Link spre comentariu
geordy Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 Pe astia mari (i-am incercuit in rosu) scrie intr-adevar Luxon la 20uF, 25 V . Pe astia mici (toti) scrie Jamicon (cei incercuiti in albastru). Daca de la ei se trage (cel putin aia luxon) atunci se poate intelege moartea subita a acestei placi. Chiar cum o fost tratata o functionat fara probleme cam 3 ani (are macar atat pentru ca a fost luata de atatia ani) pana acum vreo 3 luni. Link spre comentariu
nelu57 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 ....cel de la care am primit-o mi-a spus ca s-ar putea sa fi fost scapata pe jos sau bruscata cumva...Sau de la el ar fi a?a ...?i a zis a?a ca ?i cum ar fi de la tine....Sigur !!! trasee multistrat întrerupte...crezi c? se mai merit? osteneala ...???!!! Link spre comentariu
geordy Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 O sa scot conzii mari sa vad daca ei sunt de vina. Merita sa incerc. Daca tot nu merge se poate sa fac un DAC cu CI din placa asta? Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 O sa scot conzii mari sa vad daca ei sunt de vina. Merita sa incerc. Daca tot nu merge se poate sa fac un DAC cu CI din placa asta?Daca spune ca nu recunoscut device-ul pe USB, eu as incerca sa vad cum stau cu tensiunile de alimentare ale CI-urilor pe placa. Mai mult ca sigur s-a intamplat ceva cu nivelele de semnal pe portul USB. Am patit-o cu o impimanta care nu mai vroia sa se declare "USB printer". Cand am masurat tensiunile de alimentare am descoperit ca pe ramura de 5V aveam un vant pe la 2.8V. Mergand pe alimentare am descoperit un cond de filtraj (0.1 uF) de pe langa un integrat care se comporta ca un rezistor de 30 ohmi. Chestia e ca acel condensator mi-a ars si stabilizatorul in comutatie de 5V. Deci, inainte de a purcede la demontarea placii as verifica starea stabilizatorului de pe langa conectorul de alimentare si apoi as verifica ce tensiune apare pe condensatoarele care filtreaza tensiunea de alimentare a CI de pe placa.BAFTA! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum