Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent?

Postări Recomandate

As dori sa inlocuiesc in ampl.N MOS tranzistoarele:MJE340,350 cu BD139,140 sau BD237,238 sau mie maj simpatic ar fi 2N3439,2N5416.Va rog sa-mi impartiti parerea voastra!Astept cu nerabdare intru-cit tranzistoarele imi mai lipsesc de pe placa.Le am ales aceste tipuri fiindca astea le am!!In final vreau sa bag IRFP250 o pereche!,si ma multumesc cu 50w!Multumesc frumos!....Ãrpy

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cauta frumos cu ajutorul lui google datasheet-urile tranzistoarelor de pe schema si cele ale tranzistorilor care ii ai tu si faci o comparatie intre ele. Nu mai astepta sa ti se dea totul de-a gata, invata sa iti raspunzi la intrebari de genul acesta singur.

Link spre comentariu

Mje 340/350: Vce=300 V Ic=0,5 A P=20 WBd 139/140: Vce=80 V Ic=1,5 A P=12 WBd 237/238: Vce=80 V Ic=2 A P=25 W2N3439: Vce=350 V Ic=1 A P=1 W2N5416: Vce=300 V Ic=1 A P=10 WAcum nu-ti ramane de facut decat sa compari aceste valori cu necesitatile montajului tau si vei gasi pe cel potrivit.Mari@n :da

Link spre comentariu

Folose?te cu încredere trz în capsule TO126, duc mai bine ?i le po?i ata?a mici radiatoare dac? se încing, la ceilal?i nu ai ce s? le pui. Îi po?i pune ?i pe radiator ca superdiode, mai ales varianta izolat? a lui MJE340 - KSE340.

Link spre comentariu

La mine BD139/140 a crepat si la +-/42V!

pai asta inseamna peste 80V, ceea ce nu ar fi o problema mare daca nu ii soliciti, dar in momentul in care disipa un pic de putere si se incalzesc crapa imediat. cand faci proba cu amplificatorul in gol ai impresia ca vor tine dar in sarcina pot crapa oricand daca e depasita tensiunea CE.
Link spre comentariu

La mine BD139/140 a crepat si la +-/42V!

pai asta inseamna peste 80V, ceea ce nu ar fi o problema mare daca nu ii soliciti, dar in momentul in care disipa un pic de putere si se incalzesc crapa imediat. cand faci proba cu amplificatorul in gol ai impresia ca vor tine dar in sarcina pot crapa oricand
Confirm. Acum cateva zile am inlocuit pe moment BD237/238 arsi cu 139/140 ca sa fac o proba la un amplificator cu alimentare +/-40v. Toate bune, dar cand am bagat semnal 139'le a explodat. A ramas doar cu 2 picioare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări