Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor nu stiu sa schimb un modul de amplificare

Vizitator ANGELIN

Postări Recomandate

Vizitator ANGELIN

am o statie cu un transformator de 2x30v si vreau sa ii pun un modul de 200w in 4 ohmi si nu stiu cum sa il leg .......vreau sa il schimb pentru k asta este cam dus filtre si cred k si un final,,,

are o iesire de boxa care iese din modul si se imparte in 2 iesiri...

si poze: Posted Image

Posted Image

Posted Image dupa cum se vede am 4 iesiri microfoane.....2 intrari volum pentru fiecare intrare,,,si mai am pentru recording

Posted Image

Posted Image

ce vreau eu sa aflu este daca merge sa inlocuiesc modulul meu cu unul nou ,,,,si daca merge nu stiu cum sa leg modulul nou ....

si o poza cu ce vreau sa inlocuiesc am spus ca scoate 200w in 4 ohmi.......si de unde il cumpar eu mi-a spus ca merge sa il pun la transformatorul meu care este de 2x30v

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• djlove

3

• ari_panterra

2

• BF37

2

Top autori în acest subiect

daca traful scoate 2*30Vca o sa ai cam 42Vcc....la tensiunea asta o sa obtii aprox 100W in 4ohmi respectiv 50W in 8 ohmi

cred ca este vorba de un modul de amplificare realizat si comercializat de djbiluta la bazarul forumului,modul care dupa spusele lui debiteaza peste 200w/4ohmi la -/+50Vcc si are doua perechi de finali=> ca la tensiunea de -/+42Vcc ar debita o putere de aproximativ 150-170w/4ohmi respectiv peste 100w/8ohmi.din pozele postate de angelin reiese ca puntea redresoare si condensatorii de filtraj se afla pe pcb-ul modulului de amplificare,iar ca sa montezi noul modul,trebuie o punte redresoare mai mare,peste 10A(sa fi sigur ca rezista) ,montata pe un radiator sau carcasa metalica a statiei ,la care atasezi condensatorii de filtraj(cei mari de pe vechiul modul).alt aspect care reiese din poze este faptul ca statia nu are radiator,talpa de aluminiu pe care sunt montati finalii vechiului modul este prinsa direct pe carcasa statiei,lucru care cu noul modul nu este deloc indicat(putere mai mare=nevoie transfer termic mai mare=>radiator mai mare).p.s.cred ca m-am lovit la cap de am reusit sa scriu atat,record pt mine :nebunrau: :rade:
Link spre comentariu

Ce u?or se ob?in puterile pe hîrtie. În realitate raportul între tensiune ?i putere e cam logaritmic, în nici un caz nu se ob?ine 150-170W/4 Ohmi sau 100W/8 Ohmi la tensiunea aia. Radiator nu are în dotare?

Link spre comentariu
Vizitator ANGELIN

statia nu are radiator in dotare....asa a a fost ea in schimb are spatele gros de o jumatate de cm si este din alumino am de 3 ani si ea a fost vopsita imediat qm am aduso ,,,,am dezlipit un atipild sa zic asa scria cate ceva despre statie nu mai stiu sigur ce.ea cred k are mai mult de 6,7 ani ca asa se vedea pe ea cand am luato k are cel putin 4 aninu stiti nimic despre ea??sau daca va dati seama cam cat ar scoateeu as vrea sa o fac mai puternica....eu daca am vazut ca are o iesire,si se imparte in 2...ce am zis aaaaa este puternica :da si am bagat boxe in ea :cry: bagam cate 5 boxe de 50w pana la 170w......si mie imi e sa nu fi distrus ceva prin ea.ca sa va dati seama am citit pe filtrele alea si scrie 4700uF 50v........si pe finali scrie Mj15024 mexico 9535as vrea si eu sa imi recomandati module ceva sa o fac mai puternica adica sa am si eu 200w lejer daca se poate ...ca am observat ca transf am ...sa pot sa bag modul mai bun

Link spre comentariu

nici cu doua perechi de finali?puterea e influentata doar de tensiune,nu si de amperaj?tda 7294 cum reuseste sa debiteze in punte peste 150w/8ohmi cu doar -/+35V?tu la ce fel de putere te referi,ca dupa cum bine sti,acum au aparut enshpe mi de puteri,in curand o sa ajungem sa masuram puterea difuzoarelor si in cai putere?! :rade: :nas:

Link spre comentariu
Vizitator ANGELIN

eu ma refer la putere adica wati putere.....ca sa va spuna asa pe mine nu ma mai multumeste o statie in camera,,,,eu ascult la 2, 3 statiipe o statie am bagat un subwoofer de 4 ohmi auto...de 220w pe alta statie am bagat 2 boxe rusesti scoate cam 80w pe o bucata....si cand nu imi ajunge muzica mai am o statie care bag centru si 2 sateliti de la sistemul ala genius daca stiti este in magazin cam 300lei...si atunci ma cam potolesc cu muzica ascult 2 ore si ma plictisesc....ca imi sare biroul in sus si se deschide usa cam des,,,, :da asa ca de cand sunt mic imi placa sa am muzica tare...si mai e ceva imi place sa am mereu ceva nou in casa (statii..boxe)

Link spre comentariu
Vizitator ANGELIN

si sa nu uitati daca imi recomandati niste module si filtre sau ce ,,mi-ati recomanda sa imi faceti si o schita ca nu ma pricep la montat...sunt pe langa cu montatul modulelor

Link spre comentariu

nici cu doua perechi de finali?puterea e influentata doar de tensiune,nu si de amperaj?tda 7294 cum reuseste sa debiteze in punte peste 150w/8ohmi cu doar -/+35V?tu la ce fel de putere te referi,ca dupa cum bine sti,acum au aparut enshpe mi de puteri,in curand o sa ajungem sa masuram puterea difuzoarelor si in cai putere?! :rade: :nas:

Prin cresterea numarului de finali nu se mareste puterea amplificatorului pe aceiasi sarcina, dar il poti folosi intr-un mod mai stabil pe sarcini mai mici. Tda 7294 scoate acea putere deoarece este un punte, in acest fel nu ai nevoie de o tensiune de alimentare mare, ci de aproximativ o dublare a intensitatii.
Link spre comentariu
Vizitator ANGELIN

nu ma ajuta si pe mine nimeni :cry: ce credeti k e mai bine sa imi iau o statie yamaha a-560 sau sa o mai imbunatatesc pe asta a mea....plus ca are si 4 microfoane :aplauze cine imi recomanda si mie un modul :aut:

Link spre comentariu

Ca modul (kit) ai putea folosi fet100, sau fet 200, le poti folosi pe transformatorul tau, dar nu la puterea lor maxima, pentru asta ar trebui sa rebobinezi transformatorul. Daca vrei sa realizezi tu partea de alimentare gasesti scheme in topicul dedicat de mai sus.

Link spre comentariu

Asta depinde de tine si de cunostintele si bugetul tau, in regim diy si poate face ceva mult mai bun ca acel amplificator industrial , in plus ai si satisfactia ca este facut de mana ta.Asta tu alegi, care ti se pare mai convenabil, dupa intrebarile care le-ai adresat pe forum trag concluzia ca este incepator in domeniu, pentru a realiza un amplificator cap-coada ai nevoie de cunostinte serioase de electronica si fizica. Cred ca varianta care ti s-ar potrivi tie ar fi sa cumperi amplificatorul industrial.Dar ai grija nu mai pune cate 5 boxe pe canal ca sigur o sa il arzi, foloseste-l numai la parametri indicati de producator. :da Bogdan

Link spre comentariu
Vizitator ANGELIN

mersi penrtu sfat....eu nus ce ar fi mai puternic asta ziceam dintre amlif ala yamaha si ce iese din ce faceam eu...asa da asa e sunt incepator.....nu am mai construit niciodata un amplifeu mam saturat k am acasa numai statii dalea de 150w,,,,,100w,,,80,,,,si nu stiu cat ar scoate asta care o am si numai dastea asa mici am ca sa am si eu mai multa putere in muzica ,,,cum am spus am 2 placi de sunet :da si bagam mai multe statii chiar si 3 statii ca sa obtin si eu 300w max :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări