Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cruce de farmacie cu leduri

Postări Recomandate

Salutare electronisti !Am o mica problema. Am un amic care are o farmacie mai mititica intr-un sat si ar vrea sa ii pun si lui o cruce de farmacie cu led-uri ca sa fie si el mai cu mot in in satucul respectiv. Am cautat eu pe net una , alta si nu am gasit nici o schema sau soft. Este pe aici cineva care ma poate ajuta cu o schema si ceva soft ?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

3

• remus68

2

• ratza

1

• NumLock

1

Top autori în acest subiect

Pai nu stiu man ! Omul nu vrea ceva foarte complicat .Si o matrice de 8x8 a 5 module de 8x8 ii este suficient ca ii pot pune leduri din alea mari.De miscat nu stiu ce sa zic ? Ideal ar fi da ar putea arata data si ora.Daca nu , macar sa ii deseneze sigla de farmacie sau sa deseneze o cruce in alta cruce.Nu are ceva predefinit.Daca se poate numele farmaciei ar fi excelent.Omul e de la tara si iti dai seama ca e buget limitat.Imi este prieten si a vazut ca ma ocup de faze cu leduri si m-a intrebat daca il pot ajuta ca da si el o gasca / o curca / o gaina ceva. Iti dai seama ca nu o fac ptr asta. Mai mult pentru experienta si ca sprijin ptr acest amic. Omul a venit de la Bucuresti la tara ca nu isi mai putea tine familia la Bucale. Din pacate , unii nu o duc asa de bine. Din ce a vandut acolo a bagat toti banii in farmacia asta si spera sa mearga ceva mai binisor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

:smt117 Fa-i un astabil simplu cu tranzistoare alimentat pe la 12..24V, si utilizezi grupuri de LED-uri conectate serie-paralel, rosii la un tranzistor, verzi la celalalt .(pui eventual niste tranzistoare cu Ic de pina la 1A) . Aranjezi LED-urile in forma dorita. Daca-ti da rate mute nu le taia - lasa-le sa-ti faca oua. :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Dau si eu o idee de a face reclama fara microcontroler (old times style) .Daca vrei sa faci 5 module a cate 8x8 leduri la partea de comada poti incerca varianta cu multiplexor si eprom.Un eprom obisnuit are 8 linii de date, care le folosesti pentru liniile modulelor, iar modulele tale vor avea 8 coloane pe modul a cate 5 module = 40 coloane.Vei folosi 40 de adrese dintr-un eprom pentru o imagine intreaga.Rotunjind vei avea 64 de adrese adica 6 biti la numaratorul multiplexorului.Dintr-un eprom de 2kB raman 64 de imagini distincte pe care le poti creea in memoria eprom-ului,folosind un al doilea numarator.Imaginea o creezi in eprom adresa cu adresa,bit cu bit.@viocosti: sunt 2 metode de a schimba culoarea in functie de gama de culori necesara.Daca vrei numai nuante de rosu-galben-verde, poti folosi leduri duble rosu-verde.Alternand polarizarea led-ului la mai mult de 10 Hz obtii galben.Daca vrei full color atunci foloseste leduri RGB sau 3 led-uri rosu,verde,albastru pentru un pixel (punct) de imagine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator viocosti

Multumesc mult pentru sfat @ The Stressmaker! Intre timp am mai intrebat si alte persoane, ca sa imi fac o idee si am ajuns la concluzia ca varianta ta este cea pe care o voi folosi. Am intarziat putin cu punerea ei in practica, am avut niste probleme, dar acum totul este ok si ma apuc de treaba. Mersi inca o data!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări