Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator, variator lumina

RealAlex

Postări Recomandate

Salut, am gasit prin firma un comutator variator de lumina, se monteaza in locul celui clasic si indeplineste urmatoarele functii ( are un microswitch lateral): 1. se aprinde/stinge/variaza intensitatea luminii din orice telecomanda IR ( cu conditia sa tii apasat pe orice buton 2 secunde pana cand apare un semnal sonor si dupa care apasand inca o data butonul lumina se stinge/aprinde, tinand apasat pe buton aceasta isi schimba intensitatea din intensa devenind slaba, si din slaba devenind intensa, ciclul repetandu-se la nesfarsit) 2. se aprinde/stinge/variaza lumina doar de pe panoul frontal ( care nu are nimic mecanic) este un senzor de atingere..... Oricum daca va intereseaza schema, incerc sa scanez aparatul in sine si o sa postez pozele, oricum este relativa simpla schema :P Problema ar mai fi microcontroller-ul care banuiesc ca ar trebui citit dar care este smd :(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• habarnam

3

• andiy

3

• RealAlex

1

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dj_cristi

am si eu o dracie dinaia... C.I. folosit nu este un microcontroller, ci un SLB0586A sau SLB0587 fabricate de Siemens. Acest c.i. poate fi activat prin atingere... si functioneaza ca un light dimmer... in rest.. mai e schema care reactioneaza la orice semnal IR si cam asta e tot intrerupatorul :)

Link spre comentariu

copiaza schema si posteaz-o. M-ar interesa si pe mine asa ceva. o modific eu pt sa mearga cu un PIC [astea se gasesc la noi pe toate gardurile] si scriu eu softul pt el. 8)

Link spre comentariu

andy: pe mine ma interesa schema comutatorului, adica ceva cat mai simplist, care sa incape intr-un intrerupator 220 pt lumina. thanx anyway.

Link spre comentariu

andy: pe mine ma interesa schema comutatorului, adica ceva cat mai simplist, care sa incape intr-un intrerupator 220 pt lumina. thanx anyway.

O sa mai sap, cine stie, poate gasesc ceva mai simplu! Si pe mine ma intereseaza asa ceva. Totusi retine schema pt cand iti tragi o vila :idea: :DPS: Cred ca ar fi interesant un dimmer cu PIC, care sa mai aiba si un mic ceas, care sa stie ca dupa o anumita ora..., sau cand activezi o functie sa regleze singur intensitatea luminii, etc! Scuze, cred ca am inceput sa o iau pa aratura. :d P.PS: Si totusi, poate cineva sa faca un "multidimmer" pt mine, ca adorm si cu lumina aprinsa, si cu TV, calc, cu apa care nu vrea sa se mai incalzeasca! As avea si eu facturi mai omenesti :d
Link spre comentariu

PS: Cred ca ar fi interesant un dimmer cu PIC, care sa mai aiba si un mic ceas, care sa stie ca dupa o anumita ora..., sau cand activezi o functie sa regleze singur intensitatea luminii, etc! Scuze, cred ca am inceput sa o iau pa aratura. :d

Nu o iei pe aratura :wink: . Acelasi lucru vroiam sa-l fac si eu. Un pic intr-un light dimmer. Dup-aia ce soft pui e treaba ta. Se pot programa si chestiile alea de genul: la ora H noaptea, da un bip de slaba intensitate. Daca nu reactionezi in interval de 20-30 de secunde da la bip - apesi un buton, il atingi daca are touch sensor etc, - inseamna ca dormi, deci va da un shutdown gwneral. :twisted:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări