paul14 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Acum ceva timp am facut un subwoofer cu difuzor no-name, fara parametrii cu o cutie mai mult la plesneala, clonata dupa un sistem ce parea ca are caracteristici asemanatoare. In acel topic am fost si apreciat pt munca pe care am depus-o, cu ocazia asta le multumesc acelor persoane, dar si criticat pt ca vruiam sa fac relativ bun pe nevazute. Am ascultat oarecum sfaturile primite acolo, iar acum vreau sa schimb subwoofer-ul respectiv si sa fac ceva cu parametrii. Nu vreau ceva de putere foarte mare, ci doar sa coboare cat mai bine in frecventa. Dupa ceva cautari m-am oprit la acest difuzor: http://www.schlotzhauer-versand.de/prod ... 3306&ad=pr Mie mi se pare OK. Daca si voua vi se pare bun, atunci rog pe cineva priceput sa-mi calculeze o incinta(nu ca mi-ar fi lene sa iau bas box, dar nu am experienta necesara). Multumesc. Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 E bun dar nu cred ca-ti va conveni faptul ca are litraj asa mare ( 235 L ). Am calculat o incinta de 100 L si bass-reflex de 100 mm diagonala , acordat la 36Hz si a iesit destul de bine ... Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 Multumesc mult BF37 pt. ajutor, dar am o mica problema la incinta respectiva, si anume dimensiunile. Eu vreau sa pun sub-ul in locul urmator, care arata cam asa: Am calculat si eu o incinta care ar intra in locul acela si a iesit asa ceva: Portul de aer ar avea diametrul 10 cm si lungimea 20. A iesit ceva bine sau pot sa ma las de simulari? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 intre 50 si 100hz e destul de liniar graficul deci e destul de bine,dupa mine Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 e bine dar modifica frecventa de rezonanta la 36-40Hz, ca nu ai nevoie de 29 Hz ( e prea jos si fara castig prea mare ) Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 30, 2009 Autor Partajează Postat Mai 30, 2009 daca pun Fb 36Hz si las aceleasi dimensiuni, atunci am F3 36,11 Hz si un castig de vreo 2db pe la 60Hz, in rest graficul e cam acelasi.Am vazut la "lista cu piese" ca da si dimensiunile placilor, dar putin modificate...acum imi cam prind urechile, sper ca la imbinare sa nu fac la fel Link spre comentariu
CBI Postat Mai 30, 2009 Partajează Postat Mai 30, 2009 difu este un wofer entry level care nu se preteaza in nici un caz la subwofer,cauta altceva.ARe 45w rms si 3,5mm xmax,iar spl-ul nu este dat pt subbas.Nu este nici potrivit pt un bas calitativ in bas reflex.O sa muncesti degeabaBF37,cum e cu diagonala aia la tubul de acord Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Pai nu e o minune difuzorul dar la ce pret de achizitie are ( 63,75 Lei ) ..... , e totusi de firma si pt camera e suficient . Bassreflex-ul , la varianta calculata de mine are diagonala de 10cm si adancime de 6,7cm ( asa cum a iesit din program ) Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 1, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2009 Cum a zis si BF37 nu e cine stie ce minune, dar analizand din mai multe puncte de vedere(pret, putere, aplicatie, performante, cerintele mele) se cam potriveste. Ca incinta o sa o fac pe cea calculata de mine, dar cu precizarile lui BF37, adica Fb 36Hz=> tub cu diametrul de 10cm si lungimea de 97mm.Acum ca am hotarat cum ramane o sa incep sa achizitionez cele necesare:dif, pal, mocheta etc.PS: parca se zicea diametrul tubului nu diagonala tubului Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Un moment de neatentie Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 difu asta are ebp 41,sunt sanse ridicate sa nu sune bine in br,si sa te alegi cu multa munca pt 70 de lei cat costaincinta incearca sa o faci din mdf ,pal-ul are coloratii mai mari(da,audibile,nu,nu se rez in totalitate cu ranforsari)eticheta aia cu monacor pe el nu inseamna firma,este o chinezarie ordinara la acest pret si nu exista nici o garantie,mai ales cu 45w specificati pe fatza si destinatia de rigoare Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2009 O sa renunt la acest proiect pt. ca pretul difului a crescut spectaculos de la 63 lei la 212 lei Cred ca o sa-mi iau un blue tech la care cica sunt trecuti si cativa parametrii si gata.Multumesc mult celor care m-au ajutat si cred ca o sa mai intreb tot aici daca mai intampin probleme. Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2009 Stie cineva Xmax la acest difuzor: BlueTech EW-08 PRO ? Am gasit pe un site cam toti parametrii, mai putin Xmax si as avea nevoie de el ca sa-i calculez o cutie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum