Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor de proximitate-atingere ptr auto

Vizitator crisprivate

Postări Recomandate

Vizitator crisprivate

Am probleme cu gasirea unui modul de perimetru pentru autoturismul meu care sa functioneze. Imi zgarie cineva continuu masina si as dori sa stiu sa aflu cand o face. Alarma are pager, deci daca ar detecta evenimentul as sti si eu cand se intampla. Am incercat modulul original de la Viper dar nu functioneaza corespunzator. Ori nu detecteaza nimic ori da alarme false.M-am gandit la un circuit care legat la caroseria masinii sa detecteze atingerea de exemplu capacitiv. Capacitatea se schimba daca atingi un obiect metalic sau chiar daca te apropii de el. Are cineva experienta in asa ceva sau macar idee cum sa abordez problema? Stiu ca ma jucasem in liceu cu asa ceva dar nu mai am schemele de atunci.As aprecia un pic de ajutor. Chiar as fi recunoscator...intr-un sens pozitiv.Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

2

• Mesterul

2

• miron1947

1

• ChRS

1

Top autori în acest subiect

Am probleme cu gasirea unui modul de perimetru pentru autoturismul meu care sa functioneze. Imi zgarie cineva continuu masina si as dori sa stiu sa aflu cand o face. Alarma are pager, deci daca ar detecta evenimentul as sti si eu cand se intampla. Am incercat modulul original de la Viper dar nu functioneaza corespunzator. Ori nu detecteaza nimic ori da alarme false.M-am gandit la un circuit care legat la caroseria masinii sa detecteze atingerea de exemplu capacitiv. Capacitatea se schimba daca atingi un obiect metalic sau chiar daca te apropii de el. Are cineva experienta in asa ceva sau macar idee cum sa abordez problema? Stiu ca ma jucasem in liceu cu asa ceva dar nu mai am schemele de atunci.As aprecia un pic de ajutor. Chiar as fi recunoscator...intr-un sens pozitiv.Multumesc

De ce nu reglezi senzorul de soc?(are 2 trepte)La mine doar daca atinge oglinda incepe pagerul sa sune.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator divinewind

Ai rezolvat ceva cu senzorul?Ce alarma ai @q_acdc sau merge cu orice senzor de soc?Nu am instalat niciodata o alarma cu senzor de soc si nici nu stiu cum functioneaza.este suficient un o atingere usoara ca sa-l declanseze?Tot cu hotii am si eu pb si vreau sa termin cu starea nasoala pe care o ai cand vezi ca de la masina iar lipseste ceva.

Link spre comentariu

Versiunea din Caleidoscop de Electronica (cea postata de Mesteru) am facut-o si a mers foarte bine (cu un fir de 3 metri pe post de senzor, vedeam cine se plimba noaptea la mine pe hol). Nu stiu daca va merge sa conectati "senzorul" montajului la masa caroseriei. Eventual "antena senzor" o legati la antena radioului.

Link spre comentariu

Ai rezolvat ceva cu senzorul?Ce alarma ai @q_acdc sau merge cu orice senzor de soc?Nu am instalat niciodata o alarma cu senzor de soc si nici nu stiu cum functioneaza.este suficient un o atingere usoara ca sa-l declanseze?Tot cu hotii am si eu pb si vreau sa termin cu starea nasoala pe care o ai cand vezi ca de la masina iar lipseste ceva.

Eaglemaster(o chinezarie) cu pager.La o lovire usoara(sau zgomote ) imi apare o pictograma(un ciocanel) .In momentul unei lovirii a autoturismului sirena incepe sa urle,in momentul cand hotul intra in masina imi afiseaza deschiderea unei portiere sau a portbagajului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări