Vizitator crisprivate Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Am probleme cu gasirea unui modul de perimetru pentru autoturismul meu care sa functioneze. Imi zgarie cineva continuu masina si as dori sa stiu sa aflu cand o face. Alarma are pager, deci daca ar detecta evenimentul as sti si eu cand se intampla. Am incercat modulul original de la Viper dar nu functioneaza corespunzator. Ori nu detecteaza nimic ori da alarme false. M-am gandit la un circuit care legat la caroseria masinii sa detecteze atingerea de exemplu capacitiv. Capacitatea se schimba daca atingi un obiect metalic sau chiar daca te apropii de el. Are cineva experienta in asa ceva sau macar idee cum sa abordez problema? Stiu ca ma jucasem in liceu cu asa ceva dar nu mai am schemele de atunci. As aprecia un pic de ajutor. Chiar as fi recunoscator...intr-un sens pozitiv. Multumesc Cristian [email protected] 0728995500 Link spre comentariu
Alex90 Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 esti retardat sau de ce deschizi atatea topicuri? Link spre comentariu
Vizitator gaby-cta-ro Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 http://www.tehnic.go.ro/alarma.htm Dar daca modulul de la Viper nu merge ..... ce pretentii sa ai de la montaje in regim de amator ... Link spre comentariu
Vizitator crisprivate Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Modulul de la Viper este conceput de detector de perimetru. Detecteaza apropierea intr-un perimetru circular plecand de la senzorul montat central in autovehicul. Daca masina este mai lunga decat lata, el va detecta prea departe in lateral si prea putin in fata si spate. Deci ori ai alarme false si exasperezi pe toata lumea, ori se pot face tatuaje pe masina fara reactie din partea sistemului. Ceea ce cat eu trebuie sa reactioneze la atingerea caroseriei si nu la apropierea de autovehicul.Bine inteles ca trebuie tinut cont de ploaie, vant si alte interferente, dar acestea sunt griji pentru mai tarziu. Deocamdata mi-ar trebui acest circuit care ar detecta schimbarea starii masinii. Capacitiv, inductiv, schimbare de potential sau altfel.Stiu ca m-am jucat cu astfel de circuite in liceu dar nu mai am schemele de atunci si m-am gandit ca aici pe forum sunt persoane suficient de inventive pentru a veni cu o solutie.Cu multumiri,Cristian Link spre comentariu
Vizitator crisprivate Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Acum am vazut si link-ul. O sa incerc sa folosesc numai partea de senzor.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator anonimu Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 mai bine o supraveghezi video si atunci vezi cine se 'semneaza' pe masina ta Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Buna ziua, Am incercat sa fac aceasta schema pentru senzor de proximitate Are cineva o idee pentru o schema alternativa? Sau de imbunatatire? Am realizat acest montaj si pauza........ Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Nu functioneaza pur si simplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum