Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer de camera - Pareri pro si contra despre difuzor

paul14

Postări Recomandate

Acum ceva timp am facut un subwoofer cu difuzor no-name, fara parametrii cu o cutie mai mult la plesneala, clonata dupa un sistem ce parea ca are caracteristici asemanatoare. In acel topic am fost si apreciat pt munca pe care am depus-o, cu ocazia asta le multumesc acelor persoane, dar si criticat pt ca vruiam sa fac relativ bun pe nevazute.

Am ascultat oarecum sfaturile primite acolo, iar acum vreau sa schimb subwoofer-ul respectiv si sa fac ceva cu parametrii. Nu vreau ceva de putere foarte mare, ci doar sa coboare cat mai bine in frecventa. Dupa ceva cautari m-am oprit la acest difuzor:

http://www.schlotzhauer-versand.de/prod ... 3306&ad=pr

Mie mi se pare OK. Daca si voua vi se pare bun, atunci rog pe cineva priceput sa-mi calculeze o incinta(nu ca mi-ar fi lene sa iau bas box, dar nu am experienta necesara).

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

6

• BF37

4

• CBI

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

E bun dar nu cred ca-ti va conveni faptul ca are litraj asa mare ( 235 L ). Am calculat o incinta de 100 L si bass-reflex de 100 mm diagonala , acordat la 36Hz si a iesit destul de bine ...

Link spre comentariu

Multumesc mult BF37 pt. ajutor, dar am o mica problema la incinta respectiva, si anume dimensiunile.

Eu vreau sa pun sub-ul in locul urmator, care arata cam asa:

Posted Image

Am calculat si eu o incinta care ar intra in locul acela si a iesit asa ceva:

Posted Image

Portul de aer ar avea diametrul 10 cm si lungimea 20.

A iesit ceva bine sau pot sa ma las de simulari? :jytuiyu

Link spre comentariu

daca pun Fb 36Hz si las aceleasi dimensiuni, atunci am F3 36,11 Hz si un castig de vreo 2db pe la 60Hz, in rest graficul e cam acelasi.Am vazut la "lista cu piese" ca da si dimensiunile placilor, dar putin modificate...acum imi cam prind urechile, sper ca la imbinare sa nu fac la fel :jytuiyu :nas:

Link spre comentariu

difu este un wofer entry level care nu se preteaza in nici un caz la subwofer,cauta altceva.ARe 45w rms si 3,5mm xmax,iar spl-ul nu este dat pt subbas.Nu este nici potrivit pt un bas calitativ in bas reflex.O sa muncesti degeabaBF37,cum e cu diagonala aia la tubul de acord :dans:

Link spre comentariu

Pai nu e o minune difuzorul dar la ce pret de achizitie are ( 63,75 Lei ) ..... , e totusi de firma si pt camera e suficient . Bassreflex-ul , la varianta calculata de mine are diagonala de 10cm si adancime de 6,7cm ( asa cum a iesit din program )

Link spre comentariu

Cum a zis si BF37 nu e cine stie ce minune, dar analizand din mai multe puncte de vedere(pret, putere, aplicatie, performante, cerintele mele) se cam potriveste. Ca incinta o sa o fac pe cea calculata de mine, dar cu precizarile lui BF37, adica Fb 36Hz=> tub cu diametrul de 10cm si lungimea de 97mm.Acum ca am hotarat cum ramane o sa incep sa achizitionez cele necesare:dif, pal, mocheta etc.PS: parca se zicea diametrul tubului nu diagonala tubului :rade:

Link spre comentariu

difu asta are ebp 41,sunt sanse ridicate sa nu sune bine in br,si sa te alegi cu multa munca pt 70 de lei cat costaincinta incearca sa o faci din mdf ,pal-ul are coloratii mai mari(da,audibile,nu,nu se rez in totalitate cu ranforsari)eticheta aia cu monacor pe el nu inseamna firma,este o chinezarie ordinara la acest pret si nu exista nici o garantie,mai ales cu 45w specificati pe fatza si destinatia de rigoare

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

O sa renunt la acest proiect pt. ca pretul difului a crescut spectaculos de la 63 lei la 212 lei :speriat Cred ca o sa-mi iau un blue tech la care cica sunt trecuti si cativa parametrii si gata.Multumesc mult celor care m-au ajutat si cred ca o sa mai intreb tot aici daca mai intampin probleme.

Link spre comentariu

Stie cineva Xmax la acest difuzor: BlueTech EW-08 PRO ? Am gasit pe un site cam toti parametrii, mai putin Xmax si as avea nevoie de el ca sa-i calculez o cutie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări