Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare Controller PIC16F84 cu ORCAD sau PROTEUS

Vizitator yuliano_02

Postări Recomandate

Vizitator yuliano_02

1)Cu ce as putea sa simulez si eu o schema care contine un microcontroller pic16F84?merge simulata cu ORCAD sau numai cu PROTEUS?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• pyu

1

• Bamse

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cipoksan85

Hm... eu am folosit si Orcad si Proteus pentru simulari ale circuitelor electronice, dar pot spune ca nu am folosit niciodata Orcad pentru simulare scheme in care aveam pic(nu am auzit sa se poata asa ceva!!)! Eu folosesc cu mare incredere Proteus!! Este usor de invatat si de folosit!! Daca vrei imi dai ce ai tu de simulat si iti trimit o demonstratie sa vezi cat este de usor!!

Link spre comentariu

o schema cu PIC nu o poti simula in orcad. Cel mult poti simula daca inlocuiesti PIC-ul cu ceva care iti face o anumita functie a pic-ului(de exemplu vrei sa vezi ce face un semnal PWM care merge intr-un circuit si pentru asta folosesti un generator). Orcad-ul in sine nu iti poate simula softul microcontroller-ului. Ai putea cu proteus, dar ala nu e prea grozav in simularea de circuite prea complicate(ma refer la ce pui in exterior). Mai exista si simulatorul din MPLAB care poate te poate ajuta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări